پیش از این در شهر کابل غذاهای فوری یا فست فود تنها توسط دستفروشانِ شهر در کنار جادهها و محلهای مزدحم فروخته میشد اما گویا فست فود در این شهر، مشتریان بی شماری دارد، تا جایی که شاهد شروع به کار شمار زیادی از رستوران های فست فود در شهر کابل هستیم.
رستورانهای که در کابل فست فود ارایه می کنند، کم کم بازار فست فوت دستفروشان و مشتری رستورانهای مدرن را میگیرد. ارزانی، سرعت، و بهداشت آن ها نسبت به غذای دستفروشان، باعث شده که این رستورانها مشتریهای زیاد جذب کند.

نوید آریا، مسوول اجرایی یکی از رستورانهای فستفود در شهر کابل که حدود یک هفته شروع به کار کرده است، میگوید او با وجودی که بیش از یک هفته نمی شود که شروع به کار کردهاست اما روزانه بیشتر از 100 نفر مشتری دارد.
او میگوید که بیشتر مشتریانش جوانان و دانشجویان میباشد. نوید میگوید که روزانه حدود 2 تا 4 هزارافغانی از این راه درآمد دارد.
آدم خان، پسر جوانی که بادوستانش در این رستوران برای برگر خوردن آمده، میگوید که فست فوت خوشش می آید چون که هم ارزان است و هم زود تر آماده میشود.

او میگوید که پیش از این برگر و بولانی و امسال این فست فوت ها را از کراچی های سر سرک می خریدند اما حالا که رستوران های فست فوت ساخته شده، اینجا راحت تر و تمیز تر است.
مریم میرزایی، از مشتری های دیگر این رستوران فست فوت است. مریم میگوید که هر روز که از دانشگاه بیرون می شود، چون این رستوران در مسیرش قرار دارد، با دوستانش برای برگر خوردن، اینجا میآیند.

سرمایهگذاریهای کوچک
در شهر شش میلیونی کابل، ایجاد یا پیداکردن کار، امری دشواری است. اما برخی از شهروندان کابل با سرمایهی کم، دست به ایجاد رستورانهای فستفود زده اند؛ کاری که در ظاهر مصرف کم دارد و درآمد زیاد.
مسعود، یکی از کسانی که تازه رستوران فستفود در شهر کابل افتتاح کرده است میگوید که او این کار را با سرمایهی 150 هزار افغانی شروع کرده است. به گفتهی او در 8 روز توانسته مشتری زیادی جلب کند.

رستوران مسعود طعام خانه کوثر نام دارد و تنها بولانی و دوغ میدهد. به گفتهی مسعود آنها روزانه حدود 80 تا 100 مشتری دارد.
صاحب این رستوران فست فود در کابل گفت: ” ولله کار پیدا کردن در این شهر کار سختی است، وقتی دیدیم که فستفود مشتری زیاد دارد، تصمیم گرفتیم که خود ما کاری ایجاد کنیم، اینطوری هم خود ما صاحب کار میشویم و هم چند تن دیگر را صاحب کار میکنیم”

جایگزین غذای سنتی
در میان شهروندان افغانستان به خصوص در پایتخت، فرهنگ غذای فوری گسترش یافته و شهروندان غذای فوری را نسبت به غذاهای دیگر ترجیح می دهند. شهرهای بزرگ افغانستان به ویژه کابل شاهد گسترش چشمگیر رستوران های زنجیرهای ارایهکننده غذاهای فوری می باشد که دیگر پیزا و برگر و امسال آن تدریجا جانشین چلوکباب وقابلی پلو و خورشتهای سنتی افغانی میشود.

این غذای های فوری که زمانی در افغانستان نمادی از زندگی شهری غربی به حساب میآمد و از سوی برخیها گرایش به فرهنگ بیگانه تلقی میشد، حالا اکثرا در هر کوچه پس کوچه کابل رستوانت های فست فود وجود دارد.
محمود انیس یکی از شهروندان کابل که دانشجو است می گوید که او فست فوت را به این جهت که زود آماده می شود نسبت به دیگر غذا ها ترجیح میدهد. او می گوید همواره باید صبح زود به خاطر درس و آموزش از خانه بیرون شود به این جهت، فست فود تنها چیزی است که کمترین زمان ممکن را می طلبد.

مختار دانشور یکی از دانشجویان دانشگاه طب کابل می گوید که او غذای فوری را به دو دلیل ارزانی و فوری بودن ترجیح می دهد.
با توجه به موارد فوق، بسیاری از شهروندان کابلی به فست فود روی آورد اند. شماری از رستوارنت های زنجیرهای در پایتخت خدمات غذایی بیست و چهار ساعته دارند که اکثرا مشتریان شان پیزا سفارش میدهند. با این روند، میتوان گفت که در آینده نزدیک بازار پررونقی در انتظار غذاهای آماده و زودپز که به آن فست فود می گویند، می باشد.