همانطور که میدانید، شکر به عنوان بزرگترین دشمن دیابتیها شناخته میشود. به همین دلیل، بیماران مبتلا به دیابت برای شیرین کردن چای یا دسرشان به جایگزینهایی مانند عسل روی میآورند. اما آیا واقعا عسل برای دیابتی ها مناسب و سالم است؟ در این مقاله به پاسخ این سوال پرداخته ایم، اینکه آیا عسل مکمل خوبی برای رژیم غذایی افراد دیابتی است یا خیر.
دیابت و محدودیتهای غذایی
دیابت یک اختلال متابولیک است و یکی از مهمترین جنبههای کنترل دیابت نیز محدودیتهای غذایی و فعالیت بدنی است. بر اساس گفتههای متخصصان تغذیه، غذای ما عمدتا شامل 3 درشت مغذی اصلی است – کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها. محدودیت کربوهیدرات یکی از مهمترین مراحل در مدیریت و کنترل رژیم غذایی فرد مبتلا به دیابت است.

اغلب مردم بر اساس شنیدههایشان برای کنترل دیابتشان، عسل را جایگزین شکر سفید کردهاند. اما آیا عسل میتواند به سلامت افراد کمک یا خیر نیاز به تحقیق و بررسی دارد. در ادامه بیشتر خواهید خواند.
آیا واقعا عسل برای دیابتی ها مفید است؟
عسل در ترکیبات خود فروکتوز بیشتری نسبت به گلوکز دارد. در حالی که هر دو نوع قند در شکر سفید با هم برابراند. میزان کربوهیدرات عسل یک قاشق غذاخوری بیشتر از شکر سفید است.
با این حال مزیت عسل این است که بار گلیسمی کمتری نسبت به شکر سفید دارد و از آنجایی که ممکن است از مقدار کمتری عسل برای رسیدن به همان میزان شیرینی که از شکر به دست میآورید، استفاده کنید، احتمال افزایش قند خون کمتر خواهد بود.
بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف عسل در مقادیر کم، سطح کلسترول را بهبود میبخشد. از آنجایی که عسل سرشار از آنتی اکسیدان است، برای افراد مبتلا به دیابت مفید پنداشته میشود. با این حال، بیماران مبتلا به دیابت باید، در مصرف آن احتیاط کنند و با نظارت دقیق بر سطح قند خونشان از این شیرین کننده استفاده نمایند.
مصرف عسل در حد اعتدال
عسل برای دیابتی ها و افراد دیگر در حد اعتدال مفید است. به طور خلاصه، چه کسانی که با دیابت دست و پنجه نرم میکنند و چه آنهایی که میخواهند از حالا به فکر سلامیشان باشند، باید به خورد و خوراکشان توجه کنند. این که چه میخورند و به چه میزان میخورند، میتواند عاملی برای تقویت سلامت آنها یا حتی به خطر انداختن سلامتیشان باشد.

حتی اگر از عسل به جای شکر سفید استفاده میکنید نیز احتیاط کنید و در وعدههای غذایی روزانهتان، مقدار کمتری از آن بخورید.
همچنین سعی کنید عسل خالص مصرف کنید. طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه کالیفرنیا، راز ماندگاری عسل خالص میزان رطوبت آن است. رطوبت عسل خالص تقریبا صفر است، به همین دلیل باکتریها نمیتوانند در آن رشد کنند یا زنده بمانند.
این احتمال تنها دلیل خراب نشدن عسل و ماندگاری طولانی مدت آن است. بر اساس این تحقیق، اگر عسلی فاسد شود، ممکن است عسل خالصی نباشد و حاوی قند و شیرین کننده های مصنوعی باشند که برای سلامت شما مضر هستند.