۲۱ برترین خواص چای ترش برای سلامتی

توسطتحریریه خبرنامه

اردیبهشت ۶, ۱۴۰۰ به روز رسانی : اردیبهشت ۶, ۱۴۰۰

در سال‌های اخیر انقلاب چای و دمنوش در حال تسخیر دنیا بوده است. شما می‌توانید تقریبا با هر چیزی دمنوش درست کنید. این روزها خواص دمنوش‌های طبیعی در حال تبدیل شدن به دانشی رایج است؛ و یکی از دمنوش‌هایی که در سال‌های اخیر طرفداران زیادی به دست آورده چای ترش است و ما در این نوشتار با خواص چای ترش برای سلامتی آشنا خواهیم شد.

مروری کوتاه بر چای ترش

نام علمی – Hibiscus sabdariffa

منشأ آفریقا

نوع گیاه بوته

نام دیگر Roselle

چای ترش از کاسبرگ Hibiscus sabdariffa درست می‌شود که رنگ روشنی دارد. اما این نوشیدنی سرخ فقط ترش نیست، و ممکن است طعم گس آن دهان شما را جمع کند. شما می‌توانید آن را مطابق میل خود به صورت گرم یا سرد بنوشید. و درست مانند دمنوش‌های گیاهی دیگر چای ترش نیز کم‌کالری است و برای کسانی که می‌خواهند از کافئین پرهیز کنند مناسب است چون اصلا کافئین ندارد.

خواص و فواید چای ترش برای سلامتی

برویم سراغ خواص و فوایدی که چای ترش برای سلامتی دارد!

۱. از فشار خون بالا جلوگیری می‌کند

آیا دچار سرگیجه و نوسانات خلقی می‌شوید؟ پس وقت آن است که فشار خون‌تان را کنترل کنید. اگر فشار خون شما بالا است، برای پایین آوردن آن چای ترش بنوشید. چای ترش به پایین آوردن فشار خون معروف است (نشانه‌های فشار خون بالا را در این مقاله بخوانید).

چرا فشار خون را پایین می‌آورد؟

نه تنها آزمایش‌های بالینی بلکه پژوهش‌های علمی نیز از این ادعا پشتیبانی می‌کند. چای ترش در افراد سالم نیز احتمال ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می‌دهد. اما وقتی افراد سالم نوشیدن چای ترش را قطع کردند فشار خون‌شان بالا رفت. آزمایش‌ها روی چای ترش در مراحل مقدماتی است و هرگونه نتیجه‌گیری مستلزم پژوهش بیش‌تر است. هم‌چنین علت تاثیر چای ترش بر فشار خون این است که دارای خواص ضد التهابی و دیورتیک (ادرارآور) است. اما برای این‌که خوب جواب بدهد باید به مدت چند هفته روزی ۳ فنجان چای ترش بنوشید.

مطلب مرتبط: قاتل خاموش؛ فشار خون بالا به ۵ شیوه سلامتی تان را تباه می کند

۲. خواص چای ترش؛ سطح کلسترول را پایین می‌آورد

در زندگی پرشتاب امروز، مشاهده می‌کنیم بسیاری از آدم‌ها با مشکلات سلامتی مرتبط با کلسترول دست به گریبان هستند، که شایع‌ترین آن افزایش میزان کلسترول LDL است. برای همین است که تبلیغات زیادی درباره‌ی خوراکی‌های بدون کلسترول می‌بینیم. اما نوشیدن چای ترش می‌تواند مفید باشد.

چرا کلسترول را پایین می‌آورد؟

این دمنوش سرشار از آنتی‌اکسیدان است که برای پایین آوردن کلسترول LDL یا کلسترول بد مفید است. این در نهایت خطر حمله‌ی قلبی، سکته، و هرگونه بیماری قلبی عروقی را پایین می‌آورد.

مطلب مرتبط: ۱۰ ماده غذایی که کلسترول خوب را در بدن افزایش می دهند

۳. میزان قند خون را پایین می‌آورد

چای ترش برای کسانی که به دیابت نوع دوم مبتلا هستند نیز یک نعمت است. همه‌ی ما می‌دانیم دیابت گاهی می‌تواند منجر به مرگ شود. ولی آیا می‌دانستید این دمنوش می‌تواند برای مشکل شما مفید باشد؟

چرا قند خون را پایین می‌آورد؟

چای ترش دارای خواص هایپولیپیدمیک و هیپوگلیسمی است که میزان قند خون را پایین می‌آورد.

۴. سلامت کبد را حفظ می‌کند

همه‌ی ما اهمیت کبد را در بدن می‌دانیم. هرگونه مشکل کبدی می‌تواند زندگی شما را مختل کند. آیا راهی برای آن وجود دارد؟ قطعا. به خواندن ادامه بدهید تا بدانید. (و بد نیست با عواملی که سلامت کبد را به مخاطره می‌اندازند، در این مقاله آشنا شوید!)

چرا چای ترش برای سلامت کبد مفید است؟

خوب این نیز یکی دیگر از کارکردهای آنتی‌اکسیدان موجود در این نوشیدنی است که رادیکال‌های آزاد را در بدن، بافت‌ها، و سلول‌ها خنثی می‌کند. برای همین از بدن در برابر این عوامل مخرب محافظت می‌کند.

مطلب مرتبط: با این نوشیدنی سم زدا هم کبدتان را پاکسازی کنید و هم وزن کم کنید

۵. انقباضات پریودی را درمان می‌کند

نوشیدن دمنوش گرم انقباضات دردناک پریودی را تسکین می‌دهد. اما برای تسکین فوری درد قاعدگی دمنوش خود را به چای ترش ارتقا دهید.

چرا برای انقباضات پریودی مفید است؟

چای ترش برای زنان یک موهبت است و در میان خواص چای ترش این یکی از جذابترین هاست. چای ترش می‌تواند هورمون‌های زنان را تنظیم، و از این طریق انقباضات را رفع کند. هم‌چنین با چند مشکل دیگر در طول دوره‌ی پریودی، از جمله نوسانات خلقی و پرخوری مقابله می‌کند.

۶. افسردگی را درمان می‌کند

با بالا رفتن انتظارات و میزان استرس، آسان است که دچار افسردگی شوید. یکی از راه‌های مقابله با افسردگی مزمزه کردن دمنوش ولرم چای ترش است.

چرا برای افسردگی مفید است؟

چای ترش سرشار از فلاوونوئیدهایی است که خاصیت ضدافسردگی دارند، برای همین با افسردگی مبارزه می‌کند. این نوشیدنی سیستم عصبی را تسکین می‌دهد، و با آرام کردن ما تعداد حملات اضطراب را کاهش می‌دهد.

۷. به بهبود گوارش کمک می‌کند

چای ترش می‌تواند عملکرد روده و مثانه را بهبود ببخشد.

چرا برای گوارش مفید است؟

چای ترش به گوارش کمک می‌کند چون دارای خاصیت دیورتیک است که ادرار را افزایش می‌دهد و تحرکات روده را تنظیم می‌کند. هم‌چنین برای درمان یبوست و سوء هاضمه و بهبود سلامت کلی دستگاه گوارش مفید است.

مطلب مرتبط: درمان خانگی سوء هاضمه؛ ۶ راهکار که به راحتی مشکلات گوارشی را از بین ببرید

۸. بدن را خنک می‌کند

باید جالب باشد؛ چای ترش سرد می‌تواند تشنگی را رفع کند، و برای همین است که اکثر ورزشکاران را در حال نوشیدن آن می‌بینید.

مطلب مرتبط: ۷ اختلال و بیماری که باعث تشنگی می شوند

چرا بدن را خنک می‌کند؟

چای ترش خاصیتی دارد که فورا بدن را خنک می‌کند. و از آن‌جا که ادرارآور است سموم مضر را از بدن خارج می‌کند.

۹. برای کنترل وزن مفید است

بسیاری از آدم‌ها دمنوش‌های گیاهی را جایگزین کافئین می‌کنند تا چند کیلو وزن کم کنند. این بار دمنوش چای ترش را امتحان کنید، من علت‌اش را به شما می‌گویم.

چرا برای کنترل وزن مفید است؟

گفته می‌شود عصاره‌ی چای ترش میزان جذب نشاسته و گلوکز را، که ممکن است به افزایش وزن منجر شود، کاهش می‌دهد. هم‌چنین چای ترش تولید آمیلاز را متوقف می‌کند. آمیلاز سرعت فرایند جذب کربوهیدرات را افزایش می‌دهد. بنابراین اصلا عجیب نیست که از این گل به عنوان یکی از مواد اولیه‌ی محصولات لاغری استفاده می‌شود.

مطلب مرتبط: لاغری در خواب؛ ۷ راهکار که شب ها وزن کم کنید!

۱۰. خواص چای ترش؛ ضد پیری است

تا به حال پیش آمده‌است که به چهره‌ی بی‌نقص سلبریتی‌ها غبطه بخورید و از خودتان بپرسید چه‌طور ممکن است زنی که هم سن و سال شما است این‌قدر جوان‌تر از شما به نظر می‌رسد؟ خوب، چین و چروک یکی از نشانه‌های پیری است، اما بوتاکس راه حل آن نیست. چای ترش می‌تواند راه حل مشکل شما باشد.

چرا خاصیت ضدپیری دارد؟

آنتی‌اکسیدان موجود در چای ترش علائم مشهود پیری را ، از جمله از دست دادن رطوبت، حالت ارتجاعی و چین و چروک، از چهره‌ی ما رفع می‌کند و به این طریق جوانی را به شما برمی‌گرداند.

۱۱. سرشار از ویتامین C است

میزان نیاز روزانه‌تان را به ویتامین C از چای ترش تامین کنید. ویتامین C کلید سلامت دستگاه ایمنی است تا از هرگونه عفونت ویروسی در امان بمانید (نشانه های کمبود ویتامین سی را در این مقاله بخوانید).

۱۲. یک نوشیدنی برای تمام فصل‌ها است

ویژگی خاص چای ترش این است که در هر فصلی می‌توانید آن را بنوشید. در یک روز سرد عطر گرم آن را نفس بکشید و در گرمای سوزان آن را سرد بنوشید.

۱۳. اثر ملین دارد

چای ترش به عنوان یک ملین ضعیف مصرف می‌شود. این بار که احساس کردید در حال انفجار هستید یک فنجان چای ترش بنوشید.

چرا اثر ملینی دارد؟

هرچند پژوهش انسانی کافی برای اثبات خاصیت ملینی چای ترش انجام نشده‌است، اما پژوهش‌های حیوانی این اثر درمانی چای ترش را نشان داده‌است.

۱۴. به مبارزه با سرطان کمک می کند

گذشته از سایر خواص چای ترش، این نوشیدنی می‌تواند برای مبارزه با سرطان نیز مفید باشد. این گل خواص پیشگیری شیمیایی و ضد تومور زیادی دارد.

چرا اثر پیشگیری شیمیایی دارد؟

پژوهش‌ها حاکی از ظرفیت اجزای چای ترش برای پیشگیری شیمیایی است. این خاصیت چای ترش باعث شده‌است برای بیماران سرطانی عالی باشد. این اجزای فعال ضدالتهاب هستند و به جلوگیری از پیشرفت تومورها کمک می‌کنند. این مورد از برترین خواص چای ترش است.

مطلب مرتبط: ۱۰ ماده خوراکی که به مبارزه با التهاب در بدن کمک می کنند

‍۱۵. ضد انگل و آنتی‌باکتریال است

عصاره‌ی رقیق چای ترش خواص آنتی‌باکتریالی دارد. بنابراین این بار که زخمی شدید، یک جرعه چای ترش را مزمزه کنید تا احساس بهتری داشته‌باشید.

چرا ضد انگل و آنتی‌باکتریال است؟

بسیاری از پژوهش‌های حیوانی نشان داده‌است چای ترش می‌تواند کرم‌ها و باکتری‌های دیگر را از بین ببرد. با این حال هیچ شواهدی وجود ندارد که در انسان نیز اثر آنتی‌باکتریال یا ضدانگلی دارد.

۱۶. از سرطان پیشگیری می‌کند

چای ترش به خاطر محتوای زیاد آنتی‌اکسیدان، می‌تواند از رشد سلول‌ها در اثر سرطان پیشگیری کند. بنابراین رشد این سلول‌ها قبل از تبدیل شدن به سلول‌های سرطانی، به واسطه‌ی کشتن رادیکال‌های آزاد متوقف می‌شود. چای ترش به‌ویژه می‌تواند برای سلول‌های سرطانی که به سرطان معده منجر می‌شود موثر باشد، چون سرشار از پلی‌فنول است.

۱۷. ریسک بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد

نوشیدن حداقل ۱۴ فنجان چای ترش در هفته می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. این در برخی پژوهش‌ها مشاهده شده و برای همین است که از این گیاه دارویی به‌طور گسترده برای کاهش خطر حمله‌ی قلبی استفاده می‌شود.

۱۸. دستگاه ایمنی را تقویت می‌کند

محتوای ویتامین C موجود در چای ترش و خواص آنتی‌باکتریالی و ضدالتهابی آن برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از آنفلولانزا و سرماخوردگی عالی است. اگر تب دارید برای رفع آن چای ترش بنوشید تا احساس بهتری داشته‌باشید. این یک روش سالم و طبیعی است، بنابراین مصرف این دارو می‌تواند سرماخوردگی‌تان را درمان کند و در عین حال دستگاه ایمنی را تحریک کند تا برای مبارزه با بیماری‌ها قدرتمندتر شود. مجبور نیستید منتظر سرماخوردگی بمانید. هنگامی که علائم آن را مشاهده کردید چای ترش بنوشید و از این خواص چای ترش بهره‌مند شوید. این روش سریع و موثر خواهدبود.

19- طعم خوبی دارد

همان‌طور که از اسمش پیدا است چای ترش، طعمی ترش اما مطبوع دارد. این طعم انتخاب‌های مختلفی پیش رویتان می‌گذارد. شما می‌توانید به آسانی کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید تا طعم بهتری داشته‌باشد. هم‌چنین اگر دوست دارید می‌توانید ادویه‌های بیش‌تری مانند زنجبیل یا دارچین به آن اضافه کنید تا طعم قوی‌تری داشته‌باشد. کافی است کمی خلاق باشید.

۲۰. سرشار از آنتی‌اکسیدان است

قبلا اشاره کردیم که چای ترش برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد موثر است و از بدن شما در برابر بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفلولانزا، و حتی بیماری‌های کبدی و قلبی محافظت می‌کند. هم‌چنین گفتیم برای پوست مفید است و سرعت بروز علائم پیری را کاهش می‌دهد. مهم‌ترین علت فواید شگفت‌انگیزی که چای ترش برای سلامتی و زیبایی دارد وجود مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است. بدن به آنتی‌اکسیدان نیاز دارد تا دستگاه ایمنی را به عملکرد و محافظت بهتر از بدن تحریک کند. خیلی ساده است، کافی است یک فنجان چای ترش سرد یا گرم را بنوشید تا از این فواید بهره‌مند شوید. هم‌چنین بعد از یک روز سخت در محل کار و تحمل فشار زیاد چای ترش می‌تواند اعصاب شما را آرام کند.

مطلب مرتبط: ۶ اشتباه که می تواند سیستم ایمنی تان را ضعیف کند

21- کافئین ندارد

کافئین برای سلامت شما، خصوصا افزایش انرژی و بهبود تمرکز واقعا خوب است. با این حال اثرات جانبی زیادی دارد که باید از آن آگاه باشید، به‌ویژه اگر به کافئین حساسیت دارید. بی‌خوابی یا سردرد از اثرات رایج مصرف بیش از حد کافئین است. از آن‌جا که چای یا قهوه دارای کافئین است نمی‌توانید از آن اجتناب کنید مگر این‌که به چای ترش روی بیاورید، که کاملا عاری از کافئین است.

چگونه دمنوش یا چای ترش را آماده کنیم

پس از این‌که درباره‌ی مزایا و مضرات چای ترش اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دادیم، طرز تهیه‌ی دمنوش گرم و نوشیدنی سرد چای ترش را به شما ارائه می‌کنیم. حتما آن را امتحان کنید!

۱. دمنوش داغ چای ترش

بگذارید با نوشیدنی گرم شروع کینم.

مواد مورد نیاز

– ۲ قاشق چای خوری چای ترش خشک

– ۱ فنجان آب در حال جوش

– شیرین‌کننده به انتخاب خودتان – عسل یا شکر قهوه‌ای

– طعم‌دهنده‌های دیگر (دارچین، نعنا) – اگر یک دمنوش قوی و طعم‌دار می‌خواهید

طرز تهیه

این روش بسیار ساده است؛ درست مانند آماده کردن دمنوش‌های گیاهی دیگر. برای شروع آب در حال جوش را در یک قوری بریزید و چای ترش خشک را داخل آن بریزید. بسته به این‌که می‌خواهید دمنوش‌تان چه‌قدر قوی باشد، بگذارید به مدت ۵-۱۰ دقیقه دم بکشد. طعم‌دهندهای مد نظرتان را به آن اضافه کنید و دمنوش را به فنجان‌تان اضافه کنید. یک شیرین‌کننده به آن اضافه کنید و نوشیدنی را داغ سرو کنید.

۲. نوشیدنی سرد چای ترش

نوشیدنی سرد چای ترش را به این طریق درست کنید.

مواد لازم

– ۲/۱ فنجان کاسبرگ خشک‌شده‌ی چای ترش

– ۴ فنجان آب سرد

– ۳-۴ قطعه یخ

– شربت (بسته به علاقه)

طرز تهیه

چای ترش را به یک پارچ آب سرد اضافه کنید و خوب هم بزنید. قدرت جذب آب سرد کم است، برای همین ترکیب را ۱۲-۱۴ ساعت در یخچال قرار دهید. متوجه می‌شوید که به مرور زمان آب طعم و رنگ چای ترش را می‌گیرد. مخلوط را از صافی رد کنید و داخل فنجان یا لیوان بریزید. در پایان یخ و شربت را به آن اضافه کنید. نوشیدنی سرد چای ترش شما آماده است!

اکنون مزایا و مضرات چای ترش را می‌دانید. این نوشیدنی گیاهی را به دوستان و اعضای خانواده‌تان پیشنهاد کنید. اما فراموش نکنید که درباره‌ی اثرات جانبی آن هشدار بدهید.

  1. دمنوش چای ترش و نعنا

می‌توانید چای ترش را با مقداری نعنا دم کنید تا طعمی متفاوت را تجربه کنید.

مواد لازم

– ۴ فنجان آب در حال جوش

– ۲ فنجان آب سرد

– ۲ فنجان آب سیب

– ۴ کیسه چای ترش

– نصف فنجان برگ نعنا

طرز تهیه

کیسه‌های چای ترش را داخل آب جوش بگذارید و نعنا را به آن اضافه کنید. بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. اگر فکر می‌کنید طعم آن به اندازه‌ی کافی قوی نیست، کمی بیش‌تر صبر کنید. سپس ۲ فنجان آب سرد و ۲ فنجان آب سیب به آن اضافه کنید. نوشیدنی را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و از نوشیدن آن لذت ببرید.

۴. چای ترش جامائیکایی

شما می‌توانید با شیوه‌ی جامائیکایی چای ترش مخصوص درست کنید.

مواد لازم

– یک تکه چوب دارچین

– کمی زنجبیل

– نصف فنجان چای ترش خشک

–  ۲ لیتر آب

طرز تهیه

۱ لیتر آب را با زنجیبل، دارچین و شکر بجوشانید و سپس چای ترش خشک را به آن اضافه کنید. بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس از صافی رد کنید. اگر دوست دارید با پرتقال یا لیمو به آن طعم دهید. سپس ۱ لیتر آب به آن اضافه کنید و سرد بنوشید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *