کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از خشونت علیه اعتراض کنندگان اظهار نگرانی کرده و از دولت افغانستان خواسته است که به خشونت ها در جریان اجتماعات پایان دهد.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در اطلاعیهی اعلام کرده که “حمله شب هنگام توام با خشونت بر تحصن کنندگان یک عمل خشونتبار، غیر قانونی و برخلاف ارزش های حقوق بشری و حقوق و آزادیهای سیاسی و مدنی شهروندان کشور بوده که باعث ایجاد بیشتر فضای رعب و ترس در یک جامعه دموکراتیک می شود.”
برچیدن خیمهها
جنبش رستاخیز تغییر به دنبال برچیدن خیمههای اعتراضی شب گذشتهشان در کابل امروز اعلام کرده که شب گذشته نیروهای حکومتی افغانستان بر آنان حملهی مسلحانه کرده اند.
معترضان جنبش رستاخیز تغییر مدعی شدند که در حملهی نیروهای امنیتی دوتن ازمعترضان کشته، 27 تن دیگر آنان زخمی و 11 تن دیگر بازداشت شده اند.
همچنان جنبش رستاخیز تغییر در این نشست از نیروهای امنیتی افغانستان خواسته که بازداشت شدگان آنان را رها کنند.

این جنبش در عین حال بر ادامه اعتراضات مدنی شان تاکید کرده است.
ریاست اجرایی
همزمان با این تحولات، رییس اجرایی افغانستان نیز از کشته شدن یک معترض و زخمی شدن 6 تن دیگر آن ها خبر داده است.
عبدالله عبدالله گفته است که بررسیها در مورد حادثه شب گذشته ادامه دارد و در صورت اشتباه نیروهای امنیتی باید با آن برخورد جدی شود.
همزمان با این برخی از خبرنگاران اعلام کرده اند که برچیدن خیمه های معترضان توسط نیروهای امنیتی با چراغ سبز آقای عبدالله به اشرف غنی انجام شده است.
یک مقام ارشد: دکتر عبدالله، وزیر داخله و همه ارکان دولتى به برچیدن چادر اعتراضى به زور رضایت داشتند.
— Harun Najafizada (@HNajafizada) June 20, 2017
برخی از منابع پلیس کابل در گفتگو با رسانه ها تایید کرده اند که در درگیری پلیس با معترضان در جریان عملیات شب گذشته آن برای برچیدن خیمه معترضان جنبش رستاخیز تغییر دست کم یک معترض کشته و 5 تن دیگر آن ها زخمی شده اند.
آغاز اعتراض
خیمههای اعتراضی معترضان در کابل حدود دو هفته قبل در اعتراض به وضعیت امنیتی افغانستان و کشته شدن شماری از تظاهرات کنندگان، برافراشته شده بود.
در اولین روز اعتراض، معترضان در محل انفجار و نزدیک ارگ ریاست جمهوری افغانستان با نیروهای امنیتی این کشور درگیر شده که در نتیجه آن 15 تن به شمول سالم ایزدیار پسر ارشد علم ایزدیار معاون مجلس سنای افغانستان کشته و زخمی شدند.
به دنبال آن معترضان در شماری از مناطق کابل با برپایی خیمه های اعتراضی جنبشی را به نام “جنبش رستاخیز تغییر” شکل دادند.
