
«به طالبان باج ندهید»؛ هشتگی که بخشی از جنایت طالبان در ۲۵ سال گذشته را بازگو کرد
۲۹ / سرطان ۱۳۹۹ | ۰ دیدگاه
“هشتگ #اعدام_نکنید قدرت یکصدایی مردم را نشان داد. در ظرف چندساعت ترند جهانی شد و هیچ کس هم ادعا نکرد که هشتگ متعلق به اوست. آیا ما هم میتوانیم یکصدا به حکومت و جامعه جهانی بگوییم که از حق ما به طالبان باج ندهند؟”
برای شروع کمپین “به طالبان باج ندهید” عزیز حکیمی متن بالا را در صفحه توییتری خود پست کرد و این هشتگ ظرف ۲۴ ساعت ترند شد و بسیاری با هشتگ به طالبان باج ندهید اتفاقاتی که در آن طالبان مقصر بودند را باز نشر میکنند.
هشتگ #اعدام_نکنید قدرت یکصدایی مردم را نشان داد. در ظرف چندساعت ترند جهانی شد و هیچ کس هم ادعا نکرد که هشتگ متعلق به اوست. آیا ما هم میتوانیم یکصدا به حکومت و جامعه جهانی بگوییم که از حق ما به طالبان باج ندهند؟ #بهطالبانباجندهید
— Aziz Hakimi | عزیز حکیمی (@ahakimi52) July 15, 2020
به طالبان باج ندهید؛ سه قربانی از یک خانواده
هدیه عیسیزاده در صفحه توییتر خود نوشته است: “اولین برادری که طالبان از من گرفتند، احمد فقط ۱۳ ساله بود که کشته شد، بعد از اسماعیل برادر بزرگم را کشتند، طالب زندگی و زندگی کردن را از من و از خانواده من گرفتند. جنگ طالبان پدرم را نیز از من گرفت.
اولین برادری که طالبان از من گرفتند،
احمد فقط ۱۳ سالی بود که کشته شد، بعد اعسمیل بردار بزرگم را کشتدند. طالب زندگی و زندگی کردن را از من و از خانواده من گرفتند. جنگ طالبان پدرم را نیز از من گرفت.#به_طالبان_باج_ندهید pic.twitter.com/JLhpqrEj1L— Hadia Essazada🕊 (@HEssazada19) July 17, 2020
، به طالبان باج ندهید؛ شاهراه مرگ جلریز
حسین بویک در توییترش نوشته است: “اگر صمد، زنده بود توییت میزد (به طالبان باج ندهید). طالبان سال پار صمد امیری، را پس از چند روز بازداشت در شاهراه مرگ، جلریز به گلوله بست. صمد مدافع حقوق بشر بود…”
اگر صمد، زنده بود توییت میزند، #بهطالبانباجندهید.
طالبان سالِ پار صمد امیری، را پس از چندروز بازداشت در شاهراه مرگ( #جلریز) به گلوله بست.
صمد، مدافع حقوق بشر بود و شعارش نیز #اعدام_نکنید. pic.twitter.com/8IeGb7E5zZ— husain.buyook (@husain_buyook) July 16, 2020
جنایت طالبان
مظفر علی نوشته است: “پدر این پسر ۱۰ ساله با مردم روستای ماندیاگ در سال ۲۰۰۰ قتل عام شد. طالبان آنان را در میدانی به چوب بستند و همه را به گلوله بستند. زنان اجساد را به مسجد آوردند و چند روز بعد دفن شدند. ما هرگز جنایات طالبان را فراموش نخواهیم کرد.”
This boy's (10 y/o in 2010) father was among the entire massacred men in Mandiyag Village in 2000. Men were herded in an open field (3rd) & riddled with bullets. Women brought d bodies to mosque (4th) & buried days later. We'll never forget #Taliban crimes.
#بهطالبانباجندهید pic.twitter.com/9pvR86L64w— Muzafar Ali (@MuzafAli) July 17, 2020
مرگ مادران و کودکان
نرگس یکی از کاربران دیگر نوشته است: “آمنه که در اولین ساعت های چشم باز کردنش مادرش از دست داد و به طور بی رحمانه دوگلوله به پاش اصابت کرد… مگه طفل یک روز تحمل این همه درد و داشت؟ …”
آمنه که در اولین ساعت های چشم باز کردنش مادرش از دست داد و به طور بی رحمانه دوگلوله به پاش اصابت کرد…
مگه طفل یک روز تحمل این همه درد و داشت؟ …#به_طالبان_باج_ندهید pic.twitter.com/q2l8J9C5nb— _نرگس_ (@NargesA82698942) July 16, 2020
هشتگ به طالبان باج ندهید؛ وحشت از طالبان
نیلوفر مرادی نوشته است: “از مسیر جلریز میگذشتیم مادرم دعا میخواند. مبایل هایمان را پنهان کردیم. تا به ساحه تحت تسلط حکومت رسیدیم هیچ کسی سخن نمیگفت حتی به بیرون نگاه نمیکردیم نکند توجه طالبی جلب شود.”
از مسیر جلریز میگذشتیم مادرم دعا میخواند
مبایل های ما را پنهان کردیم
تا به ساحه تحت تسلط حکومت رسیدیم هیچ کسی سخن نمی گفت حتی به بیرون نگاه نمیکردیم نکند توجه #طالبی جلب شود#بهطالبانباجندهید— Nilofar Muradi (@NilofarMuradi75) July 17, 2020
بیش از یک هزار ۴۰۰ حمله طالبان
هشتگ به طالبان باج ندهید در حالی در میان کاربران توییتر و فسبوک باز نشر میشود که افغانستان در آستانه گفتگوهای بین الافغانی قرار دارد و طالبان آزادی ۵ هزار زندانی این گروه را از سوی حکومت پیش شرط آغاز مذاکرات قرار داده است.
این در حالی است که به نظر می رسد گفتگوهای صلح افغانستان با این شرط به بن بست رسیده. اکنون حکومت نیز حاضر به رهایی ۶۰۰ زندانی این گروه نیست. حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه روز پنجشنبه گذشته گفته بود که ۶۰۰ زندانی طالب که جرایم آن ها بالا است در هیچ قانونی قابل رهایی نیست و حکومت از طالبان خواسته است به جای این ۶۰۰ زندانی فهرست تازه ای زندانیان برای رهایی به حکومت افغانستان بسپارند. اما طالبان این درخواست حکومت را رد کرده است.
در این بین حملات طالبان نیز افزایش یافته است. دفتر شورای امنیت ملی اعلام کرده که در جریان یک ماه گذشته گروه طالبان با بیش از یک هزار ۴۰۰ حمله ۴۲۰ غیرنظامی را کشته و زخمی نموده اند.
دفتر شورای امنیت ملی روز گذشته شنبه (۲۸سرطان) با نشر خبرنامه ای گفته است که گروه طالبان در جریان یک ماه گذشته یک هزار ۴۵۶ حمله انجام داده اند که در نتیجه آن ۱۲۹ غیرنظامی کشته و ۲۹۱ تن دیگر زخمی شده اند.
در اعلامیه شورای امنیت ملی آمده است که گروه طالبان با وجود تعهدشان بر کاهش خشونت، در ماه گذشته بیشترین حملات و تحرکات را در شهرها و شاهراهها داشته اند که از مجموع ۳۰ ولایت که در آن حملات این گروه صورت گرفته بیشتر تلفات مربوط به ولایت های سمنگان، قندهار و ننگرهار است.
با این حال ارگ ریاست جمهوری اعلام کرده است که در گفتگوی تلیفونی رییس جمهور غنی و عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی با رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی امریکا بر توقف خشونت ها تاکید شده است.
در همین حال کمیسیون مستقل حقوق بشر همچنان در گزارش تازه اش اعلام کرده است که از تاریخ ۲۵ میزان سال گذشته الی ۲۳ سرطان سال جاری ۱۷۰ تن در حملات بالای مساجد و درمسال ها کشته و ۲۷۲ تن زخمی شده اند.
، به طالبان باج ندهید؛ توجه به خواسته های مردم
با همه اینها شهروندان کشور خواسته های مشخصی را مطرح کرده و از حکومت میخواهند به خواستههای آنان توجه کنند.
عتیق الله امیرخیل، آگاه مسائل امنیتی در گفتگو به خبرنامه گفت: “هنوز خشونتها جریان دارد، گفتگوهای بین الافغانی آغاز نشده و جنگ شدت پیدا کرده است. این بدان معنی است که طالبان به دنبال صلح نیستند زیرا اگر به این نکته توجه صورت گیرد باید بدانند که گفتگوهای صلح در فضایی آرام امکان پذیر است نه با زور و خشونت. به همین دلیل این گفتگوها هیچ فایدهایی ندارد.”
او افزود: “اکنون شرایط فرق کرده است. افغانستان حکومتی دارد و قانونی در آن وجود دارد. انتخابات صورت گرفته است و طالبان باید به این موضوعات توجه کنند. در حال حاضر فصل امارت از افغانستان گذشته است. و زمان و شرایط تغییر کرده اکنون ازادی و حقوق شهروندان وجود دارد. قبلا زنان در امارت هیچ اختیاری نداشتند. نه تنها زنان بلکه همه مردم. اکنون این گفته ها باید در مذاکرات مطرح شود و به حقوق شهروندان به خصوص زنان توجه شود و باید طالبان نیز درک کنند که با خشونت و جنگ به چیزی نمیرسند.”
دیدگاه خودرا بنویسید