پس از هشدار جنرال دوستم معاون اول ریاست جمهوری به تشکیل حکومت موازی، حزب وحدت اسلامی به رهبری محمد کریم خلیلی نیز می گوید در صورتی که حکومتِ برآمده از تقلب از سوی کمیسیونهای انتخاباتی اعلان شود، حکومت به ریاست داکتر عبدالله را اعلان می کنند.
حزب وحدت اسلامی به رهبری کریم خلیلی امروز یکشنبه (27دلو) با نشر اعلامیه ای گفته است که تنها راه پایان دادن به مشکلات انتخابات تامین شفافیت و عدالت انتخاباتی و پرهیز از به انحراف کشاندن سرنوشت انتخابات است.
در اعلامیه این حزب آمده است: “در صورتی که عدهای بدون در نظرداشت احکام صریح قانون و طرزالعملهای انتخاباتی مبنی بر بطلان آرای بدون بایومتریک و خارج از زمان، بخواهند نتیجه تقلبی، خودساخته و جعلی را اعلام نمایند، کشور به بحران خواهد رفت و مسئولیت آن به عهده کسانی می باشد که می خواهند انتخابات را مهندسی و برای منافعِ حلقه مشخص مصادره نمایند.”
حزب وحدت اسلامی افغانستان در اعلامیه خود تاکید کرده که از موضع عبدالرشید دوستم حمایت می کند و آن را موضع دسته انتخاباتی ثبات و همگرایی می داند.
جنرال دوستم از حامیان دسته انتخاباتی ثبات و همگرایی به تاریخ 24 دلو هشدار داده بود که در صورت اعلان حکومت به گفته او تقلبی، حکومت موازی اعلان می کند.