اطلاعات بسیار کمی در مورد مراحل اولیه بیماری پارکینسون وجود دارد و متاسفانه یکی از دلایل اصلی اینکه بیماری پارکینسون به عنوان یک بیماری صعب العلاج دیده می شود، همین تشخیص دیرهنگام آن است. در واقع بیشتر افراد مبتلا زمانی متوجه وجود بیماری میشوند که دیگر درمان آن دشوار شده است.
به گزارش بیبیسی، محققان دانشگاه کاردیف برای درک بهتر بیماری پارکینسون و کمک به درمان آن، از تکنیکهای جدیدی برای درک علل اولیه و نشانه های اولیه پارکینسون استفاده کردهاند.

نشانه های اولیه پارکینسون
بیماری پارکینسون با حرکت آهسته، لرزش دست و سایر قسمتهای بدن، خشکی، دشواری در راه رفتن و عدم تعادل و در عین حال اختلالات شناختی، اختلالات سلامت روان و اختلالات خواب همراه است.
این بیماری پیشرونده و تحلیل برنده مغز منجر به حرکات غیر ارادی و گاهی انقباضات غیرارادی عضلانی دردناک میشود و متعاقباً بر کیفیت زندگی فرد تأثیر می گذارد.
بسیاری از افراد نیز پس از گذشت مدتی از این بیماری دچار زوال عقل می شوند. بیماری پارکینسون بعد از بیماری آلزایمر دومین بیماری تحلیل برنده مغز است.
دکتر کلی، محقق اصلی این مطالعه به بیبیسی گفت: ما فکر میکنیم دوره بیماری پارکینسون بسیار طولانی است.
او همچنین به رسانه ها گفت تا زمانی که بیماری تشخیص داده شود، آسیب های زیادی به او وارد شده است. او بر این واقعیت تاکید می کند که تحلیل یک شبه اتفاق نمی افتد و تشخیص زود هنگام این بیماری تا حد زیادی به کند کردن روند آن کمک میکند.
چطور میتوان وجود این بیماری را درک کرد؟
محققان در حال جمعآوری نمونههای سلولی پوست از افراد مبتلا به پارکینسون و کسانی هستند که مبتلا به آن نیستند. آنها سلول ها را به نورون ها یا سلول های مغزی تبدیل می کنند و در این فرآیند “ارتباطات الکتریکی بین سلول ها” را میشناسند.
دکتر داین به رسانهها گفت: “ایده کار این است که ما سعی می کنیم به گفتگوی متقابل یا ارتباط بین نورونهای مغز گوش دهیم… تقریبا شبیه یک مامور مخفی که به مکالمه بین دو نفر گوش می دهد.”
هدف این است که تفاوت بین سلول های پارکینسون و سلولهای غیر پارکینسون را بدانیم. به این ترتیب میتوان چندین عامل از بین برنده سلول های مغز را که یکی از آنها ناتوانیشان در دفع پروتئینهای زائد درونشان است را شناخت.
چرا این نتیجه این مطالعه اهمیت دارد؟
گزارشهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) نشان می دهد که مطابق با برآوردهای جهانی در سال 2019 بیش از 8.5 میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدهاند.
گزارش WHO همچنین نشان میدهد که شیوع بیماری پارکینسون در 25 سال گذشته دو برابر شده است. سازمان جهانی بهداشت می گوید که این بیماری باعث مرگ 329000 نفر شده است، رقمی که از سال 2000 بیش از 100 درصد افزایش یافته است.
درک علت اولیه این بیماری به درمان پزشکها و گروههای درمانی کمک میکند تا بیماری بسیار سریعتر و درست در زمانی که شانس بهبودی هنوز وجود دارد تشخیص داده شود.

علت بروز بیماری پارکینسون چیست؟
سازمان جهانی بهداشت میگوید هرچند اطلاعات زیادی در مورد علت واقعی بیماری پارکینسون وجود ندارد، ” اما تصور می شود که این بیماری از تعامل پیچیده بین عوامل ژنتیکی و قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مانند آفت کش ها، و آلودگی هوا در طول زندگی ناشی می شود.”