دروغگوها اغلب از برخی کلمات خاص استفاده میکنند و همین می تواند به شما کمک کند که دروغگوها را تشخیص دهید. در عصر حاضر که مردم همزمان با روابط، کار و برنامه های مراقبت از خود دست و پنجه نرم میکنند، داشتن روابط خوب با همه آدم ها کار دشواری است. یا شما برنامه دارید و یا دوستان و آشنایان تان و همین، هماهنگی با یکدیگر را برای شما دشوار میکند و وقتی هیچ چیز ممکن به نظر نمیرسد، وارد چرخه معیوب دروغگویی میشوید.
در حالی که ممکن است برای کسانی که در زندگی به آنها نزدیک هستید بسیار قابل اعتماد و صادق باشید، ممکن است در مورد دیگران اینطور نباشد. حالا، یک وکیل دادگستری کلمهای را فاش کرده است که میتواند به شما کمک کند بفهمید به شما دروغ گفته میشود یا نه.
جفرسون فیشر در یکی از قسمتهای اخیر برنامهی «خاطرات یک مدیرعامل» حضور یافت و گفت که دروغگوها معمولاً از کلمات خاصی استفاده میکنند که «نشانهای قطعی» از فریبکاری آنهاست. او همچنین یک تاکتیک جذاب برای وادار کردن آنها به اعتراف به اشتراک گذاشت. در این مقاله به این کلمه و تاکتیک پرداخته ایم. با خبرنامه همراه باشید!
کلمات مطلق باب میل دروغگوها
فیشر گفت که وقتی مردم سعی میکنند حقیقت را پنهان کنند، اغلب به کلمات مطلقی مانند «هرگز» یا «همیشه» تکیه میکنند. او از استیون، مجری برنامه، دعوت کرد تا مثلاً سؤالی بپرسد: «آیا فلان روز موقع رانندگی پیامک میدادی؟»
فیشر در پاسخ به سوال گفت: «نه، من هرگز پیامک نمیفرستم. هرگز وقتی رانندگی میکنم پیامک نمیفرستم.» او دروغ را در این جمله توضیح داد: «توجه کنید که کلمهی سنگینی گفتم. گفتم «هرگز». هرگز یک کلمه افراطی است. افراطها یک افشاگری قطعی هستند که معمولاً حقیقت را نمیگویند. همه در برههای از زمان، حتی در ماشین، پیامک میدهند. بنابراین هرگز یک دروغ بزرگ است و این سوال، سوال به درد بخوری است.»
این مطلب رو از دست نده: سه سوته دروغگو رو تشخیص بده با ۷ تا ترفند!
سوال را تکرار کنید
به آرامی سوال را دوباره تکرار کنید. او الگوی ارتباطی و گفتاری دیگری را که دروغگوها معمولاً از خود نشان میدهند، به اشتراک گذاشت. “دوم اینکه، من خیلی سریع جواب دادم. نفس نکشیدم، در مورد آن فکر نکردم یا سعی نکردم به شما نشان دهم که سعی میکنم آن زمان خاص را به خاطر بیاورم. من واقعاً فوری به شما پاسخ دادم.”
او همچنین بر اثربخشی تکرار آهسته سوال تأکید کرد، مثلا می توانید بگویید “تو هرگز هنگام رانندگی پیامک نمیفرستی؟” اکنون، اعتماد به نفس دروغ کاهش مییابد و باعث میشود فرد یا عصبی شود یا حقیقت را بپذیرد. “بنابراین کاری که دروغگوها اغلب انجام میدهند این است که میگویند، “خب، منظورم این است که گاهی اوقات پیامک می دهد”، زیرا اکنون آنها به آن کلمه “هرگز” وابسته هستند.
او پیشنهاد کرد که اکنون باید به فرد فرصت داد. “وقتی این اتفاق میافتد، کاری که معمولاً می بایست انجام دهید این است که به آنها فرصت دهید. اکنون آنها خود را در گوشهای قرار دادهاند و به دنبال فرصت هستند. و راهی برای انجام این کار این است که بگویید، “خب اشکالی نداره که پیامک می دادی”.
سکوت ابزاری قدرتمند است
اکثر افراد میدانند که سکوت میتواند ابزاری قدرتمند باشد، اما آیا میدانستید که میتواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا کسی به شما دروغ میگوید یا خیر؟ یک لحظه سکوت پس از صحبت کردن میتواند باعث شود که آنها در اظهارات خود تجدید نظر کنند و اغلب منجر به این میشود که قبل از اینکه از آنها در مورد حقیقت سوال کنید، حقیقت را بگویند. فیشر گفت: “سکوت دشمن نهایی دروغگوها است زیرا آنها در ذهن خود دیالوگهایی را برای شما ایجاد میکنند.”
این مطلب رو از دست نده: تست هوش: چه کسی در شهر دروغگوها راست میگوید؟
راز پیروزی در مباحثهها
در نهایت، فیشر نکاتی در مورد رفتار ایدهآل در طول مباحثه ارائه داد. او گفت که وقتی کسی شما را تحقیر میکند، به جای اینکه با توهین دیگری به او پاسخ دهید، “پنج تا هفت ثانیه سکوت” کنید و سپس از او بخواهید که دوباره آن را بگوید “زیرا بسیاری از اوقات در مباحثهها مردم حرف خود را پس میگیرند.”
دفعه بعد که احساس کردید به شما دروغ گفته میشود، از این نکات موثر فیشر استفاده کنید و ببینید آیا آنها در کشف حقیقت مؤثر هستند یا خیر.
افزودن دیدگاه