دامیننس usdt چه تاثیری بر روی قیمت تتر دارد؟

توسطتحریریه خبرنامه

شهریور ۳۰, ۱۴۰۲ به روز رسانی : شهریور ۳۰, ۱۴۰۲
دامیننس usdt

در حال حاضر هزاران ارز دیجیتال در بازار وجود دارند که قیمت‌های متنوعی داشته و از بلاکچین‌های مختلفی نیز استفاده می‌کنند. با اینکه بیت کوین قدیمی‌ترین و به نوعی مهم‌ترین ارز دیجیتال بازار است؛ اما یک رمزارز دیگر است که اهمیتی غیرقابل‌انکار در معاملات بازار دارد. تتر محبوب‌ترین استیبل کوین بازار است و وجود آن به تمامی تریدرها این امکان را می‌دهد تا در صورت لزوم، ارزهای دیجیتال خود را به دارایی مطمئنی تبدیل کنند یا با خرید تتر آن را در صرافی‌های مختلف به رمزارز دلخواه خود تبدیل کنند. در ادامه قصد داریم به معرفی این رمزارز پرداخته و نوسانات قیمت تتر در چند سال اخیر را بررسی کنیم. پس اگر به بازار رمزارزها علاقه دارید یا در این حوزه فعالیت می‌کنید، تا پایان همراه ما باشید.

انواع دارایی‌های دیجیتال موجود در بازار رمزارزها

برای درک درست تتر بهتر است ابتدا با انواع دارایی‌های دیجیتال آشنا شویم. بیت کوین اولین ارز دیجیتال جهان است که در سال 2009 معرفی شد. قیمت ارز دیجیتال بیت کوین در اوایل کار تنها چند سنت بود که سال‌ها بعد به حدود هفتاد هزار دلار رسید.

به تمامی ارزهای دیجیتال جهان به غیر از بیت کوین، آلت کوین گفته می‌شود. آلت کوین از عبارت انگلیسی آلترنتیو کوین (Alternative Coin) به معنای کوین جایگزین گرفته شده است. مهم‌ترین ویژگی کوین‌ها، تکنولوژی پشت آن‌ها یعنی بلاکچین است که یک دفتر دیجیتال عمومی بوده که تمامی تراکنش‌های یک رمزارز در آن به ثبت می‌رسند.

همان‌طور که گفتیم هر کوین بلاکچین مخصوص به خود را دارد؛ بااین‌حال بعضی از ارزهای دیجیتال وجود دارند که روی بلاکچین رمزارزهای دیگر کار می‌کنند و بلاکچین مخصوص به خود را ندارند. این رمزارزها توکن نامیده می‌شوند.

یکی دیگر از انواع رمزارزها استیبل کوین‌ها هستند که برخلاف دیگر ارزهای دیجیتال هیچ گونه نوسانی ندارند. قیمت هر استیبل کوین به یک دارایی مانند دلار، یورو، یوان یا طلا گره خورده است؛ برای مثال تتر یک استیبل کوین است که قیمت آن همواره برابر با یک دلار است و نوسانات آن به یک سنت محدود می‌شود.

آخرین نوع ارزهای دیجیتال NFTها هستند. در یک ارز دیجیتال معمولی همه کوین‌ها مشابه هستند و از ارزش یکسانی برخوردارند. برای مثال هر بیت کوین با بیت کوین دیگر یکسان بوده و ارزش برابری دارد؛ اما در مورد NFTها این قضیه صادق نیست و هر NFT منحصربه‌فرد بوده و مانند آن در جهان وجود ندارد.

تاریخچه رمزارز تتر

در سال 2012 فردی به نام جی آر ویلت وایت پیپری را منتشر کرد و در آن توضیح داده بود که چگونه می‌توان بر بستر بلاکچین بیت کوین، رمزارزهای دیگری را به وجود آورد. پروژه تتر در ابتدای کار با نام Realcoin معرفی شد و سپس در کم‌‌تر از یک سال بعد نام آن به تتر تغییر یافت. رمزارز تتر در سال 2014 بالاخره وارد بازار شد و امکان خرید ارز دیجیتال تتر فراهم شد.

مهم‌ترین دلیل به‌وجودآمدن تتر، کمبود رمزارزی با ارزش ثابت در بازار رمزارزها بود؛ تریدرها نمی‌توانستند رمزارزهای خود را به سرعت به دارایی امنی تبدیل کنند و باید آن‌ها را در بعضی از صرافی‌ها به ارزهای فیات تبدیل می‌کردند که کارمزد بالاتری نسبت به مبادله رمزارزها داشت. علاوه‌برآن سرعت این کار نیز پایین بود و بسیاری از اوقات تریدر فرصت خود برای کسب سود یا جلوگیری از ضرر را از دست می‌داد.

طرز کار شبکه تتر

همان‌طور که گفتیم، نبود یک رمزارز باثبات در بازار ارزهای دیجیتال مشکلاتی را برای تریدرها به وجود آورده بود. تتر استیبل کوینی است که ارزش آن به دلار گره خورده و همواره قیمت تتر یک دلار است. تتر رمزارزی است که بلاکچین مخصوص به خود را ندارد و در حال حاضر روی بلاکچین‌های اتریوم، ترون، الگورند، سولانا، آوالانچ و پلیگان در دسترس است. در کنار USDT که اکثرا با آن آشنایی دارند، تترهای دیگری نیز هستند که ارزششان وابسته به طلا، یورو، پوند و یوان چین است.

اما سوال اصلی این است که قیمت خرید تتر و البته فروش آن چگونه ثابت می‌ماند؟ کمپانی پشت تتر ادعا می‌کند که به اندازه تمامی تترهای در گردش جهان دلار یا معادل‌های آن مانند اوراق قرضه کوتاه‌مدت دارد. هر گاه فردی یک تتر خریداری می‌کند، کمپانی پشت تتر یک دلار به ذخایر خود اضافه می‌کند و هر گاه یک تتر به ارزهای فیات تبدیل می‌شود، آن تتر به کل از گردش خارج می‌شود. به این ترتیب قیمت تتر همواره ثابت می‌ماند.

دامیننس تتر چیست و چه تاثیری بر قیمت آن و قیمت رمزارزهای دیگر دارد؟

دامیننس تتر نشان می‌دهد چند درصد سرمایه بازار در usdt است. در دو صورت دامیننس تتر بالا می‌رود؛ حالت اول زمانی است که به دلیل اوضاع نامناسب بازارهای مالی، سرمایه‌گذاران سرمایه خود را به تتر تبدیل می‌کنند و حالت دوم هم زمانی اتفاق می‌افتد که سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال دیگر خود را فروخته و به تتر تبدیل می‌کنند.

در هر دو حالت با تحلیل تتر و دامیننس آن به این نتیجه می‌رسیم که با افزایش دامیننس، ارزش رمزارزهای دیگر معمولا کاهش می‌یابد؛ یعنی دامیننس تتر با رشد بازار رابطه معکوس دارد. همان‌طور که گفتیم قیمت تتر ثابت بوده و دامیننس این رمزارز تاثیری بر قیمت آن نمی‌گذارد. تنها زمانی که تتر ارزش یک دلاری خود را از دست داد، در سال 2022 اتفاق افتاد. در آن زمان یکی دیگر از استیبل کوین‌های بازار ارزش خود را از دست داد و از یک دلار به 23 سنت سقوط کرد. در آن زمان بی‌اعتمادی‌هایی نسبت به تتر به وجود آمد و باعث شد تا قیمت ارز دیجیتال تتر چهار سنت کاهش پیدا کند. البته قیمت تتر پس از چند ساعت مجددا به یک دلار بازگشت.

خرید تتر در کم‌ترین زمان ممکن با والکس

در این مقاله سعی کردیم شما را با استیبل کوین تتر بیشتر آشنا کرده و بخشی از تاریخچه و همچنین دلیل ثابت‌بودن قیمت آن را بیان کنیم. صرافی ارز دیجیتال والکس یکی از صرافی‌های بازار است که با داشتن امکاناتی جذاب از جمله معاملات الگوریتمی، شمار زیادی از فعالان بازار را به خود جذب کرده است. در این صرافی شما می‌توانید از قیمت تتر به تومان اطلاع پیدا کنید. خرید تتر نیز به آسانی انجام می‌شود. اگر در بازار رمزارزها فعال هستید یا به این زمینه علاقه دارید، حتما به صرافی ارز دیجیتال والکس سر بزنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *