جدیدترین اخبار روز جهان
رزرو تبلیغات
بدون نظر
1 بازدید

بامیان فرهنگی؛ کتاب‌دار سیار آغازگر اولین اَپ کتاب در افغانستان

خواندن 4 دقیقه
0
(0)

سید صابر حسینی داستان‌نویس افغان که اولین کتابدار سیار افغانستان بوده، این بار کتاب خانه آنلاین را در یک اپ انترنتی طراحی و ساخته است. این آپلکشن به صورت رایگان قابل در یافت می باشد. کتابخانه دیجیتال موبایلی آقای حسینی، 21.12 میگابایی می باشد و در روزهای گذشته آنلاین شده که 66 بار تا کنون دانلود شده است.

کتابخانه آنلاین صابر که تازه چهار روز از ساخت آن می گذرد، در هفت بخش طراحی شده است.

صابر و کتابخانه سیار او

صابر حسینی بیش از یک سال است که توسط رسانه های داخلی و خارجی بخاطر توزیع کتاب رایگان برای کودکان بامیانی پوشش داده شده. او به همکاری خانمش فعالیت هایش را با توزیع 200 جلد کتاب مخصوص کودکان با هزینه شخصی در بامیان افغانستان آغاز نموده بود. حسینی در آغاز فعالیت هایش گفته بود تصمیم دارد بنیادی برای کودکان ایجاد نماید. او بعد از مدتی توانست بنیاد کتاب را نیز تاسیس نماید.

کتابخانه آنلاین صابر که تازه چهار روز از ساخت آن می گذرد، در هفت بخش طراحی شده است / عکس: رسانه‌های اجتماعی

بنیاد کتاب

بنیاد کتاب اکنون تنها در بامیان فعالیت می کند. این بنیاد شش دفتر در مناطق مختلف دارد. گزارش شده که به تازگی بنیاد کتاب فعالیت هایش را در شهر مزار شریف در شمال افغانستان نیز آغاز کرده است.

کودکان فقیر

بامیان از جمله ولایات مرکزی کشور است بخاطر تاریخ و آثار باستانی اش از شهرت منطقه ای و جهانی  برخوردار است. صلصال و شهمامه دو بت هستند که نماد این ولایت می باشند.

گزارش شده که با وجود داشتن امنیت کافی در طول چند سال گذشته مردم این ولایت هنوز از رشد اقتصادی خوبی برخوردار نشده اند.

بنیاد کتاب اکنون تنها در بامیان فعالیت می کند

برخی از شهروندان بامیانی می گویند که فقر گسترده تاثیر فراوان روی زندگی مردم این ولایت گذاشته است. در عین حال، تعداد زیادی کودکان این ولایت نیز متاثر از این فقر جمعی می باشند. اما ظاهرا فعالیت آقای حسینی نشان می دهد که با وجود به همه این مشکلات کودکان این ولایت از شوق و علاقه به خواندن درس لبریز اند.

کتاب برای کودکان

کتاب های توزیع شده صابر حسینی برای کودکان شامل شعر، نقاشی، داستان و قصه های از بزرگان می شود. او در جریان بیشتر از یک سال به تعداد 250 جلد کتاب را در صندوقی به وسیله بایسکل خود در روستاهای مختلف بامیان برای کودکان انتقال و توزیع کرده است. به گفته او کتاب خواندن آگاهی کودکان را افزایش می دهد، محبت آن ها را نسبت به هم دیگر بالا می برد و آن ها را از جذب در گروه های افراطی و در مقابل افکار تندروانه مذهبی محافظت می کند.

صابر هدف اصلی این کار را ترویج فرهنگ کتاب خوانی در میان کودکان بامیانی خوانده است

او هدف این کار را ترویج فرهنگ کتاب خوانی در میان کودکان بامیانی، رشد ذهنی آنها، دوری از جنگ و خشونت همچنان رساندن پیام صلح و جلب توجه مسولان دولتی به کودکان افغان خوانده است.

فرهنگ مطالعه

با وجود فعالیت محدود این نویسنده افغان در عرصه توسعه فرهنگ کتاب خوانی در افغانستان، استفاده از کتاب در این کشور به شدت محدود است. گزارش شده که سرانه مطالعه در افغانستان کمتر از پنج دقیقه در روز می باشد. در صورتی که سرانه مطالعه در کشور های دنیا به طور اوسط 45 دقیقه در روز می باشد.

فقر گسترده تاثیر فراوان روی زندگی مردم بامیان گذاشته است و به همین دلیل آنان اکثراً قادر به خرید کتاب‌های زیادی نیستند

جاپان توانسته با سرانه 90 دقیقه ای جایگاه نخست را به خود اختصاص دهد. بریتانیا با 55 دقیقه مطالعه هر شخص در روز، بعد از کشور جاپان در رده دوم کتاب خوانی در جهان قرار گرفته است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه

لینک های مفید
خبرنامــــــــــــه را ببینید
مجله اخبار روز استادورک قیمت تلویزیون ارزان ⭐️زیر6 میلیون⭐️ قبرس شمالی نیولایف توری حصاری خرید و فروش شرکت جعبه سازی خرید نهال صنوبر ترکیه دیوارپوش فومی قیمت یخچال فریزر دوقلو دیپوینت شیشه اتومبیل خرید سرور کارکرده اچ پی hp بیت کوین چیست مدل لباس و آرایش بهترین فیلم های 2024 گن بعد از جراحی لوله پلی اتیلن خرید ابزار دقیق مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل خرید آپارتمان در چیتگر خرید کفش جردن بروکرهای فارکس را با یک کلیک مقایسه کنید خرید ویلا ساحلی در سرخرود کمربند فلکسی پرو درج آگهی رایگان