وام ازدواج تسهیلاتی است که زوجین میتوانند برای شروع زندگی مشترک خود آن را دریافت کنند. این وام هر چند مدت یک بار، متناسب با نرخ تورم و رشد قیمت ارز، محاسبه میشود. اما اینکه وام ازدواج به چه کسانی تعلق میگیرد؟ سوالی است که برخی افراد اطلاعی از آن ندارند. باید گفت که افرادی میتوانند این وام را بگیرند که شرایط لازم را داشته باشند. در صورت واجد شرایط بودن، هر یک از زوجین میتوانند با مراجعه به بانک، وام ازدواج خود را دریافت کنند.
وام ازدواج چگونه است؟
وام ازدواج با اقساط 10 ساله و با سود 4 درصدی به هر یک از زوجین اعطا میشود. این وام از طریق تمامی شعب بانکی در سراسر کشور، در اختیار واجدین شرایط و متقاضیان دریافت وام ازدواج قرار میگیرد. مبلغ این تسهیلات قرض الحسنه، برای زوجهایی که تاریخ ازدواجشان بعد از تاریخ 01/01/ 1398 باشد، یک میلیارد و 800 میلیون ریال است. این مبلغ برای پسران زیر 25 سال و دختران زیر 23 سال دو میلیارد و 200 میلیون خواهد بود. همچنین بر اساس ماده 50 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، مبلغ وام ازدواج برای این افراد دو برابر افراد عادی است.
شرایط عمومی متقاضیان دریافت وام ازدواج
متقاضیان دریافت وام ازدواج باید یک سری شرایطی برای دریافت وام ازدواج داشته باشند. اولین و مهمترین شرط ثبت نام و اقدام برای دریافت وام ازدواج، این است که ازدواج آنها در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسد و از تاریخ عقد محضری زوجینحداکثر 24 ماه گذشته باشد. دومین شرط، داشتن تابعیت ایرانی است. در صورتیکه فردی دارای تابعیت ایرانی باشد، اما در ایران زندگی نکند، همچنان میتواند برای اخذ این وام درخواست دهد، بنابراین محدودیتی برای متقاضیان ایرانی ساکن کشورهای دیگر وجود ندارد.
سومین شرط اقدام برای گرفتن وام ازدواج 1402 ، این است که فرد قبلا از این وام استفاده نکرده باشد. بدان معنا که چنانچه فرد متقاضی وام ازدواج، در گذشته از این وام استفاده کرده باشد، نمیتواند مجددا برای دریافت این وام در خواست دهد. در واقع هر فرد ایرانی تنها یک بار میتواند وام ازدواج از بانک دریافت کند.
تبصره های قانون وام ازدواج
قانون وام ازدواج تبصرههایی دارد که زوجین برای درخواست وام خود باید آنها را مد نظر داشته باشند:
- تمامی شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواجشان از سمت سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده باشد، میتوانند به ثبتنام وام ازدواج بپردازند. گواهی ازدواج این زوجین که مهر کنسولگری ایران در آن زده شده، به عنوان سند ازدواج تلقی میشود.
- اقرارنامه ازدواج که در دیگر ادیان رسمی توسط مراکز اقلیتهای دینی در داخل کشور تایید شود، معادل عقدنامه تلقی خواهد شد؛ این متقاضیان نیز میتوانند به ثبتنام وام ازدواج بپردازند.
- کلیه اشخاص حقیقی دارای 18 سال تمام که سابقه چک برگشتی اقساط معوقه در سیستم بانکی کشور را نداشته باشند،، میتوانند در سامانه مربوطه ثبت نام کنند
- کد رهگیری 10 رقمی پس از ثبت نام در سایت دریافت کرده باشند.
اعطا وام ازدواج به افراد واجد شرایط
زوجین میتوانند برای شروع زندگی خود وام ازدواج دریافت کنند. اخذ این وام شرایطی دارد که هر یک از زوجین برای گرفتن این وام باید آنها را دارا باشند. از مهمترین شروط برای گرفتن وام ازدواج میتوان به ثبت ازدواج زوجین در دفتر رسمی ازدواج، داشتن تابعیت ایرانی و عدم استفاده از این وام در گذشته اشاره کرد. همچنین از تاریخ عقد محضری زوجین باید 24 ماه گذشته باشد.