جدیدترین اخبار روز جهان
رزرو تبلیغات
بدون نظر
2 بازدید

واکنش‌های تند به قومی دانستن جنگ؛ صف‌بندی‌های قومی راه نجات افغانستان نیست

خواندن 4 دقیقه
0
(0)

پس از آن‌که گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان و یکی از مخالفان پیشین حکومت این کشور، جنگ جاری در برخی از مناطق افغانستان را جنگ میان دو قوم دانست، شماری از مقام‌های ارشد حکومت افغانستان و رهبران سیاسی به این گفته‌ها واکنش نشان داده‌اند.

عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت افغانستان در واکنش به این گفته‌های رهبر حزب اسلامی که سال گذشته به روند صلح پیوست، گفته است که جنگ افغانستان جنگ قومی نه بلکه جنگ تاریکی و روشنایی است.

آقای عبدالله گفته است که در یک سوی جنگ افغانستان گروه جهل و تاریکی و در سوی دیگر گروه استقامت و روشنایی قرار دارد.

به گفته‌ی او چنین سخنانی روحیه سربازان را در خط‌های مقدم نبرد ضعیف می‌سازد. او افزود که در نتیجه تلاش و مقاومت نظامیان افغان است که بسیاری از شهروندان افغانستان در فضای آرام زندگی می‌کنند.

روسای پیشین ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان نیز به گفته‌های آقای حکمتیار واکنش تند نشان داده و گفته‌اند که جنگ افغانستان جنگ حق و باطل است نه جنگ قومی.

رحمت‌الله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی افغانستان در صفحه رسمی فیس‌بوک خود نوشته است که «جنگ جاري در افغانستان نه تنها جنگ قومى نيست بلكه جنگ حق بر باطل است. جنگ روشنى در برابر ظلمت، جنگ براى آينده روشن در برابر گذشته تاريك و بالاخره جنگ وطن‌پرستان در برابر عمال بيگانگان است كه بدون شك نيروهاى قهرمان دفاعى و امنيتى ما زير لواى حق ايستاده‌اند و براى آينده بهتر اين مرز و بوم همه روزه قربانى مي‌دهند.»

آقای نبیل افزوده است که «صف‌بندى‌هاى قومى، خودخواهى‌هاى تنظيمى، اكثريت و اقليت ساختن مردم و ايجاد فاصله‌ها بين مردم افغانستان راه نجات كشور از بحران فعلى نيست. بلكه راه نجات از بحران‌هاى خطرناك فعلى، جدا ساختن صف اكثريت وطندوست از اقليت خاين است.»

امرالله صالح نیز که پپش از آقای نبیل، ریاست امنیت ملی افغانستان را برعهده داشت گفته است که جنگ کنونی در افغانستان دسیسه‌ای است که از جانب پاکستانی‌ها به‌خاطر تضعیف نظام، شیرازه و بافت اجتماعی افغانستان راه‌اندازی شده تا بتوانند افغانستان را به منطقه زیر نفوذ خود تبدیل کنند.

آقای صالح از گلبدین حکمتیار پرسیده است: «در هفده سال پسین که او از راولپندی تمویل و هدایت می‌شد در برابر کدام قوم می‌جنگید و چه تعداد از قوم دشمن به هدایت او کشته شدند؟ ارقام‌اش را دارد. اگر جنگ قومی است آیا مطمین هست که تمام سربازان و مدافعین منطقه دارالامان از قوم خودش هست؟ اگر جنگ قومی است خیمه لویه جرگه را برای او کدام قوم تامین امنیت کرده بود؟ اگر جنگ قومی است آیا او می‌داند که میلیون‌ها دالر پاداش تسلیم شدن‌اش از مالیه کدام قوم تامین می‌گردد؟ اگر جنگ قومی است او با کدام قوم صلح و با کدام قوم هنوز در جنگ است؟ از دید ما جنگ قومی نیست»

پیش از این شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری و هم چنین وزارت دفاع افغانستان نیز به گفته های حکمتیار واکنش نشان داده و گفته بودند جنگ جاری در این کشور هرگز ماهیت قومی ندارد.

مرتضوی گفته بود که “اين جنگ، جنگ قومي نيست، بلكه جنگ يك ملت متمدن با دشمن تروريست و وحشي است كه به هيچ اصول و ارزشی باور ندارد. استفاده از كودكان به هدف انتحار، حمله به مسجد و رسانه در هيچ دین و آيني جواز ندارد.”

آقای حکمتیار پس از نشر صحبت‌هایش در مورد قومی بودن جنگ در افغانستان از جمله قندوز، غور و بغلان، حالا مدعی است که رسانه‌ها حرف‌های او را تحریف کرده‌اند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه

لینک های مفید
خبرنامــــــــــــه را ببینید
قیمت خرید تلویزیون ⭐️زیر6 میلیون⭐️ مجله اخبار روز استادورک قیمت تلویزیون ارزان ⭐️زیر6 میلیون⭐️ قبرس شمالی نیولایف توری حصاری خرید و فروش شرکت جعبه سازی خرید نهال صنوبر ترکیه دیوارپوش فومی قیمت یخچال فریزر دوقلو دیپوینت شیشه اتومبیل خرید سرور کارکرده اچ پی hp بیت کوین چیست مدل لباس و آرایش بهترین فیلم های 2024 گن بعد از جراحی لوله پلی اتیلن خرید ابزار دقیق مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل خرید آپارتمان در چیتگر خرید کفش جردن بروکرهای فارکس را با یک کلیک مقایسه کنید خرید ویلا ساحلی در سرخرود کمربند فلکسی پرو درج آگهی رایگان