زوال عقل، یک بیماری تغییر دهنده مغز، میتواند از اوایل ۴۰ سالگی بروز کند و به صورت از دست دادن حافظه و مشکل در انجام کارهای روزمره بروز کند. علائم اولیه این بیماری را که بشناسید، ممکن است بتوانید اقدامخات درست و به موقعی انجام بدهید. ما در این مقاله 4 نشانه مهم را به شما معرفی کرده ایم که نشان می دهند احتمال بروز زوال عقل در شما بسیار بالاست. با خبرنامه همراه باشید!
۴ علامت در دهه ۴۰ که به معنی احتمال بروز زوال عقل در اواخر زندگی است
زوال عقل یک بیماری تغییر دهنده مغز است. این یک اصطلاح کلی برای کاهش توانایی ذهنی است که به اندازه کافی شدید است که در زندگی روزمره اختلال ایجاد میکند. هیچ علامت خاصی مربوط به زوال عقل وجود ندارد، بلکه گروهی از علائم مرتبط با آن وجود دارد، مانند از دست دادن حافظه، اختلال در تفکر، استدلال و تواناییهای اجتماعی.
هنگامی که سلولهای مغزی آسیب میبینند، در توانایی فرد در برقراری ارتباط صحیح اختلال ایجاد میشود. دلایل زیادی میتواند با زوال عقل مرتبط باشد، برخی از آنها سکته مغزی، آسیبدیدگی یا حتی مصرف طولانی مدت الکل و موارد دیگر هستند. شایعترین انواع زوال عقل شامل بیماری آلزایمر (شایعترین)، زوال عقل اجسام لویی، زوال عقل پیشانی-گیجگاهی و زوال عقل عروقی (ناشی از کاهش/کاهش جریان خون به مغز) است.
شروع زوال عقل میتواند از اوایل ۴۰ سالگی رخ دهد. اما چه چیزی باعث این شروع زودهنگام میشود؟ بیایید با هم ببینیم.
از دست دادن حافظه
اولین علامت زوال عقل یا آلزایمر، از دست دادن حافظه است و یکی از شایعترین نشانههای این بیماری مغزی است. در این مرحله، افراد تمایل دارند چیزها را بیشتر از حد معمول فراموش کنند. افرادی که از زوال عقل زودرس رنج میبرند، اغلب چیزهای مهم مانند رویدادها یا تاریخهایی مانند سالگردها یا تولدها را فراموش میکنند.
این یکی از شایعترین علائم زوال عقل در افراد ۴۰ و ۵۰ ساله است. به همین دلیل پیشنهاد میشود که برای جلوگیری از زوال عقل، استفاده از وسایل کمکی حافظه و تمرینات مغزی ضروری است.
مشکل در انجام کارهای روزمره
طبق چندین مطالعه، ۸ تا ۱۰ سال میانگین امید به زندگی افراد مبتلا به آلزایمر دیررس در نظر گرفته میشود. این بدان معناست که امید به زندگی برای افراد مبتلا به زوال عقل زودرس نیز تقریباً همین عدد خواهد بود. دشواری در انجام وظایف یکی از چهار علامت هشدار دهنده اصلی زوال عقل است.
برخی افراد ممکن است در تمرکز روی یک کار نیز مشکل داشته باشند. هنگام تجربه این علامت، افراد ممکن است مسیرهایی را که معمولاً طی کردهاند فراموش کنند.
تغییرات در شخصیت و خلق و خو
افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است دچار سردرگمی، افسردگی بیدلیل، اضطراب و گاهی ترس شوند. اینها شایعترین علائم زوال عقل در زنان هستند. این نوسانات خلقی طبیعی نیستند. افرادی که از این علامت رنج میبرند، نوسانات خلقی شدیدتری خواهند داشت که بر شخصیت بیمار تأثیر میگذارد.
این مطلب رو از دست نده: تقویت مغز تو هر سنی ممکنه، کافیه این ۵ عادت رو تو زندگیت وارد کنی!
گم کردن مکرر وسایل
گم کردن وسایل نیز از علائم رایج زوال عقل زودرس است. زوال عقل در پیگیری مراحل پیدا کردن وسیله گمشده مشکل ایجاد میکند. بیماران نه تنها ممکن است دیگران را به خاطر دزدیدن وسایلشان سرزنش کنند. اگر کسی را میشناسید که از زوال عقل یا زوال عقل زودرس رنج میبرد، توصیه میشود وسایل مهمی مانند کارت عابر بانک یا کلید ماشین را از او دور نگه دارید.
این مطلب رو از دست نده: ادویه برای تقویت مغز (معرفی 9 ادویه با اثرگذاری فوق العاده)
متوجه نشدن زمان و مکان
افرادی که از این بیماری رنج میبرند، معمولاً گذر زمان را اشتباه درک میکنند و اغلب آن را فراموش میکنند. این حالت همچنین یک علامت رایج برای بیماران مبتلا به زوال عقل است. آنها ناگهان فراموش میکنند که کجا هستند، چه کاری انجام میدادند یا چگونه به آنجا رسیدهاند. توصیه میشود بیمار مبتلا به زوال عقل را در فضای باز تنها نگذارید.
این مطلب رو از دست نده: برای تقویت مغز چه بخوریم؟ ۱۰ خوراکی شگفتانگیز برای تقویت مغز
چگونه این علائم را در دهه ۴۰ زندگی خود شناسایی کنیم؟
این بیماری به گونهای است که با گذشت زمان پیشرفت میکند و حتی کشندهتر می شود. تشخیص زودهنگام برای کاهش سرعت پیشرفت و بهبود کیفیت زندگی بسیار مهم است. اگر شما یا عزیزانتان شروع به تجربه هر یک از این علائم کردید، ضروری است که فوراً برای ارزیابی با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی مشورت کنید.
این بیماری ممکن است درمانی نداشته باشد، اما با تشخیص به موقع و تنظیمات جزئی در سبک زندگی، میتوان تأثیر آن را مدیریت کرد.
افزودن دیدگاه