هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان یا یوناما از طرف های درگیر جنگ در کشور خواسته است تا خشونت ها را بیشتر کاهش داده و برای آتش بس کار نمایند.
یوناما روز گذشته(چهارشنبه، 6حمل) با نشر اعلامیهای گفته است که تقاضای روز دوشنبه دبیرکل سازمان ملل برای برقراری آتش بس جهانی را تکرار مینماید، تا بتوان تمرکز و منابع لازم را برای مبارزه با بیماری همه گیر ویروس کرونا فراهم کرد، که تهدید جدی برای همه مردم افغانستان است.
یوناما افزوده است که با وجود برخی کاهش خشونت ها، پس از اعلام برای کاهش خشونت در أواخر ماه فبروری، به ثبت تلفات غیرنظامیان ادامه داده؛ بر این اساس، در یک ماه اخیر، بیش از 100 تن کشته و تعدادی زیادی زخمی شدند.
یوناما خاطرنشان کرده که بخش قابل توجهی از این تلفات غیرنظامیان توسط عناصر ضد دولت صورت گرفته و به حمله روز چهارشنبه بر معبد سیکها و حمله بر بزرگداشت از “شهادت عبدالعلی مزاری” توسط گروه داعش(شاخه خراسان) اشاره کرده است.
یوناما گفته است که طالبان مسوولیت شمار زیادی از تلفات غیرنظامیان را به عهده داشته و عمدتا از طریق مواد منفجره جاسازیشده غیرانتحاری و قتلهای هدفمند بوده است.
قابل یادآوری است که دبیرکل سازمان ملل متحد سه روز پیش طرح “آتشبس جهانی” و ختم جنگ را برای مقابله منسجم با ویروس کرونا ارائه کرد.
این در حالی است که تاکنون 84 نفر در افغانستان به ویروس کرونا متبلا شدهاند. از این میان، دو نفر در پی ابتلا به کرونا درگذشتهاند.