نویسنده: جسیکا دوناتی
نشر شده در: وال استریت ژورنال
روز پنجشنبه، سفارت آمریکا در کابل به کارمندان دستور داد تا از ترک محل زندگی خود برای مقابله با موج کووید-۱۹ که واحدهای مراقبتهای ویژه را پر کرده و منجر به مرگ حداقل یک کارمند شده است، پرهیز کنند.
اعلامیه مدیریت داخلی که توسط وال استریت ژورنال مرور شد، وضعیت آشفته سفارت را توصیف کرد. گفته میشود، حدود 114 مورد ویروس کرونا در بین کارکنان تأیید شدهاست.
بر اساس این اعلامیه، گسترش سریع بیماری باعث کاهش امکانات پزشکی شده و واحدهای بهداشتی را مجبور به ایجاد بخشهای موقت برای مقابله با هجوم بیماران کرده است. واحد مراقبتهای ویژه در شفاخانه نظامی ایالات متحده که از این سفارت پشتیبانی میکند پر شده است و تعداد زیادی از کارکنان تخلیه شده اند.
در این اطلاعیه که توسط سفیر ایالات متحده راس ویلسون تایید شد، آمده است که: “ما باید زنجیره انتقال را بشکنیم تا از هم محافظت کنیم.”
هرچند تعداد اعضای این سفارت در سالهای اخیر کاهش یافته است، چرا که ایالات متحده آمادگی خود را برای پایان دادن به درگیری نظامی 20 ساله خود در افغانستان اعلام کرده، اما صدها کارمند همچنان در آنجا حضور دارند. در این اطلاعیه کارکنان تشویق شدهاند که تخطی از دستورات را گزارش دهند و به افرادی که از این دستورالعمل ها پیروی نمیکنند، هشدار داده شده است که در پرواز بعدی موجود به خانه فرستاده میشوند.
بر اساس این دستورات همه کارکنان در بخش خود محدود شدهاند، به جز برای تهیه غذا، ورزش یا استراحت در فضای باز به تنهایی. اشتراک غذا با دیگران، من جمله بین افراد واکسینه شده، ممنوع است.
بنا بر این گزارش: موارد استثنایی فقط برای کارهای حساس به زمان و مأموریت که توسط ناظران به صورت کتبی تأیید میشوند، وجود دارد.
سفارت آمریکا که در نزدیکی فرودگاه کابل در منطقه بسیار دیپلماتیک پایتخت افغانستان قرار دارد، مجتمع گستردهای است که بیشتر کارمندان در آن زندگی و کار میکنند. به دلیل بدتر شدن شرایط امنیتی، کارمندان به ندرت از سفارت خارج میشوند و حتی رفت و آمد به فرودگاه با هلی کوپتر انجام میشود.
انجمن خدمات خارجه آمریکا، که نماینده کارمندان وزارت امور خارجه است، روز پنجشنبه در بیانیهای گفت که این بحران منافع امنیت ملی ایالات متحده و همچنین سلامت کارمندان را تهدید میکند.
این بیانیه از کاخ سفید خواست تا به وزارت امور خارجه اجازه دهد واکسینه کردن کارمندان مستقر در افغانستان را برای جلوگیری از تلفات بیشتر الزامی کند، به استثنای مواردی که دلایل پزشکی یا مذهبی دارند.
اریک روبین، رئیس انجمن، به ژورنال گفت: “گفتن اینکه من به واکسن اعتقادی ندارم ابدا دلیل کافی محسوب نمیشود.”