
گزارش تازه؛ ۱۲۶ کودک در سال گذشته درگیر جنگ در صفوف نیروهای دولتی و گروههای مسلح بوده اند
۵ / حوت ۱۳۹۹ | ۰ دیدگاه
کمیسیون مستقل حقوق بشر در گزارش تازه تحت عنوان وضعیت حقوق بشری اطفال در سال مالی ۱۳۹۹ اعلام کرده است که جریان این سال ۱۲۶ کودک شامل ۲۰ نفر در نیروهای دولتی و ۹۶ نفر در صفوف گروه های مسلح درگیر منازعه بوده و فعالیت داشته اند.
این گزارش که امروز سهشنبه (۵حوت) منتشر شده پنج هزار و ۳۱۸ کودک شامل سه هزار ۸۰۷ پسر و یک هزار ۵۰۹ دختر در ۲۸ ولایت مورد بررسی قرار گرفته است.
کمیسیون حقوق بشر افزوده که از میان کودکان شامل تحقیق یک هزار ۲۴ نفر آنان بین سنین ۷ الی ۱۱ سال و چهار هزار ۲۹۴ نفر آن بین سنین ۱۲ الی ۱۸ سال بوده که در میان آنان کودکان خانوادههای بیجاشده، عودتکننده، کودکان پرورشگاهها و مراکز اصلاح و تربیت اطفال نیز شامل بوده است.
در این گزارش آمده است که از مجموع تلفات غیرنطامیان که در سال ۱۳۹۹ توسط کمیسیون حقوق بشر ثبت شده دوهزار ۱۹ نفر آنان را کودکان تشکیل می دهد که نسبت به سال قبل ۲۵٫۱ درصد کاهش داشته است.
در این گزارش کمیسیون حقوق بشر گفته شده که در سال مالی ۱۳۹۹ به تعداد ۱۲۶ کودک درگیر منازعات در صفوف نیروهای مسلح اعم از نیروهای دولتی و گروههای مسلح مخالف دولت بوده اند.
این کمیسیون تاکید کرده که رقم کودکان که در درگیری های مسلحانه فعالیت داشته اند در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸، ۲۸٫۵۸ درصد افزایش داشته است.
براساس گزارش این کمیسیون افزون بر اطفال درگیر در جنگ ها ۱۳ کودک نیز بهعنوان کارگر در قطعات نظامی و امنیتی و پوستههای نظامی مخالفان دولت، مصروف کار بودهاند.
اطفال قربانی خشونت
این کمیسون در گزارش خود خاطرنشان کرده که در سال مالی ۱۳۹۹ از مجموع کودکان شامل تحقیق یک هزار ۳۹۱ نفر آنان قربانی خشونت بوده و این رقم نشان می دهد که موارد خشونت علیه کودکان ۱۶ درصد افزایش داشته است.
به گفته این کمیسیون از میان یک هزار ۳۹۱ کودک که قربانی خشونت بوده ۹۴۸ نفر آن پسر و ۴۴۳ تن آنان دختران بوده است.
براساس این گزارش کودکان قربانی مورد خشونت های روانی، فیزیکی، اقتصادی و جنسی قرار گرفته اند.
یافتههای این تحقیق نشان می دهد که ۳۴ طفل شامل تحقیق، قربانی خشونتهای جنسی شامل ۱۶ مورد تجاوز جنسی، ۴ مورد قربانی اجبار به فحشا، ۲ مورد قربانی اجبار به فعل لواط، ۷ مورد قربانی آزارواذیت جنسی، ۴ مورد اجبار به روابط زنوشوهری خلاف خواست خودش و یک مورد قربانی بارداری اجباری بودهاند.
کمیسیون حقوق بشر همچنان در گزارش خود آورده است که ۴۴ کودک نیز در این مدت از حق نفقه، از حق دریافت مهریه، از حق تصرف در اموال شخصی و نیز از حق تصرف در ارث، محروم شدهاند.
عاملان خشونت علیه اطفال
کمیسیون حقوق بشر در گزارش خود اضافه کرده که از میان یک هزار ۳۹۱ کودک که قربانی خشونت ها شده اند ۵۱۱ نفر انان از سوی افراد وابسته به پولیس، ۲۴۱ نفر آنان از سوی اعضای خانواده، ۱۱۱ نفر از سوی صاحبکار و ۸۱ نفر از سوی معلمین مورد خشونت قرار گرفته اند.
در این گزارش کمیسیون حقوق از خشونت های کودکان علیه کودکان و خشونت ها از سوی سایر افرد نیز نام برده شده است.
براساس این گزارش از مجموع کودکان شامل تحقیق دوهزار ۳۶۷ نفر آنان تذاکره تابعیت نداشته که از این میان ۶۷ نفر آنان در پرورشگاها زندگی میکنند و آنان گفته اند که به دلیل روشن نبودن هویت والدینشان، نمیتوانند تذکره دریافت کنند.
این کمیسیون تاکید کرده که کودکان در مراکز اصلاح و تربیت نیز با چالش های چون شکنجه و بدرفتاری، توقیف بیشتر از مدت معینه و مواردی هم نقض حقوق بشری روبرو بوده اند.
در این گزارش همچنان آمده است که از مجموع پنج هزار ۳۱۸ کودک سه هزار ۱۷۵ نفر آنان تایید کرده اند که مصروف فعالیت های مانند جمع آوری زباله، حمالی، دستفروشی، خشتپزی، کارگری در کارهای ساختمانی، خیاطی و قالینبافی، موترشویی، کار در خانهها بهعنوان خدمه خانگی، کار در رستورانتها یا هتلها، کار در کارخانههای صنعتی، گدایی، دهقانی، کار در حمام مصروف بوده اند.
دیدگاه خودرا بنویسید