راهنمای کامل کاشت سیب زمینی

توسطفاطمه عزیزی

مهر ۲, ۱۴۰۲ به روز رسانی : مهر ۲, ۱۴۰۲
نحوه کاشت سیب زمینی

سیب زمینی جزء مواد غذایی اصلی مردم در سراسر جهان است که اکثر کشورهای دارای زمین‌های زراعتی این ماده غذایی را می‌کارند. کشت این ماده غذایی شرایط پرورش خاص خودش را دارد و به همین دلیل شما باید نحوه کاشت سیب زمینی از زمانی که غده‌های بذری کشت می‌شوند تا زمان برداشت آن را به خوبی یاد بگیرید تا محصول خوبی هنگام برداشت داشته باشید. این نوشتار به شما کمک خواهد کرد.

نحوه کاشت سیب زمینی و پرورش آن

نحوه کاشت سیب زمینی و پرورش آن

به این مراحل در کاشت سیب زمینی دقت کنید:

شرایط کاشت سیب زمینی

سیب زمینی در اغلب خاک‌ها به ویژه در خاک‌هایی که دارای مقادیر بالایی مواد آلی هستند و بافت سبکی دارند، بهتر رشد می‌کنند. خاک سبک توانایی حفظ آب پایینی دارد و بهتر گرم می‌شود. از طرفی برداشت سیب زمینی‌ها  هم آسان تر و راحت تر است.

اگر به دنبال مناسب‌ترین خاک برای کاشت سیب زمینی‌ها هستید، خاک لومی شنی تهیه کنید. همچنین Ph خاک باید بین 5/5 تا 7/5 درصد باشد. اگر پ هاش خاک کمتر 8/4 باشد، رشد سیب زمینی به شدت کاهش پیدا می‌کند. همچنین در پ هاش قلیایی هم کیفیت و شکل ظاهری سیب زمینی نامناسب می‌شود.

سیب زمینی به خشکی بیش از حد و شوری آب خیلی حساس است و در مقابل آن‌ها مقاومت پایینی دارد. سعی کنید سیب زمینی را در زمینی بکارید که نور خوبی به آن می‌تابد زیرا سیب زمینی به حداقل 6 ساعت نور برای رشد بهتر نیاز دارد.

بهترین زمان برای کاشت سیب زمینی

زمان کاشت سیب زمینی به آب و هوای منطقه کشت وابسته است. در مناطقی که هوا گرم و خشک است کاشت سیب زمینی در بهار انجام می‌شود، در حالی که در مناطق معتدل ساکنین آن کاشت سیب زمینی را در ماه دی انجام می‌دهند. همچنین در مناطق سردسیر کاشت سیب زمینی باید بین ماه های اردیبهشت تا تیر انجام شود.

بهترین زمان برای کاشت سیب زمینی

نحوه کاشت سیب زمینی

برای کاشت سیب زمینی ابتدا باید خاک را شخم بزنید. سپس غده‌های بذری سیب زمینی را به مدت 2 تا 4 هفته در فضای آزاد قرار دهید تا کامل جوانه بزنند، بعد روی خاک شیار ایجاد کرده، غده‌ها را درون خاک قرار داده و روی آن خاک بریزید. اگر سیب زمین‌ها را ردیفی بکارید، باید بین هر کدام 40 تا 70 سانتیمتر فاصله ایجاد کنید اما برای کاشت بوته ای باید 25 تا 30 سانتیمتر فاصله را در نظر بگیرید.

در نهایت وقتی بوته سیب زمینی به ارتفاع حدود 15 سانتیمتر رسید، باید خاک دهی پای بوته را انجام دهید. با این کار غده‌ها رشد بهتری داشته و ریشه نیز افزایش پیدا می‌کنند. همچنین علف‌های هرز کم شده و گیاه در برابر گرما مقاوم‌تر خواهد شد.

مراقب آفت باشید

پژمردگی بوته، پوسیدگی غده، بلایت، سوسک کلرادو مهم‌ترین بیماری‌ها و آفاتی هستند که می‌توانند سیب زمینی‌های شما را آلوده کرده و از بین ببرند. برای این که بتوانید محصول خوبی برداشت کنید، حتما به سم زدایی زمین و گیاه‌تان توجه کنید.

زمان برداشت سیب زمینی

زمان برداشت سیب زمینی موقعی می‌رسد که برگ و ساقه‌ها کامل زرد و خشک شوند. در این حالت سیب زمینی‌ها 90 درصد رسیده و آماده برداشت هستند.

برای این که سیب زمینی‌ها تازه بمانند و سفت شوند، می‌توانید چند هفته دیگر هم آن‌ها را زیر خاک نگهدارید، اما قبل از بارندگی باید آن‌ها را برداشت کنید. با این حال اگر هنوز شک دارید که سیب زمینی‌ها آماده هستند یا خیر، دستتان را روی پوست بکشید، اگر پوست آن به راحتی جدا شد، پس باید چند روز بیشتر صبر کنید تا پوست آن‌ها سفت تر و ضخیم تر شوند.

سپس سیب زمینی‌ها را بررسی کنید، آن‌هایی که زخمی هستند را زودتر مصرف کنید، آن‌هایی که سالم هستند یا هنوز سبز هستند را در جایی تاریک و سرد نگهدارید کنید تا زمانی که موقع مصرف‌شان فرا برسد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *