جدیدترین اخبار روز جهان
رزرو تبلیغات
بدون نظر
1 بازدید

تصاویری که جهان را تکان داد (7)

خواندن 10 دقیقه
0
(0)

بسیاری از تصاویر همواره انعکاس دهنده‌ی حقایق و واقعیت‌های وحشتناک از چهره‌ی جنگ، تبعیض، خشونت و ظلم بوده است. در بسیاری از مواردی که حتی پادرمیانی دولت ها نیز تاثری نداشته، تصاویر قدرتمند تر از هر چیز دیگری ثابت شده اند و جهان را تکان داده اند.

در ادامه‌ی سلسله گزارش های “تصاویری که جهان را تکان داد” خبرنامه این بار به بخش دیگری از این سلسله پرداخته که در ادامه می آید.

آفریقای جنوبی

جنگ‌ها و خشونت‌های سیاسی بین دو گروه مختلف، حامیان کانگره ملی آفریقا و حزب آزادی انکاتا (عمدتا زولو) در سوویتو، یکی از شهرهای جنوبی آفریقا، قربانیان زیادی از اهالی این منطقه گرفت.

خشونت‌های سیاسی میان این دو گروه که در سال 1985 میلادی آغاز شد تا اواخر سال 1990 میلادی ادامه یافت. در این خشونت ها که بعدا توسط این دو گروه افزایش یافته و عمومی شد، حد اقل 150 تن در روز 15م آگست سال 1990 میلادی کشته شدند. آمار تلفات این خشونت‌ها فقط در 10 روز آخر بیش از 500 تن گزارش شده است.

images-shook-the-world1

تصویری را که شما در این قسمت می بینید توسط عکاس خبرنگار اسوشیاتد پریس، گریگ مورینوویچ گرفته شده است که در سال 1991 برنده‌ جایزه‌ی پولیتزر نیز گردید.

مورینوویچ درباره این تصویر گفته است که “حامیان کنگره ملی آفریقا به یکی از افراد زولو که به تازگی از راه رسیده بود، با چاقو حجوم برده و او را از ناحیه سینه به شدت زخمی کردند. سپس با سنگ‌ او را سنگسار کردند. من با دیدن این منظره شوکه شده بودم و داد زده از آن‌ها می پرسیدم او کیست و چه گناهی انجام داده است؟ صدایی از میان مردم بلند شد و گفت او یک جاسوس انکاتا هست.”

گریگ مورینوویچ گفت “من از زنی که در پشت سر ما که با چیغ زدن، از پیروزی خود تجلیل می کرد عکاسی می کردم. ترس تمام وجودم را فرا گرفته بود. مردی را که من فکر می کردم مرده، در چند قدمی ما در حالی که بدنش را شعله های آتش پوشانده بود، می دوید که ناگهان مردی با کارد بزرگ و سنگینی که در دست داشت به سر او ضربه زد.”

یهودیان در جنگ دوم جهانی

در سال 1942 میلادی در دوران جنگ دوم جهانی جرایم جنگی بسیاری صورت گرفت. در طول این جنگ که هم‌چنان قربانیان زیادی از جهانیان گرفت، نسل کشی‌های ارتش آلمان نازی‌ها علیه یهودیان به خصوص از وحشت ناک ترین و خشونت بار ترین جنبه های این جنگ شناخته شده است.

jew

تصویری را که شما در این بخش از گزارش می بینید، هرچند عکاسش نامعلوم باقی مانده، اما یکی از تصاویر به شدت تکان دهنده به ثبت رسیده و کاپی آن در پستخانه مرکزی ورساو نیز آویخته شده است. نسخه‌ی اصلی این تصویر که قبلا ملکیت آن را تیدیوس مازور و جیرسی توماسزاووسکی بر عهده داشتند در حال حاضر در آرشیو تاریخی وارساو قرار دارد.

در این تصویر که در ایوانگورود، اوکراین گرفته شده زنی دیده می شود که کودک اش را در آغوش گرفته و در مقابل تیر اندازان نازی‌ها قرار دارد. هم‌چنان در سمت راست این عکس چند تن دیگری از یهودیان دیده می شوند که گویا کودکان خود را در برابر گلوله‌های نازی‌ها محافظت می کنند.

عملیات پائرینا

تصویری را که شما در این قسمت می بینید انعکاس دهنده‌ی جنگ های ویتنام و ایالات متحده در ماه سپتامبر سال 1965 میلادی می باشد که در آن یک زن و فرزندانش در اثر این جنگ ها از “کوی نهون” روستایشان بیجا شده و از بین آب های یکی از دریاها در نزدیکی این روستا رد می شوند.

vietname

گزارش شده است که قبل از آغاز این جنگ نیروهای کمونیست ویتنامی در این روستا جابجا شده بودند و مطابق خواست نیروهای ایالات متحده برای پیروزی این جنگ که بعدا با نام (عملیات پائرینا) شهرت یافته، ساکنان این روستا خانه هایشان را ترک کردند.

این تصویر که در سال 1965 میلادی گرفته شده، در سال 1966 جایزه‌ی پولیتزر را نیز کسب کرد. گزارش ها حاکی از آن است که کیویچی ساوادا عکاس این تصویر و عکاس خبرنگار یونائتید پریس بین المللی، بعد از تحقیقات و پیدا کردن این فامیل، پولی را که از پولیتزر به دست آورده بود همراه با پنج کاپی از این تصویر، به آن‌ها هدیه کرد.

جنگ بزرگ میهنی

جبهه شرقی جنگ جهانی دوم بزرگترین و خونین ترین جبهه‌ی این جنگ در سال 1942 بین قدرت‌های محور اروپایی و همرزمش فنلاند علیه اتحاد جماهیر شوروی و دیگر نیروهای متحدش بود. در این جنگ حدود 30 میلیون تن که نیمی از این محموعه و یا بیشتر از آن شهروندان عادی بودند، کشته شدند. این جنگ هم‌چنان خونین ترین جنگ در طول تاریخ بشر ثبت شده است.

war

این تصویر که توسط دمیتری بالترمانتس گرفته شده، جنبه‌های وحشت ناک این جنگ وسیع را انعکاس می دهد. این تصویر که در بهار سال 1942 گرفته شده، حضور فامیل‌های کشته شدگان این جنگ را در کرچ، کریمه نشان می دهد که بعد از آب شدن برف در این مقام برای شناسایی اجساد وابستگان شان آمده اند.

شاهراه مرگ

ارتش عراق در زمان حکومت صدام حسین و حزب بعث عراق در سال 1990 میلادی به کویت حمله و این کشور را تصرف کرد. عراق با این حمله باعث بحران اقتصادی بین‌المللی گردیده و هشدار شورای امنیت را نیز نادیده گرفت. آمریکا در سال 1991 میلادی با ائتلافی از کشورهای دیگر به کویت و سپس به عراق حمله کرده و ارتش عراق را از کویت بیرون کرد.

دلیل حمله عراق بر کویت مشکل بدیهی 30 میلیارد دالری عراق به کویت و هم چنان تلاش این کشور برای بازسازی اقتصادش بود که در جنگ ایران و عراق نابود شده بود. عراق معتقد بود چون جنگ ایران و عراق به سود کشورهای عرب در حوزه خلیج فارس بوده‌، دولت‌های عربی باید بدهی 30 میلیارد دالری عراق را ببخشند.

highway-of-death

از این جنگ به عنوان جنگ اول خلیج فارس و یا براساس بعضی از منابع، به نام جنگ دوم خلیج فارس نیز یاد می‌شود. از حمله آمریکا بر عراق در سال 1991 که حدود 5 هفته طول کشید به عنوان طوفان صحرا نیز یاد می‌شود. براساس برخی گزارش ها این جنگ بعد از جنگ جهانی دوم بزرگترین جنگ قرن بیستم شناخته شده است.

این تصویر که توسط کینیت جاریک در شاهراه بزرگ عراق-کویت گرفته شده است نیز جایزه‌ی وردپریس را کسب کرده که انعکاس دهنده‌ی یک فاجعه‌ی جنگی بزرگی می باشد.

آقای جاریک در باره‌ی این تصویر گفته است که “او یک شخص عراقی، شاید یک سرباز عراق و یا هم یک مسافر بود و شاید هم راننده‌ی یک لاری و یا تانکر بوده است. او به طور کامل و زنده سوزانده شده بود اما به نظر می رسید که او برای نجات جانش تلاش می کرد. من نمی دانم او چه کسی بود! آیا او یک آدم خوب بود و یا یک آدم بد؟ من نمی دانم که آیا او یک سرباز وحشتناک بود و یا سرپرست یک فامیل؟ اما این را می دانم که او برای زندگی اش بسیار جنگید و فکر می کرد که ارزش جنگیدن را دارد. اما او در آخرین لحظات تلاش‌هایش برای زنده ماندن سوخته و خشکیده بود.”

مجازات هولناک

تصویری که از کانگوهای بلژیکی در سال 1904 میلادی در بلژیک گرفته شده است نیز یکی از تکان دهنده ترین تصاویر می باشد.

Punishment

این تصویر از یکی از کارمندان برده‌ی شرکت مشترک استخراج رابر طبیعی انگلیس و بلژیک واقع در شهر کانگوی بلژیک بوده است که در گوشه‌ای نشسته و به دست و پای قطع شده‌ی دختر 5 ساله‌اش نگاه می کند.

این برده که در شرکت متذکره کار می کرد بعد از عدم موفقیت در استخراج مقدار تعیین شده‌ی رابر توسط ریاست این شرکت، از سوی رئیس خود با از دست دادن دختر 5 ساله اش همراه با خانم‌اش مجازات شده و دست و پای دختر خردسالش را بعد از قطع شدن آن دریافت کرد.

این تصویر توسط ایلائس سیلی هاریس گرفته شده است.

نوار غزه

اغلب دولت ها و ملت ها با مسائل و چالش های متعددی روبرو بوده و هستند. این مسائل و چالش ها بعضا خونبار و خشونت آمیز بوده که اکثرا واکنش‌های بین المللی را نیز در پی داشته اند.

Palistine

در این میان اما یکی از پرسر و صدا ترین مسئله و چالش‌ها در سال های اخیر مسئله و تنش‌ها بین فلسطین و اسرائیل بوده که همواره با خشونت های خونین نیروهای اسرائیلی سرکوب شده است.

تصویری که در سال 2014 میلادی توسط عکاس ابراهیم فرج گرفته شده است نیز شامل لیست تکان دهنده ترین تصاویر گردیده است. این تصویر ا جوان فلسطینی را نشان می دهد که در نوار غزه بر اثرحمله بمب افگن های اسرائیلی پای چپ اش را از دست داده است.

قدرت گل

جنگ ویتنام، جنگی که 20 سال دوام یافت، یکی از خطرناکترین و خونین ترین جنگ ها در طول تاریخ بوده است که در سال 1955 میلادی در ویتنام آغاز گردیده و در آپریل سال 1975 میلادی به پایان رسید.

تصاویر زیادی از این جنگ ویتنام به ثبت رسیده است که برای جهانیان بسیار تکان دهنده بوده است.

در این بخش اما تصویری دیگری که از دوران این جنگ وجود دارد توسط بورنی بوستان، عکاس روزنامه ستاره‌ی واشنگتن در سال 1967 میلادی گرفته شده که برای جایزه پولیتزر نیز نامزد گردیده است.

flower-power

در سال 1967 میلادی فعالان ضد جنگ امریکایی کمیته‌ای را تحت نام کمیته بسیج ملی برای پایان جنگ در ویتنام تاسیس کردند. هدف از تشکیل این کمیته راه اندازی یک تظاهرات گسترده برای پایان دادن جنگ در ویتنام بود.

در 15 آپریل سال 1967 این کمیته تظاهرات گسترده‌ای را با حضور صدها هزار نفر به شمول مارتین لوترکینگ از پارک مرکزی این کشور تا دفتر سازمان ملل راه اندازی کرد.

در 21 اکتوبر همین سال این کمیته برای بار دوم تظاهرات دیگری را با حرکت به سوی پنتاگون، وزارت دفاع ایالات متحده، راه اندازی کرد. در این تظاهرات که توسط نیروهای امنیتی در شهر واشنگتن به خشونت انجامید، 650 تن از معترضان دستگیر شدند.

تصویری را که در این بخش می بینید نیز تکان دهنده بوده است. در این تصویر یکی از معترضان این کمیته دیده می شود که گل‌های صلح را در میله‌ی تفنگ‌های نیروهای مسلح امریکایی فرو می برند.

فرود به نورماندی

فرود به نورماندی که هم‌چنان با نام عملیات نپتون معروف می باشد، بزرگترین حمله‌ی دریایی در طول تاریخ می باشد که در زمان جنگ جهانی دوم در سال 1944 میلادی انجام شد. این عملیات در روز ششم ماه جون به منظور آزاد سازی شمال غربی اروپا که در تصرف ارتش نازی بود، آغاز شد.

germany

در این عملیات که برنامه ریزی آن در سال سال 1943 آغاز شد، 4414 تن به طور قطع کشته شد.

تصویری را که در این بخش می بینید نیز یکی از تکان دهنده ترین تصاویر شناخته شده است که از کشته شدگان نیروهای ایالات متحده و متفقین آن می باشد.

در این عملیات حدود 150 هزار نیروی مسلح از ایالت متحده و کشورهای متحد آن شرکت کرده بودند.

قتل فرخنده

فرخنده در 19 ماه مارچ سال 2015 میلادی در مرکز شهر کابل توسط جمعیت گسترده‌ی به قتل رسید. این دختر 27 ساله‌ی افغان در پی احساسات مذهبی مردم محل ناشی از یک شایعه بی اساس، به دست مردم به قتل رسید.

قتل فرخنده یکی از تکان دهنده ترین و فاجعه بار ترین خشونت ها علیه زنان در افغانستان بود که جهان را تکان داده و واکنش ها بسیاری را نیز در سطح بین المللی به بار آورد.

farkhonda

این دختر جوان ابتدا توسط مردم با خشونت های فزیکی مورد حمله قرار گرفت و بعد زیر موتر شد و جسد او در ساحه ای از رودخانه ای کابل که منطقه ای به نام شاه دو شمشیره ولی است در نزدیکی ارگ ریاست جمهوری افغانستان آتش زده شد.

عبدالله رحمانی همکار این گزارش بوده است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه

لینک های مفید
خبرنامــــــــــــه را ببینید
شیشه اتومبیل قیمت خرید تلویزیون ⭐️زیر6 میلیون⭐️ مجله اخبار روز استادورک قیمت تلویزیون ارزان ⭐️زیر6 میلیون⭐️ قبرس شمالی نیولایف توری حصاری خرید و فروش شرکت جعبه سازی خرید نهال صنوبر ترکیه قیمت یخچال فریزر دوقلو دیپوینت شیشه اتومبیل خرید سرور کارکرده اچ پی hp مدل لباس و آرایش بهترین فیلم های 2024 گن بعد از جراحی خرید ابزار دقیق مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل خرید کفش جردن بروکرهای فارکس را با یک کلیک مقایسه کنید خرید ویلا ساحلی در سرخرود درج آگهی رایگان