یک مطالعه توسط روانشناسان دانشگاه روچستر نشان داد که صداقت در روابط عاشقانه به طور کلی به رفاه شخصی و آرامش زیادی در روابط منجر می شود. اما سوال اساسی اینجاست: آیا در همه شرایط و در رابطه با همه موضوعات باید صادق باشیم؟ ما در این مقاله به همین موضوع پرداخته ایم و خواهید دید که آیا صداقت مرزی دارد یا نه. با خبرنامه همراه باشید!
آیا باید همیشه با شریک زندگی خود صادق باشیم؟
آیا معتقدید که روابط عاشقانه بر اساس صداقت ساخته می شوند؟ آیا این بدان معناست که شما باید همیشه حقیقت را بگویید؟ به عنوان مثال وقتی شریک زندگی شما می پرسد: “عزیزم، فکر می کنی من در این لباس خوب به نظر می رسم یا مثلا این لباس به من می آید یا نه؟” چگونه پاسخ خواهید داد؟ خب، این یک سوال پر از حاشیه است که نه گفتن به آن می تواند داستان هایی به دنبال داشته باشد. اما سوال اینجاست – آیا صداقت همیشه بهترین سیاست در یک رابطه است؟
در حالی که حقیقت ممکن است گاهی اوقات شما را آزار دهد و منجر به بحث و درگیری جدی شود، یک پاسخ غیر صادقانه ممکن است مشکلاتی را برای اعتمادی که بین خودتان ساخته اید، ایجاد کند. آیا گفتن حقیقت باعث تقویت روابط عاشقانه می شود یا نتیجه معکوس می دهد؟ خوب، روانشناسان پاسخ این سوال را داده اند!
چگونه در رابطه عاشقانه موفق باشیم (ارائه 7 راهکار بسیار موثر)
تیمی از روانشناسان دانشگاه روچستر به رهبری بانی لی، استادیار دپارتمان روانشناسی تصمیم گرفتند حقیقت را در مورد صداقت در پاسخ به سؤالات سخت بررسی کنند. برای یافتن پاسخ، آنها مطالعه ای را انجام دادند که در آن 200 زوج شرکت کردند. محققان نقش صداقت در روابط عاشقانه را مورد مطالعه قرار دادند.
شرکت کنندگان در یک محیط آزمایشگاهی با شرکای عاشقانه خود گفتگوهای رو در رو داشتند. اثرات ابراز صداقت، درک صداقت، و تشخیص دقیق صداقت در میان شرکای عاشقی که اطلاعات به اصطلاح تهدید کننده رابطه را به اشتراک می گذاشتند مورد بررسی قرار گرفت. شرکتکنندگان همچنین در گفتگوهای انفرادی با شریک زندگی خود در مورد تغییری که میخواستند در دیگری مشاهده کنند صحبت کردند.
و نتایج این مطالعه؟ خوب، “فقط حقیقت را بگویید و لاغیر”. بسیاری از ما برای صداقت در روابط خود ارزش قائل هستیم، خواه روابط عاشقانه و خواه روابط اجتماعی و دوستی های معمولی. صداقت می تواند به ایجاد ارتباط و تقویت صمیمیت کمک کند. اما، گاهی اوقات هم ممکن است به شریک زندگی ما آسیب برساند، بهویژه زمانی که جزئیات بالقوه تهدیدآمیزی را به اشتراک میگذاریم، مانند «من واقعاً از انجام فلان کار خوشم نمیآید» یا «ای کاش به جای آن کار فلان کار را انجام میدادی». تیم روچستر می گوید، در دراز مدت، حقیقت ارزش خود را ثابت خواهد کرد.
6 رفتار که نباید در یک رابطه تحمل کنید
“ما دریافتیم که صادق بودن در بیان و مطرح کردن تغییر مورد نظر، آرامش شخصی و رابطه ای بیشتری را برای هر دو شریک و همچنین انگیزه بیشتری را برای بهبود و تقویت رابطه فراهم می کند. در واقع این احتمال وجود دارد که صداقت در وهله اول کمی به فرد آسیب بزند یا او را ناراحت کند اما عدم صداقت قطعا با پیامدهای بسیار بدتری روبرو خواهد بود.
این تیم تحقیقاتی روانشناسی پی بردند که حتی اگر یکی از دو طرف یک رابطه صداقت یکدیگر را کاملاً درک نکرده باشند یا به آن پی نبرده باشند، عمل ساده ابراز صداقت و صادق بودن توسط شریک دیگر تأثیر مثبتی بر رابطه دارد و در عین حال به آرامش کلی رابطه کمک می کند. زیرا تلاش برای راستگویی خود ارزشمند است.
این نتایج در مجموع نشان میدهد که صادق بودن و صداقت در یک شریک زندگی میتواند برای بهبود صمیمیت و تقویت روابط مفید باشد. حتی زمانی که حقیقت ممکن است آزاردهنده باشد، باز هم بهتر از دروغ است!
افزودن دیدگاه