وزارت مالیه افغانستان همراه با رییس بانک آسیایی در افغانستان، دو قرارداد کمک بلاعوض را به ارزش 76.75 میلیون دالر امریکایی، برای بهبود و ازدیاد تنوع حاصلات و هم‌چنان بهبود مصونیت غذایی از طریق بهترسازی سیستم آبیاری برای زراعت در این کشور، امضا کرد.

از مجموع این کمک‌ها، 26 میلیون دالر آن از منابع بانک انکشاف آسیای و 50 میلیون دالر دیگر، از سوی اتحادیه اروپا تمویل خواهد شد.

اکلیل حکیمی، وزیر مالیه گفت که یکی از اولویت‌های حکومت افغانستان، توسعه سیستم آبیاری موثر می‌باشد که این کار به همکاری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و هم‌چنان وزارت انرژی و آب افغانستان، در برخی از ساحات حوزه آبی پنج آمو، واقع در شمال شرق این کشور عملی خواهد شد. این ساحات شامل ولایات بدخشان، بغلان، کندز، تخار و بامیان می‌شود.

تام پنیلا، رییس بانک آسیایی در افغانستان در برنامه امضای این دو قرارداد گفت که “پروژه ذکرشده، دست‌رسی به سیستم آبیاری منظم را از طریق مدیریت و توزیع درست آن، بهبود می‌بخشد”

adb-mof-agreement2
قرار است این کمک ها برای بهبود مصونیت غذایی در افغانستان به مصرف برسد

آقای پنیلا افزود که در نتیجه عملی شدن این پروژه، درآمد حدود ۵۵ هزار فامیل زراعت پیشه از طریق بالارفتن توانایی‌های زمین و تنوع حاصلات، افزایش خواهد یافت. او همچنان تاکید کرد که این پروژه زمینه‌ی کار را برای حدود ۹ هزار نفر از باشنده‌گان محل، در جریان ۲۰ سال دوره‌ی این پروژه نیز فراهم می‌کند.

بانک انکشاف آسیایی که مقر آن در شهر مانیلا؛ پایتخت کشور فیلیپین می‌باشد، به منظور کاهش فقر در کشورهای آسیایی و اقیانوسیه، از طریق رشد پایدار اقتصادی، بهبود محیط زیست و یک‌پارچگی منطقه فعالیت می‌کند. این بانک در ماه دسمبر ۲۰۱۶ از پنجاهمین سالگرد همکاری‌های منطقه‌ای خود تجلیل می‌کند.

بانک انکشاف آسیایی در سال ۱۹۶۶ تاسیس گردیده و تعداد اعضای آن به ۶۷ کشور می‌رسد که ۴۸ عضو آن از جمله کشورهای آسیایی می‌باشد. در جریان سال ۲۰۱۵، مجموع کمک‌های بانک انکشاف آسیایی ۲۷.۲ میلیارد دالر شامل ۱۰.۷ میلیارد تمویل مشترک مالی، بوده است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

توسط علی شیر شهیر

علی شیر لیسانس‌اش را از دانشکده‌ی ژورنالیزم دانشگاه کابل گرفته است. او در چندین رسانه‌ی دیداری- شنیداری و چاپی به‌ حیث خبرنگار، گزارشگر و ویراستار کار کرده است. شهیر اکنون خبرنگار بخش اجتماعی و اقتصادی در خبرنامه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *