یک هیات ۱۲ نفره از سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد، برای بررسی وضعیت منار جام به این ولایت سفر کرده است.
عبدالحی خطیبی، سخنگوی والی غور به رسانهها گفته که یک هیات 12 نفره از سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد، برای بررسی وضعیت منار جام به این ولایت سفر کرده است.
به گفتهی آقای خطیبی، قرار است این هیات از روند تخریب منار جام تصویربرداری کند تا میزان آسیب وارد شده به این منار را به گونهی دقیق مشخص کند.
پیش از این، مقامهای محلی در ولایت غور از فرو ریختن این منار ابراز نگرانی کرده و گفته بودند که اگر چارهای اساسی سنجیده نشود، ممکن است این اثر باستانی بیشتر از چند سال دیگر سر پا نماند.
به دنبال این نگرانیها، یونسکو نیز اعلام کرده بود که به دلیل جریان آب در رودخانهای که در نزدیکی منار جام قرار دارد، این منار بزرگ در حال فرسایش است.

یونسکو در مورد این اثر تاریخی در حال فرسایش، گفته بود که این منار “احتمالا یکی از سازههای خارق العاده معماری و کهنسالترین برج خشتی باقی مانده در جهان است.”
یونسکو پیشنهاد کرده است که برای حفاظت از منار جام، باید بیدرنگ روند ساخت دیوار استنادی آغاز شود و افزون بر آن، امکانات مناسب برای اندازه گیری میزان کج شدن این منار و تجهیرات مدرن عکاسی و نقشه برداری در نزدیکی منار جام نصب شود.
منار جام با ارتفاع 65 متر و با 800 سال قدامت، از مهمترین بناهای تاریخی دوران حکومت غوریان است و آگاهان فرهنگی بدین باورند که این منار نمادی از شاهکار دوره غوریان میباشد.