تبادل آزاد عواطف، خواسته ها و باورها، نشانه واقعی ارتباط موثر با همسر است. با این حال، داشتن ارتباط موثر با همسرتان می تواند یک کار دلهره آور برای یادگیری به نظر برسد. با نگاهی به گذشته، سعی کنید زمانی را به خاطر بیاورید که هر یک از شما به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار می کرد.
گویی شما همان شخص هستید – مثل این که می توانید ذهن یکدیگر را بخوانید.
ارتباط موثر با همسر
در حالی که ازدواج توانایی برقراری ارتباط با فردی که دوستش دارید را تغییر نمی دهد، می تواند استرس های بیشتری را به همراه داشته باشد. به جای این که در یک رابطه عاشقانه و نوپا به دنبال دل همدیگر بگردید، درگیر کارهای روزمره میشوید. که منجر به فقدان ارتباط موثر در ازدواج میشود.
با افزایش سن و رشد در زندگی زناشویی، شیوه صحبت و عمل شما می تواند تغییر کند. مهم است که به شناخت خود و همسرتان ادامه دهید تا با این تغییرات سازگار شوید و ارتباطات سالم بین تان را حفظ کنید.
ازدواج با ارتباطات زناشویی سالم رشد می کند
تجهیز خود به مجموعه ای مناسب از مهارت های ارتباطی، پیش نیاز لذت بردن از پیوند عشقی قوی تر و ارتباط سالم با همسرتان است. نکات زیر را در ارتباط موثر با همسرتان در کنار مشاوره خانودگی خود امتحان کنید.
صرف نظر از سن یا طول رابطه تان، رعایت این نکات ارتباطی برای زوج ها و مراحل ارتباط موثر می تواند کمک زیادی به حفظ یک رابطه شاد کند.
هر آنچه که باید در مورد یادگیری برقراری ارتباط موثر بدانید
-
ارتباط موثر با همسر؛ به حرف های همسرتان گوش دهید
بسیاری از ما گوش نمی دهیم تا بفهمیم طرف مقابل چه می گوید. در حالی که همسر شما به همه گفته های شما گوش خواهد داد تا پاسخ دهد. به جای این که بخواهید بدانید همسرتان چه احساسی دارد یا چه فکری می کند، ممکن است با گوش دادن به حرفش متوجه شوید که باید چه پاسخی به او بدهید. بازی دفاعی می تواند در از هم گسیختگی ارتباطات بین شما موثر باشد. به جای این که به طور معمول در نظر بگیرید که چگونه اطلاعات کافی از همسر خود به دست آورید. برای گوش دادن فعالانه به همسرتان وقت بگذارید. در مورد نحوه برقراری ارتباط موثر با همسرتان، به نحوه گفتگو بین خود دقت کنید و با همسرتان در گفتگو مشارکت کنید.
به طرف مقابل زمان بیشتری برای صحبت بدهید، تا به طور کامل حرف های همسرتان را بشنوید و بفهمید. گوش دادن یک هنر است و در برقراری ارتباط موثر با همسرتان یا هر شخص دیگری در این زمینه کمک زیادی می کند.
-
از زبان کلامی و غیرکلامی استفاده کنید
همان طور که قبلا ذکر شد، در هنگام برقراری ارتباط با همسرتان مهم است که به صورت کلامی و غیرکلامی در گفتگو حضور داشته باشید. ضعف در داشتن زبان بدن و سایر نشانه های غیرکلامی کار آسانی است، اما همسرتان آن را نادیده نخواهد گرفت. بازوهای ضربدری شده، تماس چشمی مستقیم، “درمان بی صدا” و پلک زدن و تکان دادن سر، اگرچه هیچ حرفی رد و بدل نمی کند، اما پیامی واضحی به همسرتان منتقل می کنند.
مطمئن شوید که از حالت بدن و حرکاتی استفاده کنید که نشان می دهد گوش تان با او است. به طوری که کاملا روی حرف های او تمرکز دارید. این یکی از نکات ارتباطی است که زوج ها می توانند برای لذت بردن از یک ازدواج سالم دنبال کنند. ممکن است موافق نباشید، اما کلمات مناسب، لحن صدا، و زبان بدن می توانند تفاوت قابل توجهی در اثربخشی آن چه که در ارتباط است، ایجاد کنند.
-
نحوه ارتباط همسرتان را درک کنید
گوش دادن و نشان آن که چقدر به شریک عاطفی خود دقت می کنید، مهم است اما کافی نیست. شما باید او را درک کنید و این نکته است که در برقراری ارتباط با شریک زندگی شما مهم می باشد. آیا همسرتان قبل از بیان یک موضوع یا خواسته، به شما زمان می دهد تا خودتان بفهمید؟ یا آیا همسرتان هنگام عصبانیت ساکت می شود؟ آیا می دانید چه زمانی ممکن است شریک زندگی شما قبل از ادامه مکالمه به کمی زمان نیاز دارد؟
در نظر گرفتن این که همسرتان چه روشی را برای برقراری ارتباط انتخاب می کند، بسیار مهم است. اگر باید برای انجام گفتگو وقت بیشتری به او بدهید و همان چیزی است که شریک زندگی شما به آن نیاز دارد، پس صبر کنید و منتظر بمانید! اگر چیزی موضوعی در نحوه برقراری ارتباط همسرتان وجود دارد که با دوستش ندارید. قبل از این که در مورد توافق بین خود و سازگاری با آن صحبت کنید، زمانی را برای برقراری ارتباط مثبت و سالم اختصاص دهید.
-
صبور بودن را تمرین کنید
هیچ کس دوست ندارد برای صبور بودن و صبر کردن تمرینی داشته باشد! اما یکی از ضروری ترین مهارت های ارتباطی برای زوج ها صبور بودن است که باید در روابط آن را پرورش داد. توجه به نیازهای دیگران ممکن است برای شما آسان باشد، اما این بدان معنا نیست که به همین اندازه صبور بودن با همسرتان نیز آسان است! شاید دیدن هر روزه یک نفر و زندگی کردن با او گاهی اوقات بسیار خسته کننده شود. شوهر شما فراموش کرده است که زباله ها را ببرد. یا خانم شما زمانی که به خرید مواد غذایی میرفته، بستنیای را که درخواست کردید، نخریده است. شوهرتان فراموش کرده قبض برق را قبل از سررسید پرداخت کند… .
ناامید شدن یا حتی عصبانی شدن در چنین مواردی کار سختی نیست. همین لحظات است که شما به جای یک دعوای حسابی، برای لحظاتی نفس عمیق بکشید. تا صبور بودن را تمرین کنید. تکنیک های ارتباطی مؤثر میتوانند به شما در انحراف استرس ناشی از گفتگوهای متضاد در یک رابطه کمک کنند.
یکی از جنبه های کار بر روی مهارت های ارتباطی در یک رابطه شامل پرورش صبر و عدم تحمیل مکالمات استرس زا به شریک زندگی تان است. روابط نیاز به حضور قوی از صبر و قدردانی از زحمات یکدیگر دارند. اگر هر دو طرف یاد بگیرند که چگونه در رابطه خود صبر بیشتری داشته باشند. ارتباط بین زوج ها می تواند چندین برابر بهتر شود. ممکن است چالش های زیادی سر راه کاری که قرار است همسرتان انجام دهد، وجود داشته باشد. صبر کنید تا بتوانید گفتگوی آرامی با همسرتان داشته باشید. با عصبانیت نزدیک او نشوید و با عصبانت و سرزنش او صحبت نکنید. بلکه او را درک کنید، از جایی که شروع به درک کردن یکدیگر کنید، زندگی اتفاق می افتد!
-
ارتباط موثر با همسر؛ مراقب حرف های خود باشید
مهم تر از همه، حواستان به کلماتی باشد که هنگام صحبت با همسرتان انتخاب می کنید. کلمات قدرت دارند! شما می توانید با کلمات خود زندگی خوشحال تر و مثبت اندیشی بیشتر به همسرتان هدیه کنید. یا هم با سرزنش و تحقیر و کلمات منفی زندگی را به کام هر دو نفر خود زهر کنید.
کلمات می توانند صدمه بزنند یا التیام ببخشند. این شما هستید که انتخاب می کنید کلمات شما چه کاری انجام دهد. اگر میخواهید با همسرتان ارتباط موثری داشته باشید و از مشاجره های غیرضروری بر سر مسائل بی اهمیت اجتناب کنید، باید مراقب حرف های خود و کلماتی که برای گفتگو با همسرتان انتخاب میکنید، باشید.
چرا درمان مهارت های ارتباطی می تواند پاسخگو باشد؟
اگر احساس میکنید نمیتوانید عادت های ارتباطی ضعیف را در روابط خود کنار بگذارید. از این نکات مؤثر برای برقراری ارتباط بهتر استفاده کنید تا چالشهای ارتباط زناشویی خود را پشت سر بگذارید. و ارتباطات زناشویی سالم را تقویت کنید. با این حال، گاهی اوقات شما نیاز به تخصص حرفه ای برای پیگیری اشتباهات خود در برقراری ارتباط موثر با همسر خود دارید.
کمک گرفتن از یک درمانگر متخصص ازدواج و زناشویی می تواند به شما در شناسایی موانع ارتباط زناشویی سالم و دستیابی به ابزارهای مناسب برای نحوه برقراری ارتباط موثر در یک رابطه کمک کند.
مراجعه به مشاور تا حد زیادی به رابطه شما کمک می کند. زیرا آن ها شما را مجبور می کنند برای برقراری ارتباط تمرینات زوج درمانی را انجام دهید. مکانی امن برای گفتگوهایی که باید به آن ها رسیدگی شود را برای شما فراهم می کنند. با بهبود مهارت های ارتباطی در یک رابطه، یاد می گیرید که از بروز اختلافات احتمالی، قطع ارتباط جلوگیری کنید.
مطالب مرتبط:
۷ راز علمی برای داشتن زندگی شاد
۱۳ کاری که هرگز نباید در رختخواب انجام دهید
نشانه های دختر عاشق؛ ۲۲ نشانه که یک دختر دیوانه وار شما را می خواهد
۱۱ نشانه که یک مرد شما را فقط برای رابطه جنسی می خواهد
تنفر زنان از مردان؛ از مقایسه با مادرشوهر تا وسواس های عجیب
نظریه عشق مثلث استرنبرگ چیست و شما در روابط عاطفی تان کجای این مثلث قرار دارید؟
۶ باید و نباید موثر برای زنان متاهل ناراضی
۹ اشتباه زوج ها در مورد پول که باعث خراب شدن زندگی مشترک شان میشود