ویزای دختران روبات ساز افغانستان برای مسابقه رباتها در واشنگتن که قبلا دوبار رد شده بود با وساطت دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا صادر می شود و آن ها اجازه به آمریکا دریافت کرده اند.
بی بی سی گزارش داده که اجازه ورود دختران روبات ساز افغان به آمریکا با رایزنی مقامها در سازمانهای مختلف دولتی و امنیت ملی موافقت شده است. در گزارش آمده است که “براساس سیستم عفو که امکان سفر ده روزه به آمریکا، البته بدون ویزا را میدهد، شرایط سفر این دختران به آمریکا را فراهم کند.”
Six Afghan girls to visit the US for robotics contest. They’ll enter the US through a system known as ‘parole’ — a 10-day stay, not a visa.
— Farzad Lami (@FarzadLami) July 13, 2017
همچنان گفته شده وزارت خارجه امریکا علت رد درخواست ویزا را توضیح نداده بود اما نگرانی ها از ماندن دختران در آمریکا و بازنگشتن آنان به افغانستان از دلایل رد درخواست دختران افغان گفته شده است.
به نوشته این رسانهها رییس جمهوری آمریکا از این موضوع آگاه شده و از مقامهای شورای امنیت ملی خواست در صورت امکان در آن مداخله کنند.
دینا پاول معاون تیم مشاوران امنیت در بیانیهای نوشت که “این هیات از دختران جوان که دست اندرکار علم و دانش هم هستند بسیار مایه افتخار هستند. آن ها نماینده بهترین های جامعه افغانستان و تجسم این امید هستند که آرزوهای بلند آن ها می تواند جامه عمل بپوشد. اینها رهبران آینده جامعه افغانستان و سفرای قدرتمند کشور خود هستند.”
I look forward to welcoming this brilliant team of Afghan girls, and their competitors, to Washington DC next week! #WomenInSTEM https://t.co/01qDduyglS
— Ivanka Trump (@IvankaTrump) July 12, 2017
رد در خواست ویزای دختران ربات ساز افغان واکنش های زیادی برانگیخته شد.
آغاز ماجرا
تیم روبات ساز دختران هراتی زمانی خبرساز شد که سفارت آمریکا در کابل درخواست ویزای آن ها را دوبار رد کرده بود. اما ربات های این دختران پیشتر راهی آمریکا شده بود.
اما علی رضا مهربان، مربی این دختران روباتساز پیشتر به خبرنامه گفته بود که “دلیل عمده که آنان برای ندادن ویزه به این دختر خانمهای افغان پیشکش میکنند، میگویند که ویزه B1 و B2 که این دختران درخواست داده اند، تعداد آن کم است که نمیشه این ویزه را به اینان داد.”

دختران دانش آموز هراتی برای اولین بار به نمایندگی از افغانستان در رقابتهای بینالمللی رباتیک شرکت میکند. دانش آموزان سازنده ربات، کار ساخت 4 ماهه را در مدت دوهفته انجام داده که قرار است از 16 تا 18 جولای همراه با 160 تیم در سطح بین المللی مسابقه بدهد.
این رقابت ها همه ساله توسط نهادی به نام فرست گلوبل (first Global) برگزار می شود. این دانش آموزان روباتی ساخته اند که در بازی ها، نقش توپ جمع کن را بازی میکند.