جدیدترین اخبار روز جهان
رزرو تبلیغات
بدون نظر
1 بازدید

۹۰ درصد کاهش برق تاجکستان؛ برنامه های افغانستان برای تامین انرژی مورد نیاز چیست؟

خواندن 3 دقیقه
0
(0)

در پی شکایت شهروندان کشور در صفحات مجازی از قطع و نبود برق در این اواخر، شرکت برشنا روز دوشنبه (6 اسد) اعلام کرد که نظر به کمبود آب تاجیکستان برق وارداتی افغانستان از این کشور از ساعت ۷:۳۰ روز دوشنبه از ۳۵۰ میگاوات به ۴۰ میگاوات کاهش می یابد و الی وصل برق ، صرف کتگوری نخست از تولید منابع داخلی برق، نوبت وار تامین می شود.

برشنا افزوده که در عرصه تامین انرژی برق با ازبیکستان نیز در حال گفتگو است تا برق کابل و سایر ‌‌ولایات که از برق وارداتی استفاده می کنند تامین کند.

کاهش 90 درصدی واردات برق تاجیکستان

این در حالی است که 80 درصد برق افغانستان از برق وارداتی از کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، ایران و ترکمنستان تامین می‌شود.

شرکت برشنا برای تامین برق با کشورهایی که برق مازاد دارند قرارداد دارد که گاهی به دلیل مشکلات طبیعی یا امنیتی برق قطع می‌شود یا میزان ظرفیت آن مانند این بار کاهش می‌یابد.

اکنون برق وارداتی تاجیکستان 90 درصد کاهش یافته است.

با این که این قراردادها به صورت مداوم است و از 3 تا 6 سال مدت آن می‌باشد اما ماده‌ها و ویژگی های متفاوتی دارند.

وحیدالله توحیدی، سخنگوی شرکت برشنا به خبرنامه گفت: “کشورهایی که با افغانستان در واردات برق همکاری می‌کنند که اگر مشکلاتی از قبیل مشکلات طبیعی یا امنیتی داشته باشند طبق ماده های موجود قرارداد جانبین باید بدون تعلل عمل کنند اما اگر بدون دلیل و هماهنگی برق قطع شود باید جواب گو باشند. اکنون برق وارداتی تاجیکستان نظر به مشکل کمبود شدید آب رو به رو شده و شرکت برشنا در تلاش است این مقدار برق را از ازبکستان تامین کند.”

توافق با ازبکستان

از این مشکل اکنون ولایاتی چون بغلان، پروان، قندوز، پنجشیر، کاپیسا، لغمان، ننگرهار، لوگر، غزنی، پکتیا، خوست و کابل متاثر شده است.

به گفته شرکت برشنا برای حل این مشکل شرکت برق افغانستان در ظرف کمتر از 2 ساعت با کشور ازبکستان به تفاهم رسید و تا 200 میگاوات برق را از این کشور وارد می‌کند.

در حال حاضر شرکت برشنا روزانه 250 میگاوات برق از برق وارداتی را استفاده می کند و شبانه 400 میگاوات برق دیگر تخصیص داده را استفاده می کند. مسولان این شرکت می گویند که در کنار 250 میگاوات برق وارداتی، 100 میگاوات برق از تولیدات داخلی نیز استفاده می‌شود.

این در حالی است که ظرفیت برق تاجیکستان بیش از 350 میگاوات بوده که 320 میگاوات آن در کابل و باقی آن در ولایت بغلان توزیع می‌شد اما اکنون 250 میگاوات برق به کابل توزیع می‌شود.

آقای توحیدی همچنان افزود که “در تلاش هستند تا با امادگی کامل ازبکستان این ظرفیت به 400 میگاوات برق برسد.”

همه این ها در حالی اتفاق می‌افتد که پیش از این نیز پایه های برق وارداتی هدف انفجار و انهدام قرار می‌گرفت. عبور دکل های برق از مناطق ناامن و کوهستانی، باعث مشکلات و چالش‌های زیادی در برق رسانی کشور شده است.

همچنان شرکت برشنا بارها به دلیل پرداخت نکردن هزینه برق از سوی بعضی از زورمندان شکایت کرده است.

در حال حاضر کابل بیشترین مصرف برق را دارد. کابل در ایام تابستان یا زمستان به 650 الی 700 میگاوات برق نیاز دارد که در حالت نورمال کمترین نیاز آن تا 300 میگاوات برق می باشد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه

لینک های مفید
خبرنامــــــــــــه را ببینید
شیشه اتومبیل قیمت خرید تلویزیون ⭐️زیر6 میلیون⭐️ مجله اخبار روز استادورک قیمت تلویزیون ارزان ⭐️زیر6 میلیون⭐️ قبرس شمالی نیولایف توری حصاری خرید و فروش شرکت جعبه سازی خرید نهال صنوبر ترکیه قیمت یخچال فریزر دوقلو دیپوینت شیشه اتومبیل خرید سرور کارکرده اچ پی hp مدل لباس و آرایش بهترین فیلم های 2024 گن بعد از جراحی خرید ابزار دقیق مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل خرید کفش جردن بروکرهای فارکس را با یک کلیک مقایسه کنید خرید ویلا ساحلی در سرخرود درج آگهی رایگان