رسانههای رسمی چین روز پنجشنبه گزارش دادند که این کشور اولین آزمایش نوعی واکسن را که در بینی اسپری میشود برای مبارزه با ویروس کرونا تصویب کردهاست.
پیش بینی میشود تنها اسپری واکسن چین علیه ویروس کرونا آزمایشات بالینی فاز ۱ را در ماه نوامبر آغاز کند و 100 داوطلب جذب کند.
توسعه این واکسن به عنوان یک ماموریت مشترک بین هنگ کنگ و چین صورت میپذیرید و محققانی از دانشگاههای هنگ کنگ، شیانگ و داروسازی بیولوژیک پکن وانتای را شامل میشود.
به گفته یوئن کواک یانگ، میکروبیولوژیستی از دانشگاه هنگ کنگ، این واکسن مسیر عفونت طبیعی ویروسهای تنفسی را تحریک میکند تا واکنش ایمنی را فعال کند.
یوئن میگوید، این اسپری واکسن میتواند در گیرندگان واکسن – آنفلوانزا و ویروس کرونا – محافظت بیشتری ایجاد کند، در صورتی که ویروسهای آنفلوانزا از جمله H1N1 ، H3N2 و B را نیز شامل شود.
وی افزود اتمام آزمایشات سه مرحلهای این واکسن دست کم یک سال طول میکشد.
به گفته یک متخصص ایمنیشناسی مستقر در پکن، این اسپری در مقایسه با تزریق راحتتر است و تولید و توزیع آن نیز آسانتر صورت میگیرد. واکسن جدید احتمالا عوارض جانبی سیستمیک ایجاد نمیکند، اما این احتمال وجود دارد که در سیستم تنفسی برخی عوارض مانند آسم و تنگی نفس ایجاد شود.
هنوز مشخص نیست که آیا ایمنی ایجاد شده از واکسنی که در بینی اسپری میشود بیشتر از واکسنهای تزریقی دوام خواهد داشت یا خیر.
چین تا کنون سه واکسن کووید-۱۹ را برای آزمایشات بالینی تأیید کردهاست. این کشور همچنین استفاده اضطراری از واکسن کووید-۱۹ را که توسط برخی از شرکتهای داخلی توسعه یافتهاند، تصویب کردهاست.