اقبال واحدی، یکی از چهرههای ماندگار و خوشصدای تلویزیون ایران، با اجرای صمیمی و لحن گرمش توانسته است جایگاهی ویژه در ذهن بینندگان پیدا کند. بسیاری از ایرانیان، مخصوصاً نسلهای دهه ۶۰ و ۷۰، صبحهای خود را با برنامه «صبح بخیر ایران» و صدای دلنشین او آغاز کردهاند. این مجری باسابقه که سالها در قاب تلویزیون حضور داشت، همچنان از چهرههای محبوب و نوستالژیک صداوسیما محسوب میشود.
تولد و تحصیلات اقبال واحدی
اقبال واحدی با نام کامل سیدمحمدعلی واحدی بودلا، در ۲۸ فروردین ۱۳۳۵ در شهرستان سنقر از توابع استان کرمانشاه به دنیا آمد. او در خانوادهای مذهبی و فعال از نظر سیاسی بزرگ شد. در دوران حکومت پهلوی، پدر، برادر و عموی او به دلیل فعالیتهای سیاسی زندانی شده بودند و درست همزمان با تولد اقبال، از زندان آزاد شدند. به همین مناسبت، نام «اقبال» را برای او انتخاب کردند، هرچند نام رسمیاش در شناسنامه «سیدمحمدعلی» است.
واحدی ابتدا در رشته برق در هنرستان تحصیل کرد، اما مسیر زندگیاش به سمت سینما، تدوین و اجرا تغییر یافت. بعدها، در رشته کارگردانی با گرایش جامع فیلمسازی از مرکز آموزش فیلمسازی وزارت ارشاد فارغالتحصیل شد.
شروع فعالیت حرفهای
اقبال واحدی کار خود را در ابتدا در زمینههای فنی مانند عکاسی، تدوین و فیلمبرداری آغاز کرد. حتی در دورهای از زندگیاش به همراه همسرش در عروسیها فیلمبرداری میکردند و از این راه درآمد قابلتوجهی داشتند. اما نقطه عطف حرفهای او، ورود به صداوسیما بود.
صبح بخیر ایران؛ آغاز شهرت
در سال ۱۳۷۳، اقبال واحدی به عنوان مجری برنامه «صبح بخیر ایران» وارد قاب تلویزیون شد؛ برنامهای صبحگاهی که با الگوبرداری از مدل برنامههای آمریکایی و آلمانی ساخته شده بود. اجرای ساده، لحن صمیمی و خودمانی او باعث شد خیلی زود به دل مخاطبان بنشیند.
او به همراه محمدرحمان نظاماسلامی سالها مجری ثابت این برنامه بود و به نوعی چهره صبحگاهی تلویزیون ایران شد. واحدی در سال ۱۳۷۹ خانهای در نزدیکی سازمان صداوسیما خرید تا رفتوآمدش راحتتر شود و از آن خانه بهعنوان محل زندگی و کار خود استفاده کرد.
کشف ناصر عبداللهی
واحدی در مصاحبهای فاش کرد که برای اولین بار ناصر عبداللهی را به تلویزیون آورد و به او فرصت اجرا داد. او معتقد بود که صدای ناصر هم ویژگیهای خاصی داشت و هم پیشزمینهای انسانی و اجتماعی که ارزش معرفی داشت.
زندگی شخصی و خانوادگی اقبال واحدی
اقبال واحدی در ۱۴ مهرماه ۱۳۶۱ و در سن ۲۶ سالگی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو فرزند است: پسری به نام امیرحسین و دختری به نام حنانهسادات. همسر او نیز در زمینه تصویربرداری مهارت داشت و مدتی همراهش در پروژههای تصویربرداری فعالیت میکرد.
همکلاسی محمود احمدینژاد
از نکات جالب و کمتر شنیدهشده زندگی اقبال واحدی، همکلاسی بودنش با محمود احمدینژاد، رئیسجمهور پیشین ایران، است. او در مصاحبهای گفت که در کلاس چهارم ریاضی در مدرسه دانشمند با احمدینژاد همکلاس بوده و حتی در مسجد نیز رابطه دوستانهای با او داشتهاند. واحدی در ادامه مسیرش وارد هنرستان شد، در حالی که احمدینژاد به تحصیل در مسیر مهندسی ادامه داد.
شباهت به فریدون فرخزاد
در مقطعی از فعالیت رسانهایاش، برخی سبک اجرای اقبال واحدی را شبیه به فریدون فرخزاد دانسته بودند. او در واکنش به این موضوع گفت:
«مجله اطلاعات هفتگی نوشته بود شبیه فرخزاد اجرا میکنم، اما من گفتم وقتی مخالفتی وجود داره، یعنی راه رو درست رفتم… مدل کار ما کاملاً فرق داشت. حتی به آقای دعایی نامه نوشتیم که چرا این رو نوشتید.»
حضور اقبال واحدی در برمودا و بازگشت به رسانهها
در سالهای اخیر، اقبال واحدی با حضور در برنامه اینترنتی «برمودا» به میزبانی کامران نجفزاده، دوباره به تیتر اخبار بازگشت. در این برنامه با لحن طنز و صراحت همیشگیاش درباره گذشته، خاطرات تلویزیونی و زندگی شخصیاش صحبت کرد. یکی از نکات جالب این گفتگو، اعتراف خودش به اینکه کراش بسیاری از مادربزرگها بوده است!
جمعبندی
اقبال واحدی را میتوان از مردمیترین و صمیمیترین مجریان تلویزیون ایران دانست؛ کسی که بدون اتکا به جنجال و درام، تنها با صداقت و صدایش توانست در دل بینندگان جا باز کند. او نهتنها در تلویزیون بلکه در حافظه جمعی مردم نیز باقی مانده و هنوز هم با چهرهای بشاش، صدایی گرم و خاطراتی شیرین، نامش یادآور روزهای خوب تلویزیون ایران است.
افزودن دیدگاه