انتخاب همسر و ازدواج یکی از تصمیمات مهم در زندگی هر فردی است ولی هیچ کسی نمیتواند تضمین کند که انتخاب شما 100 درصد درست بوده و هیچ مشکلی در زندگی مشترک به وجود نیاید. در صورت وجود مشکلات غیر قابل حل، زوج میتوانند از هم جدا شوند. یکی از این مشکلات نازایی مرد میباشد.
طلاق به علت نازایی مرد یکی از موضوعات رایجی است که ممکن است برای هر زوجی به وجود بیاید. بچه دارد شدن یکی از حقوقی است که نمیتوان آن را از هیچ کسی گرفت. حالا سوالی که پیش میآید این است که آیا طلاق به علت نازایی مرد، از نظر قانون ایران نیز تایید شده یا خیر؟
در این مطلب در رابطه با مسائل قانونی این حوزه صحبت خواهیم کرد.
طلاق به علت نازایی مرد چه شرایطی دارد؟
در ابتدا باید این را بدانید که طلاق به علت نازایی مرد کاملا قانونی بوده و زن میتواند دادخواست طلاق خود را با این عنوان تنظیم کند. البته شرایطی برای این موضوع وجود دارد که باید تمامی آنها را در نظر گرفته و نهایتا برای درخواست طلاق اقدام کنید.
ما در این مطلب شرایط آن را توضیح خواهیم داد ولی برای اینکه بتوانید در کمترین زمان ممکن پرونده طلاق خود را پیش برده و به نتیجه دلخواه برسید، باید با وکیلی که در این حوزه فعالیت دارد، مشورت کرده و در صورت نیاز از او بخواهید تا مراحل پرونده شما را پیگیری کند. به صورت کلی مراحل قانونی طلاق به علت نازایی مرد کمی پیچیده است. با توجه به این توضیحات برای پیش برد این پرونده به خدمات بهترین وکیل طلاق در مشهد نیاز خواهید داشت.
مشکلات جنسی مرد و یا عقیم بودن او که منجر به عدم بارداری زن شود، از شرایطی است که زن میتواند با توجه به آن برای طلاق اقدام کند ولی باید حداقل 5 سال از زندگی مشترک آنها گذشته باشد.
به صورت کلی زنان تا قبل از دوران یائسگی میتوانند باردار شوند ولی اگر بارداری بعد از سن 35 سالگی اتفاق بیوفتد، برای زن خطر زیادی خواهد داشت. در مقابل مردان میتوانند تا آخر عمر خود دارای فرزند شوند.
اگر بعد از 5 سال زندگی مشترک و خواست زوج برای بچه دار شدن، این اتفاق نیوفتاده و مشخص شود که مشکل از مرد است، زن میتواند برای طلاق به علت نازایی مرد اقدام کند.
اگر این موضوع مطابق شروط چاپی ضمن عقد نکاح، هنگام عقد توسط مرد امضا شده باشد، کار بسیار راحت خواهد بود ولی اگر مرد این موضوع را امضا نکرده باشد، زن میتواند به استناد عسر و حرج به دلیل بچه دار نشدن، طلاق خود را بگیرد.
ماده 1130 قانون مدنی ایران این امر را ممکن میکند. در این ماده شرایط عسر و حرج زن به صورت کامل توضیح داده شده که عقیم بودن مرد یکی از این شرایط محسوب میشود.
مشکلات جنسی مرد به چند دسته تقسیم میشوند؟
اگر بخواهیم بدون در نظر گرفتن جزئیات، این موضوع را تقسیم بندی کنیم، میتوانیم دو بخش زیر را معرفی نماییم:
- مشکلات جسمی: در این دسته، مرد در دستگاه جنسی خود یا سایر اندامهایی که باعث ناتوانی جنسی خواهند شد، مشکل داشته و از بیماریهایی مانند بیماری مقاربتی یا مشکلات مسری که هیچ درمانی ندارد، رنج میبرد. (در این صورت زن میتواند به دلیل ناتوانی جنسی مرد هم فسخ نکاح انجام دهد که شرایط آن متفاوت خواهد بود.)
- مشکلات روحی: این دسته از مشکلات به صورت مستقیم با جسم و بدن مرد ارتباط نداشته و به دلیل مسائل روحی و روانی در او به وجود آمده است.
حقوق مالی زن بعد از طلاق به علت نازایی مرد
سوال دیگری که وجود دارد این است که اگر زن به دلیل نازایی همسر خود از او طلاق بگیرد، باز هم میتواند مهریه و سایر حقوق مالی خود را دریافت کند؟
باید بگوییم که بله میتواند. تمامی حقوق مالی زن در این شرایط به قوت قبل باقی است و دادگاه با حفظ مهریه، حکم طلاق را صادر میکند. اگر زن بخواهد حقوقی مانند اجرت المثل زندگی مشترک و نفقه خود را نیز دریافت کند، باید دادخواست جداگانهای تنظیم کند.
مراحل پرونده طلاق به علت نازایی مرد به چه صورت است؟
اگر تصمیم دارید برای طلاق به علت نازایی مرد اقدام کنید باید قبل از هر موضوعی از عقیم بودن مرد اطمینان حاصل کنید. یعنی باید قبل از این که هر نوع دادخواستی را به دادگاه ارائه دهید، مدارک معتبری داشته و آنها را ضمیمه پرونده خود کنید.
به صورت معمول در چنین پروندههایی در ابتدا پزشکی قانونی باید تصمیم بگیرد. یعنی پرونده شما به پزشکی قانونی ارجاع داده شده و بعد از اینکه از ناباروری مرد اطمینان حاصل شد، در دادگاه خانواده ادامه پیدا میکند. در غیر این صورت از همان ابتدا درخواست شما رد خواهد شد.
چه نکاتی در طلاق به علت نازایی مرد وجود دارد؟
- اولین نکته این است که اگر مشکل از هر دو طرف باشد، یعنی هم مرد و هم زن نتوانند بچه دار شوند، این طلاق انجام نخواهد شد.
- میدانید که این روزها علم بسیار پیشرفت کرده است و زوجهای کمی پیدا میشوند که بعد از گذراندن تمامی مراحل درمان، نتوانند بچه دار شوند. اگر در مدت 5 سال ابتدای زندگی امکان بارداری به شیوه طبیعی نبوده ولی شیوههای نوین علمی این کار را ممکن سازند به صورتی که زن نیز رضایت داشته باشد، طلاق انجام نمیگیرد.
- وجود امکان باروری زن از طریق روشهای آزمایشگاهی و بیرون رحمی یا لقاح مصنوعی، نمیتواند از طلاق به علت نازایی مرد جلوگیری کند.
نتیجه گیری
در این مطلب در رابطه با طلاق به علت نازایی مرد صحبت کرده و تمامی شرایط آن را بیان کردیم. اگر تمامی این شرایط را داشته و قصد دارید برای این کار اقدام کنید، حتما قبل از هر کاری با وکیل مشورت نمایید.