جدیدترین اخبار روز جهان
رزرو تبلیغات
خواندن 5 دقیقه
5
(2)

مهربان و یاری دهنده بودن تحسین برانگیز است – اما وقتی به آدمی تبدیل شوید که مدام به دنبال خوشایند آدمهاست، ممکن است به آرامی سلامت ذهنی و عاطفی خودتان را از بین ببرید. برای خوشایند آدم ها عمل کردن اغلب از میل عمیق به دوست داشته شدن، اجتناب از درگیری یا جلب رضایت ناشی می شود. در حالی که ممکن است در ظاهر یک روند بی ضرر به نظر برسد، اولویت دادن مداوم به نیازهای دیگران بر نیازهای خود منجر به خستگی، رنجش و از دست دادن هویت شخصی می شود.

روانشناسی به ما می گوید که تلاش برای راضی نگه داشتن همه می تواند در نهایت خودتان را با مشکل مواجه کند. زمان شکستن الگوهاست. درک اینکه چرا خشنود و راضی نگه داشتن مردم مضر است، اولین قدم برای تعیین مرزهای سالم و بازیابی ارزش درونی خودتان است. ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که روانشناسی دقیقا چه چیزهایی در این رابطه می گوید. با خبرنامه همراه باشید!

چرا نباید مدام به فکر راضی نگه داشتن آدم ها باشیم؟

موارد زیر را به دقت بخوانید و بعد خواهید دید که با تلاش مداوم برای راضی نگه داشتن آدم ها چه خیانتی در حق خودتان می کنید:

 هویت شخصی تان را از دست می دهید

وقتی دائماً خود را طوری برنامه ریزی می کنید که انتظارات دیگران را برآورده کنید، به آرامی ارتباط تان را با خود واقعی تان از دست می دهید. روان‌شناسی می گوید که راضی کردن بیش از حد دیگران می‌تواند منجر به تاری حس هویت شود، به این معنا که دیگر نمی‌دانید چه می‌خواهید یا چه ارزشی دارید.

به جای اینکه بر اساس باورهای خود نظر بدهید، ترجیحات دیگران را برای جلوگیری از تعارض یا طرد شدن می پذیرید. با گذشت زمان، این روند باعث تضعیف عزت نفس و ایجاد سردرگمی درونی می شود. اصالت کلید سلامت روانی است. اگر همیشه برای دیگران زندگی می کنید، این خطر را دارید که یک روز از خواب بیدار شوید و شخص درون آینه را نشناسید.

این مطلب رو از دست نده: 5 نگرش که شما را از 90 درصد آدم‌ها متمایز می کند!

ممکن است دچار فرسودگی شغلی شوید

آدم هایی که در پی راضی نگه داشتن و راضی کردن دیگران هستند اغلب وقت، انرژی و آرامش ذهنی خود را نادیده می گیرند. برآوردن مداوم نیازهای دیگران – در حالی که نیازهای خود را نادیده می گیرید – منجر به خستگی عاطفی و فرسودگی می شود. مطالعات روانشناسی این رفتارها را با استرس زیاد، اضطراب و حتی افسردگی مرتبط می داند.

ممکن است احساس رنجش کنید، اما به تعهد بیش از حد برای حفظ تایید ادامه دهید. اما همیشه اولویت دادن به دیگران از خودگذشتگی نیست، بلکه خود ویرانگر است. ذهن و بدن شما محدودیت هایی دارند و نادیده گرفتن آنها می تواند آسیب جدی به همراه داشته باشد. تعیین مرزهای سالم خودخواهانه نیست. برای روابط پایدار و آرامش خودتان ضرورت دارد.

در ایجاد روابط واقعی دچار مشکل خواهید شد

از قضا، هرچه بیشتر سعی کنید دیگران را راضی نگه دارید، ایجاد ارتباطات واقعی و معتبر دشوارتر می شود. مطابق با خوشایند مردم رفتار کردن اغلب شامل گفتن آنچه دیگران می خواهند بشنوند و پنهان کردن افکار یا احساسات واقعی شماست. در حالی که ممکن است به نظر برسد آدمی مهربان هستید، در واقع در حال ایجاد روابط بر اساس یک ظاهر غیرواقعی هستید.

با گذشت زمان، این رفتار فاصله عاطفی ایجاد می کند زیرا مردم هرگز خود واقعی شما را نمی شناسند. روانشناسی تاکید می کند که آسیب پذیری و صداقت کلید صمیمیت است. روابط واقعی بر اساس حقیقت شکوفا می شود، نه عملکرد. وقتی دست از راضی نگه داشتن مردم بردارید، به دیگران این فرصت را می دهید که شما را همانگونه که واقعا هستید دوست داشته باشند.

عزت نفس تان کم کم نابود می شود

در هسته راضی نگه داشتن مردم این باور وجود دارد که ارزش شما به تایید دیگران بستگی دارد. این طرز فکر شما را در چرخه ای به دام می اندازد که در آن دائماً به اعتبار خارجی نیاز دارید تا احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید.

روانشناسان هشدار می دهند که این رفتار باعث نابود کردن عزت نفس در طول زمان می شود. هرچه بیشتر به دنبال تأیید خارجی باشید، اعتماد به نفس کمتری نسبت به تصمیمات و ارزش خود پیدا می کنید. به جای اینکه باور کنید “من کافی هستم”، ناخودآگاه به خود می گویید: “من فقط زمانی کافی هستم که آنها از من راضی باشند.”

اعتماد به نفس واقعی از پذیرش خود ناشی می شود – نه به دنبال تایید دیگران بودن!

این مطلب را از دست ندهید: 7 روش قطعی روانشناسی برای افزایش اعتماد به نفس!

شما به راحتی بازیچه دیگران می شوید

وقتی هدف اصلی شما اجتناب از تعارض یا جلب رضایت باشد، ممکن است دیگران از شما سوء استفاده کنند. آدم هایی که به دبتا راضی نگه داشتن دیگران هستند اغلب بازیچه قرار می گیرند زیرا به ندرت نه می گویند، از خود دفاع می کنند یا رفتار ناعادلانه را زیر سوال می برند. بر اساس روانشناسی میل شدید به دوست داشته شدن می تواند بر توانایی شما در تشخیص پرچم های قرمز یا الگوهای سمی غلبه کند

ممکن است خود را در روابط یک طرفه بیابید که در آن محبت شما مورد سوء استفاده قرار می گیرد. یاد گرفتن اهمیت به نیازهای خود و «نه» گفتن یک مهارت بسیار مهم است. محافظت از مرزهای شخصی بی ادبانه نیست – بلکه نوعی احترام به خود است که به محافظت از شما در برابر آسیب های عاطفی کمک می کند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه

لینک های مفید
خبرنامــــــــــــه را ببینید
پارتیشن شیشه ای اداری کف کاذب فولادی سی پی کالاف آزمایش در منزل کف کاذب مبلمان باغی مجله اخبار روز استادورک رزرو هتل نور مشهد خرید و فروش شرکت انتخاب طرح تابلو تبلیغاتی خرید بازی کامپیوتر | گیم کالا استابلایزر قیمت لوله فلزی برق سوئیچ سیسکو صرافی کوینکس اسباب کشی درج آگهی رایگان انواع جرثقیل ساعت کاسیو فروش عمده رنگ مو سایت لوازم آرایشی ارزان خرید ترموکوپل type k خرید لایک اینستاگرام پنجره دوجداره تور تایلند نوروز 1404 لباس فرم اداری فروش کانکتور خرید سرور کارکرده اچ پی hp