ارگ ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به سخنان عبدالحکیم مجاهد یکی از اعضای شورای عالی صلح افغانستان که طالبان را فرشتگان صلح خوانده بود، واکنش تندی نشان داده است.
ریاست جمهوری افغانستان صبح امروز( 25 جدی)، با انتشار اعلامیه ای گفته است که “دولت افغانستان، به هیچ فردی اجازه نمی دهد که با استفاده از آزادی بیان، قاتلان مردم و به خصوص زنان، کودکان و همچنان ویرانگران اماکن مقدس، عامالمنفعه و در مجموع کشور را فرشتگان صلح خطاب کند.”
محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان گروه های تروریستی را مستحق نابودی دانسته است. او گفته است، گروه های تروریستی که هر روز به اشاره بیگانگان و برای ویرانی این کشور دست به فعالیت های تروریستی می زنند، به جای صلح، مستحق نابودی هستند.

رییس جمهور افغانستان همچنین توهین به رهبران و شخصیت های ملی این کشور را، قابل قبول ندانسته و از پی گیری این قضیه ” با دقت و جدیت تمام” خبر داده و گفته است که در ” چوکات قانون علیه آن اقدام خواهد کرد.”
در بخش پایانی این اعلامیه از مردم افغانستان خواسته شده است که تحت تاثیر تبلیغات دشمن که تلاش می ورزند، وحدت ملی را خدشه دار سازند، قرار نگیرند.
سخنان جنجالی عبدالحکیم مجاهد
عبدالحکیم مجاهد یکی از اعضای شورای عالی صلح افغانستان است که سخنان جنجال برانگیزی در مورد طالبان، برهان الدین ربانی و احمد شاه مسعود داشته است. او طالبان را فرشته های صلح دانسته، احمد شاه مسعود را بغاوتگر خوانده و برهان الدین ربانی را عامل نابسامانی های افغانستان عنوان کرده بود.

عطا محمد نور؛ اول باید دشمنان را از دورن نظام تصفیه کنیم
سخنان آقای مجاهد در افغانستان واکنش های تند و جدی را در پی داشت. عطا محمد نور سرپرست ولایت بلخ با صدور اعلامیه ای در صحفه فیس بوک خود، بر لزوم تصفیه نمودن “دشمنان در درون نظام” تاکید کرده و از رییس جمهور این کشور خواسته بود که آقای مجاهد را دستگیر کند و به پنجه ی قانون بسپارد.
آقای نور هشدار داده بود که اگر دولت در این زمینه اقدامی صورت ندهد ” مردم اقدام خواهند کرد و پاسخ دندان شکنی به این مزدور بیگانه خواهند داد.”
آقای نور گفته است “اظهارات غیر منطقى و به دور از عقلانیت یک عضو شوراى عالى صلح، نشان میدهد که ما نیاز مندیم پیش از رفتن به مصاف دشمن در خطوط نبرد، دشمنان مردم ما را از درون نظام تصفیه کنیم.”

سرپرست ولایت بلخ، جای این عضو شورای عالی صلح را پشت میله های زندان دانسته و گفته است “وقتى یک عضو یک نهاد مهم براى صلح، آنانى را که هر روز مردم بیگناه ما را به خاک و خون می نشاند، فرشته هاى صلح می نامد و به شهید صلح و قهرمان ملى کشور، بى حرمتى می کند، باید جایگاهش پشت میله هاى زندان باشد نه مقام اعزازى.”