جدیدترین اخبار روز جهان
رزرو تبلیغات
بدون نظر
8 بازدید

غلبه بر منتقد درونی: آیا می‌دانستید خودانتقادی بیش از حد، سمی است؟!

خواندن 5 دقیقه
1
(1)

گفتگوی درونی و خصوصی ما با خودمان می‌تواند یک یاری‌رسان قهار برای رسیدن به اهداف‌مان باشد، یا ما را به کلی از رسیدن به اهداف‌مان بازدارد! اگر به طور مداوم منفی‌بافی کنیم، خودگویی‌های‌مان قدرت ذهنی ما را به نابودی می‌کشاند.

افکار ما روی احساسات و رفتارمان تاثیر می‌گذارد. شیوه‌ تفکر ما قدرت این را دارد که به یک پیشگویی موفق تبدیل شود. اگر با خودمان فکر کنیم که «هرگز آن شغل را به دست نخواهم آورد»، قطعا زمان حضور در جلسه‌ مصاحبه، جرأت و جسارتی نخواهیم داشت.

اگر منتقد درونی‌تان بیش از حد بی‌رحم و سختگیر است، بدانید که تنها نیستید: تردید به خود، پیش‌گویی‌های فاجعه‌بار و استفاده از واژه‌های منفی بسیار شایع هستند، اما نباید قربانی صحبت‌های درونی‌تان شوید!

از میان تمریناتی که برای درمان آدم ها و تغییر شیوه‌ تفکرشان صورت می‌گیرد، ۷ مورد را در این نوشتار خواهید دید. به کمک این ۷ راهکار، منتقد درونی‌تان را رام خواهید کرد!

۱. به افکارتان توجه کنید

 ما به حدی عادت به شنیدن صدای درونی‌مان داریم که ممکن است به راحتی نسبت به پیام‌هایی که برای خودمان می‌فرستیم، بی‌اعتنا شویم. توجه دقیق به افکارتان را شروع کنید و متوجه خواهید شد که احتمالا خودتان را به اسم‌های خاصی صدا می‌زنید، یا موقع انجام کارهای سخت مدام خودگویی می‌کنید.

ما به حدی عادت به شنیدن صدای درونی‌مان داریم که به راحتی ممکن است نسبت به پیام‌هایی که برای خودمان می فرستیم بی‌اعتنا شویم.
ما به حدی عادت به شنیدن صدای درونی‌مان داریم که به راحتی ممکن است نسبت به پیام‌هایی که برای خودمان می فرستیم بی‌اعتنا شویم.

مطابق با برآوردها، هر آدم حدود ۶۰ هزار فکر در روز دارد، و این یعنی، می‌توانید ۶۰ هزار فرصت برای ارتقاء شخصی یا پایین کشیدن خودتان داشته باشید. اگر تشخیص الگوهای فکری‌تان را یاد بگیرید، خواهید فهمید که چطور افکارتان بر زندگی‌تان تاثیر خواهد گذاشت.

۲. کانال را عوض کنید

هرچند حل مشکل کمک‌کننده است، اما بیش از حد فکر کردن واقعا مخرب است. زمانی که شما اشتباه‌تان را بارها و بارها در سرتان تکرار می‌کنید و دست از فکر کردن در مورد اتفاق بدی که رخ‌ داده برنمی‌دارید، خودتان را در شرایط بدی قرار می‌دهید.

بهترین شیوه برای عوض کردن کانال، فعال شدن است. یک فعالیت پیدا کنید که به طور موقت حواس‌تان را از صدای منفی درون سرتان دور کند؛ پیاده‌روی کنید، با دوست‌تان تماس بگیرید یا یکی از کارهای عقب‌افتاده‌تان را تکمیل کنید. فقط هر طور که شده، از نشستن و گوش دادن به آن صدای آزاردهنده پرهیز کنید!

۳. شواهد را بررسی کنید

افکار شما نه تنها همیشه درست نیستند، بلکه حتی در غالب مواقع بیش از حد منفی هستند. بررسی شواهد، پیش از باور کردن افکارتان اهمیت زیادی دارد.

اگر فکر می‌کنید که «زمان انجام سخنرانی دست‌پاچه خواهم شد»؛ لحظه‌ای مکس کنید، تکه‌ای کاغذ بردارید و همه‌ی شواهدی که نشان می‌دهد قرار است نتیجه کارتان بد باشد، یادداشت کنید. بعد لیست شواهدی را که نشان می‌دهد موفق خواهید شد، آماده کنید. به این ترتیب به یک نتیجه‌ منطقی می‌رسید. یادتان باشد که افکار شما همیشه ۱۰۰ درصد درست نیست، به این صورت، اعتماد به نفس زیادی پیدا خواهید کرد.

۴. افکار منفی را با اظهارات مثبت جایگزین کنید

زمانی که تشخیص دادید افکارتان کاملا درست نیست، استفاده از اظهارات مثبت را به جای آن‌ها امتحان کنید. مثلا به جای این‌که بگویید «من هرگز ارتقاء نخواهم یافت»، بگویید: «با کار و تلاش، قطعا روزی ارتقاء خواهم یافت». البته یادتان باشد که قرار نیست این جملات غیرواقع‌بینانه باشد!

۵. در نظر بگیرید که اگر افکارتان درست بود، چه اتفاقی رخ می‌داد؟

اگر صدای درونی‌تان می‌گوید که در مصاحبه‌ شغلی رد خواهید شد، از خودتان بپرسید که نتیجه‌ این مردود شدن چقدر برای‌تان بد خواهد بود؟ خوب قطعا ناراحت می‌شوید، اما دنیا که به آخر نمی‌رسد! به خودتان یادآوری کنید که می‌توانید روزهای سخت را مدیریت کنید؛ به این ترتیب هم افکار منفی کم‌کم ناپدید می‌شوند و هم اعتماد بیشتری به خودتان خواهید داشت.

۶. از خودتان بپرسید که چه نصیحتی می‌توانید به دوست‌تان بکنید

مهربان‌ بودن با دیگران معمولا آسان‌تر از مهربان بودن با خودتان است. به عنوان مثال، شاید به دلیل اشتباهی که مرتکب شده‌اید، خودتان را احمق خطاب کنید، اما چنین چیزی را به فردی که دوست دارید، نمی‌گویید. زمانی که شرایط سختی دارید یا در مورد توانایی‌های‌تان دچار تردید شده‌اید، از خودتان بپرسید: «اگر دوستم در این شرایط بود، به او چه می‌گفتم؟» بعد همان کلمات پر مهر و محبت را به خودتان بگویید!

با خودتان مهربان باشید.
با خودتان مهربان باشید.

۷. میان خودسازی و پذیرش خویشتن تعادل برقرار کنید

این‌که به خودتان بگویید به اندازه‌ کافی خوب نیستید، خیلی فرق دارد با این‌که به خودتان یادآوری کنید که فضایی برای پیشرفت شما وجود دارد. کاستی‌های امروزتان را بپذیرید و با خودتان عهد ببندید که در آینده موفق خواهید شد. شاید کمی عجیب به نظر می‌رسد، اما می‌توان هر دو را هم‌زمان انجام داد: مثلا می‌توانید بپذیرید که برای انجام ارائه‌تان در محل کار اضطراب دارید، اما تصمیم بگیرید که همین امروز مهارت‌های گفتاری‌تان را بهبود بدهید. خودتان را آن طوری که هستید، بپذیرید، اما برای اینکه تبدیل به نسخه بهتری از خودتان بشوید، سرمایه‌گذاری کنید!

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه

لینک های مفید
خبرنامــــــــــــه را ببینید
شیشه اتومبیل قیمت خرید تلویزیون ⭐️زیر6 میلیون⭐️ مجله اخبار روز استادورک قیمت تلویزیون ارزان ⭐️زیر6 میلیون⭐️ قبرس شمالی نیولایف توری حصاری خرید و فروش شرکت جعبه سازی خرید نهال صنوبر ترکیه قیمت یخچال فریزر دوقلو دیپوینت شیشه اتومبیل خرید سرور کارکرده اچ پی hp مدل لباس و آرایش بهترین فیلم های 2024 گن بعد از جراحی خرید ابزار دقیق مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل خرید کفش جردن بروکرهای فارکس را با یک کلیک مقایسه کنید خرید ویلا ساحلی در سرخرود درج آگهی رایگان