ریاست اجرایی حکومت در اعلامیهای در پیوند به امضای موافقتنامه صلح و تجدید تعهد ناتو به حمایت از افغانستان می گوید که این موافقتنامه، گام نخستین برای پایان جنگ جاری در کشور است.
ریاست اجرایی حکومت امروز شنبه(10حوت) در یک اعلامیه در پیوند به امضای موافقت نامه صلح میان امریکا و طالبان گفته است که ایالات متحده امریکا و سازمان ناتو با حضور وزیر دفاع امریکا و دبیرکل ناتو در کابل، با نشر اعلامیه مشترکی با حکومت وحدت ملی، متعهد به ادامه پشتیبانی از دولت افغانستان بهویژه نیروهای امنیتی و دفاعی شدند.
ریاست اجرایی افزوده است: “ما و مردم افغانستان امضای موافقتنامه صلح را یک رویداد تاریخی و مهم میدانیم و از آن استقبال میکنیم. در عین حال بدون همکاری صادقانه و کمک جامعه بینالمللی و کشورهای منطقه هیچ پیشرفتی در پروسه صلح متصور نبود”.
این ریاست همچنان گفته است که موافقتنامه صلح میان امریکا و طالبان، گام نخستین در راستای ختم جنگ جاری در کشور است؛ “مرحله سرنوشتساز و تعیینکننده مذاکرات، گفتوگوهای بینالافغانی و برقراری آتش بس دایمی است که امیدواریم هرچه زودتر آغاز و نهایی گردد. ما در ریاست اجراییه و تیم ثبات و همگرایی، متعهد بهمعرفی هیأت متعهد، همهشمول، فراگیر و با صلاحیت در مذاکرات بینالافغانی هستیم. طرفها باید بهشرایط پیش آمده بهحیث یک فرصت تاریخی بنگرند و منافع ملی را به خواستها و مطالبات سلیقهای، شخصی و گروهی ترجیح دهند.”
گفته ریاست اجرایی حکومت تصریح کرده است: “طالبان باید از جنگ دست بردارند و ثابت سازند که بهدنبال پایان منازعه و انتخاب مبارزه سیاسی و مسالمتآمیز هستند. آنها باید تغییرات اجتماعی و واقعیتهای جدید افغانستان را بپذیرند. افغانستان در دو دهه اخیر شاهد تحولات و دستآوردهای قابل توجهی بوده و ما متعهد به حفاظت و صیانت از دستآوردهای ملی مردم افغانستان هستیم”.
توافقنامه صلح میان طالبان و امریکا، دقایقی پیش میان ملا برادر، رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر و زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در دوحه قطر امضا شد. قرار است با آزادی 5 هزار زندانی طالبان، زمینه آغاز مذاکرات بینالافغانی در 10 مارچ(20 حوت) آغاز شود.