آیا زمانی که سالاد درست میکنید به این فکر کردهاید که شاید گوجه فرنگی از بریدن دردش بگیرد؟. یا کاهو با خورد کردن فریاد بزند؟. اصلا فکر کردهاید شاید گیاهان با لمس شما خوشحال شوند یا وقتی آب به آن ها نمیرسد، کمک بخواهند؟. در سال 2019، تحقیقات نشان داد که برخی گونههای گیاهان وقتی تحت فشار قرار بگیرند، جیغ میزنند. انسان ها فکر میکنند، موجودات فاقد مغز، فاقد توانایی احساس و فکر کردن مانند حیوانات و گیاهان هیچ حسی ندارند. به همین دلیل فکر میکنند جوشاندن خرچنگ یا پختن بعضی حیوانات به صورت زنده باعث مرگ بدون درد میشود. اما در سال 2015، محققان با دادن شوک الکتریکی به خرچنگ، این نظریه را زیر سوال برد. این مطلب تلاش می کند به جواب سوالاتی در زمینه گریه و جیغ گیاهان، پاسخ دهد.
آیا گیاهان هنگام چیدن جیغ می زنند؟
مانند هر موجود زنده، گیاهان نیز می خواهند زنده بمانند. تحقیقات نشان می دهد وقتی گیاهان خاصی قطع میشوند، صدایی از خود منتشر می کنند که می تواند به عنوان یک جیغ تعبیر شود.
گریه و جیغ گیاهان؛ آیا گیاهان وقتی صدمه می بینند جیغ می زنند؟
یک مطالعه جدید نشان می دهد که گیاهانی که تحت استرس خشکسالی یا آسیب فیزیکی هستند ممکن است صدای جیغ اولتراسونیک منتشر کنند. فرکانسی که برای انسان قابل شنیدن نیست. مطالعهایی میگوید مطالعهی میمطاکه مانند مردم که گاهی تحت استرس و عصبانیت با جیغ آرام میشود، گیاهان نیز ممکن است همین کار را انجام دهند.
مطلب مرتبط: ۷ حقیقت شگفت انگیز که صدای تان در مورد شما می گوید!
آیا گیاهان گریه می کند؟
هنگامی که گیاهان آسیب می بینند، می توانند با گریه از طریق تماس تلفنی شیمیایی با ریشه ها درخواست کمک کنند. طبق یافتهها گیاهان انگلی میتوانند به سیستم ارتباطی گیاه میزبان نفوذ کنند.
آیا گیاهان فریاد اولتراسونیک منتشر می کنند؟
محققان برای اولین بار دریافتند، گیاهانی که در معرض فشار قرار میگیرند، فریادهای اولتراسوند را از طریق هوا منتشر می کنند. سونوگرافی “اسکن با امواج فرا صوت” منتشر شده در محدوده 20-100 کیلوهرتز است و از فاصله 3-5 متری قابل تشخیص است.
گریه و جیغ گیاهان؛ آیا گیاهان غمگین می شوند؟
باید گفت بله. یک گیاه آب و مواد مغذی خود را از طریق فتوسنتز تولید می کند. که در آن نور خورشید، دی اکسید کربن، کلروفیل سبز رنگی را که در برگ هایش می بینیم تولید می کنند. بسیاری نیز معتقدند گیاهان دارای احساسات هستند و می توانند به احساسات انسان، موسیقی غمگین یا شاد و غیره واکنش نشان دهند.
پیشنهاد میشود بخوانید: چرا شنیدن صدای خودمان را دوست نداریم؟
آیا انسان می تواند فریاد یک گیاه را بشنود؟
تمام این «جیغ»های ناشی از استرس در محدوده قابل تشخیص توسط گوش انسان نیست. اما ارگانیسم هایی وجود دارد که می توانند فرکانس های مافوق صوت را بشنوند. موش ها، خفاش ها یا شاید گیاهان دیگر از جمله این موجودات است که می توانند فریاد گیاهان را از فاصله 15 فوتی بشنوند.
گریه و جیغ گیاهان؛ آیا گیاهان لمس شما را حس میکنند؟
اولیویر ون آکن، محقق ارشد از دانشگاه استرالیای غربی، میگوید: “اگرچه مردم معمولا تصور میکنند گیاهان هنگام لمس شدن احساسی ندارند، اما تحقیقات نشان میدهد که آنها در واقع بسیار حساس هستند.
آیا گیاهانی وجود دارند که در هنگام استرس جیغ می زنند؟
برای آزمایش این احتمال، تیمی به رهبری ایتزاک خایت، دانشمند گیاهی در دانشگاه تل آویو در اسرائیل، میکروفونهایی برای تشخیص فرکانسهای مافوق صوت چهار اینچی روی گیاهان گوجهفرنگی و تنباکو قرار دادند، سپس آبیاری آنها را متوقف کردند یا هم ساقههای آنها را قطع کردند تا به جواب این سوال برسند
گیاهان در مواجهه با استرس چقدر فریاد می زنند؟
در این مورد تحقیقات روی بوته گوجه فرنگی و تنباکو صورت گرفته است. که بوتههای گوجهفرنگی در معرض خشکی به طور متوسط حدود 35 صدای مافوق صوت در ساعت منتشر میکردند. در حالی که آنهایی که ساقههای بریده داشتند، حدود 25 صدا منتشر میکردند. گیاهان تنباکوی در معرض خشکی حدود 11 فریاد در ساعت و گیاهان تنباکوی بریده شده در همان زمان حدود 15 صدا تولید میکردند.
گریه و جیغ گیاهان؛
چرا گیاهان در مواجهه با سر و صدا فریاد می زنند؟
ادوارد فارمر، استاد زیستشناسی مولکولی گیاهی در دانشگاه لوزان در سوئیس معتقد است حشرات به دلایل مختلفی از گیاهان خاصی حمایت میکنند. و او شک دارد که یکی از دلایل صدای زیاد همین است.
چرا وقتی گیاهان را می برید جیغ می زنند؟
گیاهان ممکن است مانند انسان ها مغز نداشته باشند. اما گیاهان از طریق بو با یکدیگر صحبت می کنند. و حتی برای حفظ بقا با حشرات ارتباط برقرار می کنند. مانند هر موجود زنده، گیاهان می خواهند زنده بمانند. تحقیقات نشان میدهد وقتی گیاهان خاصی قطع میشود. صدایی از خود منتشر میکنند که میتواند به عنوان یک جیغ تعبیر شود.
صدای فریاد یک گیاه را می شنوید؟
با این حال، بر خلاف فریادهای انسان،صداهای گیاهان با فرکانسی بالا است که نمیتوانیم آنها را بشنویم.