نشخوار فکری

ما همه دوست داریم شاد باشیم و زندگی آرام و پر از لذتی را سپری کنیم، اما گاهی خودمان بی دلیل لذت زندگی‌مان را از بین می‌بریم و کاری می‌کنیم که بیش از شادی استرس و غم داشته باشیم. یکی از عاداتی که حال‌مان را بد می‌کند و اثرات منفی بر سلامتی‌مان دارد نشخوار فکری است. در این نوشتار در رابطه با ۴ نوع نشخوار فکری و راه‌های مقابله با آنها خواهید خواند. با ما همراه باشید!

فاجعه سازی

نشخوار فکری

این نوع نشخوار فکری در مورد تصور بدترین سناریوهای ممکن است و به شدت منجر به نگرانی و ترس بیش از حد در شما می‌شود. برای مقابله با این وضعیت، به جای گرفتار شدن در سناریوهای احتمالی آینده، بر لحظه حال تمرکز کنید.

به جای تمرکز روی اتفاقاتی که معلوم نیست رخ بدهند یا نه، اقدامات پیشگیرانه انجام دهید. برای جلوگیری از نشخوار فکری بیش از حد برای خود محدودیت های زمانی خاصی برای تصمیم گیری در نظر بگیرید. یاد بگیرید که به احساسات درونی خود گوش دهید و برای هر چه که قرار است در موردش تصمیم بگیرید به حس‌تان اعتماد کنید.

نشخوار فکری: تجزیه و تحلیل

تصمیمات پیچیده را به بخش‌های قابل مدیریت تقسیم کنید و همه چیز را بررسی کنید. بپذیرید که اشتباه کردن بخشی طبیعی از زندگی است و هیچ کس کامل نیست. به جای تمرکز بر پشیمانی، روی درس هایی که از شکست‌ها و تجربیات خود آموخته‌اید، تمرکز کنید.

با خود با مهربانی رفتار کنید و بکوشید درک خوبی از خودتان داشته باشید، درست همانطور که با یک دوست در موقعیت مشابه رفتار می‌کنید.

سفر به آینده

نشخوار فکری

این نوع نشخوار فکری زمانی اتفاق می‌افتد که شما دائماً نگران آینده هستید و اغلب بدون شواهد کافی به نتایج منفی می‌رسید، نتایجی که هیچ دلیل محکمی برای رخ دادن آنها وجود ندارد.

شواهدی را که از نگرانی‌های شما حمایت می‌کند برای مبارزه با تصورات تلخ در رابطه آینده بررسی کنید و دیدگاه های جایگزین را در نظر بگیرید. به جای تصور نتایج منفی، سناریوهای مثبت را تجسم کنید و روی راه حل‌های بالقوه تمرکز کنید.

مثلا حتی اگر اتفاقی تلخ را پیش بینی می‌کنید به جای تمرکز روی آن، روی راه حل‌های احتمالی تمرکز کنید. قدر لحظه حال را بدانید که می‌تواند به شما کمک کند تا تمرکزتان را از نگرانی‌های آینده دور کنید.

تکرار، تکرار، تکرار

این نوع نشخوار فکری شامل تکرار مکرر رویدادها یا مکالمات گذشته در ذهن است و منجر به ایجاد چرخه ای از افکار و احساسات منفی در شما می‌شود. برای مقابله با این وضعیت، سرگرمی ها یا کارهایی را پیدا کنید که ذهن شما را حسابی مشغول کرده و توجه شما را از افکار تکراری منحرف می‌کنند.

سعی کنید ذهن آگاهی داشته باشید و تمرینات تنفس عمیق را انجام بدهید. مدیتیشن یا مراقبه هم می‌تواند به آرامش ذهن شما و کاهش نشخوار فکری کمک کند. با یک دوست قابل اعتماد یا یک متخصص سلامت روان صحبت کنید. متخصص می‌تواند دیدگاهی از بیرون ارائه دهد و به شما کمک کند به خوبی افکارتان را پردازش کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3.3 / 5. تعداد آرا: 3

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *