

حکومت بیش از شش میلیارد افغانی برای توزیع نان خشک اختصاص داده است
مسوولان در وزارت مالیه میگویند که ۶٫۳ میلیارد افغانی بودجه برای توزیع نان خشک بین شهروندان در نظر گرفته شده است.
شمروز خان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه امروز یک شنبه (۱۴ثور) در توییتی نوشته است: ”وجوه مورد نیاز برای توزیع نان خشک در کابل و ولایات در تعدیلات جدید بودجوی ۶٫۳ میلیارد افغانی مد نظر گرفته شده است.”

اختصاص بیش از شش میلیارد افغانی برای توزیع نان
مسجدی تاکید کرده که این تعدیلات به زودی به پارلمان افغانستان میرود.
سخنگوی وزارت مالیه ابراز امیدواری کرده که مجلس نمایندگان این تعدیلات را در اولین فرصت تصویب کند.
این در حالی است که حکومت برای کمک به نیازمندان توزیع نان خشک را در کابل و شماری از ولایتها آغاز کرده است.
وزارت خارجه ایران شکنجه و به آب انداختن مسافران افغانستانی را رد کرد
وزارت خارجه ایران کشته شدن شماری از شهروندان افغانستان در مرز با آن کشور را رد کرده و گفته است که این رویداد در خاک افغانستان رخ داده است.
در یک خبرنامه امروز(یکشنبه، ۱۴ثور) وزارت خارجه ایران آمده است، سخنگوی این وزارت “در پی انتشار برخی اخبار در رسانه های افغانستان در خصوص وقوع حادثه برای تعدادی از شهروندان این کشور که با عبور از رودخانه مرزی قصد ورود غیر قانونی به خاک ایران را داشته اند”، ضمن ابراز همدردی با خانواده جانباختگان تصریح کرده: “این حادثه در خاک افغانستان رخ داده و مرزبانی ایران وقوع هر اتفاقی در این ارتباط در خاک ایران را رد کرده است”.
وی ادامه داده است: “به جهت اهمیت موضوع و به منظور کسب اطلاع دقیق از چگونگی وقوع این حادثه در خاک افغانستان، مراتب را در همکاری با مقامات این کشور تحت بررسی قرار داده ایم.»
این حادثه در خاک #افغانستان رخ داده و مرزبانی جمهوری اسلامی ایران وقوع هر اتفاقی در این ارتباط در خاک کشورمان را رد کرده است. به جهت اهمیت موضوع و به منظور کسب اطلاع دقیق از چگونگی وقوع این حادثه در خاک افغانستان، مراتب را در همکاری با مقامات این کشور تحت بررسی قرار داده ایم. pic.twitter.com/VjVOCULFLq
— 🇮🇷 وزارت امور خارجه (@IRIMFA) May 3, 2020
گفتنی است که وزارت خارجه افغانستان نیز روز گذشته پس از انتشار گزارش هایی مبنی بر شکنجه و به آب انداختن شماری از شهروندان کشور از سوی نیروهای مرزی ایران، یک هیئت حقیقتیاب برای بررسی این موضوع توظیف کرد.
این همه در حالی است که روز گذشته تصاویری در شبکههای اجتماعی به نشر رسید که بر اساس آن، شاهدان عینی می گویند بیش از ۵۰ تن از شهروندان کشور که قصد ورود غیرقانونی به خاک ایران را داشتند، توسط مرزبانان ایرانی به رودخانه انداخته شدهاند.
پس از کابل؛ روند توزیع نان خشک در 5 شهر بزرگ دیگر آغاز میشود
اداره مستقل ارگان های محلی می گوید که بر اساس هدایت رییس جمهور، پس از کابل، توزیع نان خشک در پنج شهر بزرگ دیگر از امروز آغاز می شود.
سید شاه سقیم، سخنگوی اداره مستقل ارگان های محلی امروز یک شنبه(۱۴ثور) در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت گفت، روند توزیع نان خشک در شهرهای جلال آباد، قندهار، مزارشریف، قندز و هرات از شام امروز آغاز و برای ۱۳۵ هزار و ۷۴۹ خانواده نان خشک توزیع خواهد شد.
سقیم افزود، اداره مستقل ارگان های محلی در نظر دارد تا به زودی برنامه توزیع نان خشک به خانواده های نیازمند در ۲۸ ولایت باقی مانده کشور را نیز آغاز کند.
او از تمام نهادهای جامعه مدنی و مردم خواست در این روند با شهرداری ها در سطح ولایات همکاری کنند تا نان به موقع و با توجه به نیاز خانواده های نیازمند، به آن ها تحویل داده شود.
به گفته سقیم، اداره مستقل ارگان های محلی تمام توصیه های لازم صحی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا را در هنگام توزیع نان خشک در ولایات در نظر گرفته و مردم نیز نظم را رعایت کنند.
سخنگوی اداره مستقل ارگان های محلی تاکید کرد که بیشتر نیازمندان در شهرها ساکن اند، اما حکومت به زودی برنامه های مشابه کمک به نیازمندان در سطح روستاها و مناطق دور دست را نیز آغاز خواهد کرد.
این در حالی است که پس از شیوع ویروس کرونا، حکومت روند توزیع نان خشک از نانوایی ها را در کابل آغاز کرده است، اما تجمع مردم در پیش نانوایی ها بدون توجه به فاصله و مراعات توصیه های صحی، با انتقادهایی همراه شده است.
روز جهانی آزادی مطبوعات؛ برخی رسانهها به دلیل کاهش عواید خبرنگاران خود را بیمعاش نگه داشته است!
مسوولان کمیته مصونیت خبرنگاران میگویند برخی رسانهها به نسبت کاهش عواید به دلیل شیوع ویروس کرونا، خبرنگاران خود را بیمعاش نگه داشته اند.
نجیب شریفی، رییس کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان که امروز(یکشنبه، ۱۴ثور) در نشستی به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت صحبت می کرد، گفت: اکنون شیوع ویروس کرونا جامعه رسانه ای افغانستان را تهدید می کند؛ “خبرنگارانی که جهت تهیه گزارش در میان مردم و ادارات مصروف کار هستند، بیشتر از همه معروض مبتلا شدن به ویروس کرونا می باشند”.
شریفی گفت از سوی دیگر، برخی رسانه ها به نسبت کاهش عواید، خبرنگاران خویش را بی معاش نگه داشته اند.
کمیته مصونیت خبرنگاران از رییس جمهور خواست با با صدور فرمانی خاص، برای رسانه هایی که در کابل و ولایات فعال اند و به نسبت شیوع ویروس کرونا از لحاظ مالی آسیب دیده اند، برای آنان حساب کمک مالی اضطراری را باز نماید.
به گفته او، با ایجاد کمیته ای متشکل از نهادهای دولتی و جامعه رسانه ای، رسانه های آسیب دیده شناسایی و کمک شوند.
شریفی همچنان از حکومت درخواست کرد که تا پایان بحران ویروس کرونا، رسانه ها از پرداخت مالیات و کرایه برق معاف شوند.
رییس کمیته مصونیت خبرنگاران همچنان از جامعه جهانی به ویژه دفتر سازمان ملل متحد درخواست کرد که به رسانه های آسیب دیده در چنین شرایط دشواری کمک نمایند تا بحران صحی ناشی از شیوع ویروس کرونا، به آزادی رسانه ها به حیث یکی از دست آوردهای بزرگ کشور، آسیب جدی نرساند.
زهیر: 45 هزار خانواده بیبضاعت در ولایت بامیان نیازمند کمک هستند
محمدطاهر زهیر، والی بامیان وضعیت فقر در این ولایت را همزمان با شیوع ویروس کرونا نگران کننده خوانده، می گوید ۴۵ هزار خانواده بیبضاعت و نادار در بامیان نیازمند کمک هستند.
والی بامیان که امروز یک شنبه(۱۴ثور) در نشست خبری مصرف بودجه ۳۰ میلیون افغانی اختصاص داده شده برای مبارزه با ویروس کرونا به این ولایت سخن میزد، ضمن قدردانی از همکاری نهادهای ملی و بین المللی و سایر خیرین، وضعیت فقر در بامیان را نگران کننده خوانده و بر توجه هرچه بیشتر نهادهای همکار در راستای کمک به ۴۵ هزار خانواده بیبضاعت، نادار و نیازمند کمک در سطح ولایت بامیان تاکید کرد.
زهیر افزود، تداوم محدودیت منابع عایداتی مردم بامیان باعث افزایش میزان فقر و ناداری در این ولایت خواهد شد.
والی بامیان خاطرنشان کرد که از آغاز بحران ویروس کرونا مبلغ ۳۰ میلیون افغانی به اداره محلی این ولایت اختصاص یافته که تاکنون ۲۷٫۵ میلیون آن با توجه به نیازمندیهای موجود و اولویتهای در نظر گرفته شده از جانب کمیته نظارت و تدارکات، خریداری یا تحت روند تدارکات قرار دارد.
این در حالی است که تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ولایت بامیان به ۱۵ تن رسیده که از این میان، ۷ تن بهبود یافته و یک تن نیز جان باخته است.
وزارت صحت: شیوع ویروس کرونا به سمت نقطه اوج در حرکت است
مسوولان در وزارت صحت می گویند، واقعات مثبت ویروس کرونا در روزهای اخیر در افغانستان رو به افزایش است و شیوع این ویروس به سمت نقطه اوج در حرکت است.
وحیدالله مایار، سخنگوی وزارت صحت امروز یک شنبه(۱۴ثور) در یک نشست خبری گفت بر بنیاد ارقام، شهر کابل در یک شبانه روز گذشته، شاهد بیشترین واقعات مثبت ویروس کرونا بوده است.
مایار با اشاره به یک تحقیق میدانی وزارت صحت افزود، این تحقیق تصادفی روی ۵۰۰ تن از باشندگان شهر کابل از سنین مختلف و با رعایت جنسیتی برای انجام تست ویروس کرونا صورت گرفته که نتایج ۲۶۰ تن در مرحله تست سریع مثبت بوده و پس از مرحله آزمایش پی.سی.آر، نتایج ۱۵۶ تن مثبت تشخیص شده است.

افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا
سخنگوی وزارت صحت عامه اضافه کرد که نتایج این تحقیق با توجه به میزان محدود آن، قابل محاسبه روی درصد تمام باشندگان شهر کابل نیست، اما این نتایج میتواند به عنوان زنگ خطر افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در جامعه به حساب آید.
او تاکید کرد: “آمار واقعات مثبت ویروس کرونا در پنج روز اخیر نشان میدهد که این آمار در مقایسه با پنج روز پیش از آن، سیر صعودی داشته و آمار مثبت سمپلهای مشکوک، از ۲۲ به ۳۲ درصد افزایش داشته است.”
مایار با بیان اینکه واقعات مثبت ویروس کرونا در روزهای اخیر رو به افزایش است و این ویروس به سوی نقطه اوج خود در حرکت است، یک بار دیگر از شهروندان خواهان رعایت محدودیت گشت و گذار و توصیههای وزارت صحت شد.
سخنگوی وزارت صحت عامه در مورد شفاخانه ابن سینا نیز گفت که نتیجه آزمایش کرونای ۶ تن از داکتران این شفاخانه مثبت تشخیص شده و این داکتران در تجرید قرار گرفته اند.
مایار همچنان افزود، در ۲۴ ساعت گذشته ۲۳۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده که با احتساب آنها، شمار مبتلایان به این ویروس به دو هزار و ۷۰۴ تن رسیده است.
به گفته سخنگوی وزارت صحت، شمار بهبود یافتگان ویروس کرونا در سراسر کشور به ۳۴۵ تن و شمار جان باختگان نیز به ۸۵ تن افزایش یافته است.