اعضای کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان روز گذشته(یکشنبه، 7 اسد) در نامهای پیشنهاد کرده که انتخابات شورای شهرستانها به تعویق بیافتد.
در نامهی این کمیسیون آمده که نامزدان کافی برای شورای شهرستانها در برخی مناطق افغانستان ثبت نام نکرده و این مسأله کمیسیون انتخابات را با چالش مواجه ساخته است.
بر اساس این نامه، از مجموع 398 شهرستان، در 40 شهرستان هیچ نامزدی برای انتخابات شورای شهرستانها ثبت نام نکرده اند.
این در حالی است که بر اساس ماده 104 قانون انتخابات، زمانی که حوادث یا رویدادهای طبیعی رخ داده و منصفانه بودن انتخابات را مورد سوال قرار بدهد، می توان بر اساس پیشنهاد کمیسیون انتخابات، انتخابات را به تأخیر انداخت.
با این حال، پس از پیشنهاد تأخیر انتخابات از سوی کمیسیون مستقل انتخابات، یک کمیته با عضویت رئیس و اعضای شورای امنیت ملی، سخنگویان مجلس ملی، رئیس دادگاه عالی و رئیس کمیسیون مستقل نظارت بر تطبیق قانون اساسی شکل گرفته و می تواند انتخابات را تا چهار ماه به تأخیر اندازد.