جدیدترین اخبار روز جهان
رزرو تبلیغات
بدون نظر
1 بازدید

واکنش‌ها به برگزاری نشست مسکو؛ گفت‌وگوهای بین‌الافغانی بدون حضور حکومت افغانستان!

واکنش‌ها به برگزاری نشست مسکو؛ گفت‌وگوهای بین‌الافغانی بدون حضور حکومت افغانستان!
خواندن 4 دقیقه
0
(0)

یک منبع از گروه طالبان تأیید کرده که قرار است هیئتی از دفتر سیاسی این گروه در قطر به مسکو سفر کند.  به گفته این منبع، این هیئت با نمایندگانی از احزاب سیاسی افغانستان در مسکو دیدار خواهد کرد.

مذاکرات بینالافغانی بدون حکومت افغانستان

قرار است این نشست به تاریخ ۵ و ۶ فبروری برگزار شود و گفته شده است که در آن شماری از نمایندگان احزاب سیاسی افغانستان شرکت می‌کنند.

رهبران سیاسی افغانستان که به این نشست دعوت شده‌اند، حامد کرزی، گلبدین حکمتیار،  محمد محقق، حکمت خلیل کرزی، ملا عبدالسلام ضعیف، عطامحمد نور،  شاه‌نواز تنی و محمد اسماعیل خان می‌باشد.

حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به رهبری محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرایی حکومت، دعوت از نمایندگان این حزب در نشست مسکو را تایید کرده، اما گفت که هنوز برای شرکت در این نشست تصمیمی نگرفته‌اند.

محمد حنیف اتمر، نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری و مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان نیز در صفحه توییترش نگاشه است: “با جمعی از رهبران کشور در نشست مسکو اشتراک می‌کنیم و آن‌را قدمی مهم در راستای آغاز مذاکرات همه شمول بین‌الافغانی می‌دانیم”.

شورای حراست و ثبات افغانستان نیز گفته که از این نشست مطلع است و در جریان آن قرار دارد.

https://twitter.com/MHaneefAtmar/status/1091971240175329280

پیش از این عباس استانکزی، رئیس پیشین دفتر سیاسی طالبان در قطر طی اظهاراتی گفته بود که این گروه با دولت افغانستان مذاکره نمی‌کند، اما با مردم افغانستان چون سیاسیون، احزاب سیاسی، بزرگان مذهبی و قومی مذاکره خواهد کرد.

عدم شرکت شورای عالی صلح در نشست

اما شورای عالی صلح و دولت افغانستان اعلام کرده‌اند که در این نشست شرکت نخواهند کرد.

در اواسط ماه عقرب نیز نشستی با حضور نمایندگان گروه طالبان در مسکو برگزار شده بود. در این نشست نمایندگان شورای عالی صلح افغانستان شرکت داشتند. این در حالی است که دولت افغانستان اعلام کرده بود که این نمایندگان به صورت مستقل در این نشست شرکت کرده و  نماینده دولت افغانستان نیستند.

در نشست قبلی مسکو، سرگئی لاوروف،  وزیر خارجه روسیه گفته بود که این نشست به عنوان یکی از اهداف مهم در شکل‌گیری شرایط مناسب برای آغاز مذاکرات مستقیم بین دولت، طالبان و نمایندگان احزاب و جریان‌های سیاسی مختلف افغانستان است.

مخالفت برخی چهرههای سیاسی

رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی و نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در توییترش در مورد نشست مسکو گفته است: “كنفرانس مسكو به ميزبانى ملا عباس ستانکزی (همان كه انحلال‌ نیروهای امنیتی افغان را در سر دارد)، به نمايندگى طالبان و روس‌ها و مهمان شدن سران مجاهدين، معمای سال ۲۰۱۹. حال زمان آن فرا رسيده است تا سران مجاهدين جسارت كنند و بعد از اين داكتر نجيب‌ را شهيد داكتر نجيب‌الله خطاب كنند”.

https://twitter.com/RahmatullahN/status/1091765935210483718

آیا کشورهای دیگر در نشست مسکو حضور خواهند داشت؟

در نشست قبلی مسکو، نمایندگانی از ایران، چین، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و هند نیز حضور داشتند و دولت آمریکا نیز از حضور مقام‌های سفارت این کشور در این نشست خبر داد.

اما سفارت روسیه در کابل می‌گوید که نشست آینده مسکو، یک نشست بین‌الافغانی میان طالبان و رهبران سیاسی افغانستان است.

این سفارت گفته است: “به این ارتباط به آگهی رسانیده می‌شود که قرار است یک گردهمایی بین‌الافغانی همه شمول در هفته آینده در مسکو تدویر یابد که کمیته تشکیلاتی گردهمایی جامعه افغان‌ها در مسکو تحت نام دیالوگ بین‌الافغانی تنظیم کننده و مبتکر آن می‌باشد”.

این سفارت خاطرنشان کرده است: “رسما اعلام می‌داریم که اشتراک نماینده‌های روسیه و نماینده‌های هیچ کشور خارجی دیگر در این گردهمایی مد نظر گرفته نشده است”.

واکنشهای تند صفحات اجتماعی

اما نشست مسکو، واکنش‌های تندی در صفحات اجتماعی به دنبال داشته است.

در نشست قبلی مسکو، نمایندگانی از ایران، چین، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و هند نیز حضور داشتند و دولت آمریکا نیز از حضور مقام‌های سفارت این کشور در این نشست خبر داد
در نشست قبلی مسکو، نمایندگانی از ایران، چین، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و هند نیز حضور داشتند و دولت آمریکا نیز از حضور مقام‌های سفارت این کشور در این نشست خبر داد

باری سلام، فعال جامعه مدنی در صفحه توییتری خود نوشته است: “کرزی و سایر چهره‌های سیاسی که حاضر شده‌اند در نشست مسکو شرکت کنند، غنی را دور نمی‌زنند؛ بل دولتی را دور می‌زنند و برباد می‌دهند که خود بنیانگذار آن اند. این یعنی خیانت آشکار به نظام خودساخته و خندیدن بر ریش پدر خود”.

اجمل بلوچ‌زاده، آگاه مسائل سیاسی و یکی از نامزدان انتخابات پارلمانی افغانستان از ولایت کابل نیز در توییتر خود در واکنش به این نشست نوشته است: “سبوتاژگران طرح بن‌سوان و طالبان با ميانجي‌گري پاكستان در مسكو بالاي انحلال اردوي شجاع افغانستان و بردن افغانستان براي بار دوم به جنگ‌هاي داخلي ١٩٩٢ گفتگو و مذاكره مي‌كنند. بي‌دولتي، بي‌ثباتي و وابسته ساختن افغانستان به پاكستان و عربستان توسط روسيه از آجندای اين نشست خوانده مي‌شود”.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه

کد امنیتی

لینک های مفید
خبرنامــــــــــــه را ببینید
خرید بهترین کف کاذب نمایندگی هاست وردپرس لاراتاندر دوچرخه برقی اسباب بازی ارزان تفاوت قهوه فوری با اسپرسو بیت کوین کش یا اتریوم مراکز تعمیر گیربکس وی آر اف - VRF داشبورد هوش تجاری کسب و کار تجارتخانه آراد برندینگ قیمت کامپیوتر اداری خرید سیستم طراحی خرید سیستم گیمینگ شیشه اتومبیل قیمت خرید تلویزیون ⭐️زیر6 میلیون⭐️ مجله اخبار روز استادورک قیمت تلویزیون ارزان ⭐️زیر6 میلیون⭐️ قبرس شمالی نیولایف توری حصاری خرید و فروش شرکت جعبه سازی خرید نهال صنوبر ترکیه قیمت یخچال فریزر دوقلو دیپوینت شیشه اتومبیل خرید سرور کارکرده اچ پی hp مدل لباس و آرایش بهترین فیلم های 2024 گن بعد از جراحی خرید ابزار دقیق مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل خرید کفش جردن بروکرهای فارکس را با یک کلیک مقایسه کنید خرید ویلا ساحلی در سرخرود درج آگهی رایگان