وزارت خارجه افغانستان پس از آن که وزارت خارجه ایران خواهان ایجاد دولتی فراگیر با مشارکت همه جناح ها و گروه های سیاسی افغانستان شد، می گوید توقع ندارد ایران دید سطحی به مسایل افغانستان داشته باشد.
وزارت خارجه ایران شب گذشته(یک شنبه، 3حمل) با نشر یک اعلامیه گفته است که با نگرانی تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان را از نزدیک دنبال می کند و در مورد تبعات غیر قابل پیش بینی اختلافات پیش آمده در مورد نتایج انتخابات ریاست جمهوری آن کشور بر ثبات داخلی و آثار منطقه ای آن احساس خطر می کند.
در اعلامیه وزارت خارجه ایران آمده است که وضعیت پیش آمده را ناشی از بی توجهی دولت آمریکا به مشکلات موجود در برگزاری انتخابات ها در افغانستان و غفلت از درس های گرفته شده از آن ها خصوصا انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ آن کشور می داند.
وزارت خارجه ایران تاکید کرده که اولویت دادن به نیازهای تبلیغاتی رئیس جمهور آمریکا در انتخابات ماه نوامبر آینده و شتاب زدگی غیر مسئولانه آن کشور برای پیشبرد گفتگوها بدون نظرداشت منافع و امنیت منطقه، موجب بی توجهی به مسائل داخلی شد که شکل گیری وضع موجود از آثار آن بی توجهی است.
ایران خاطرنشان کرده که پس از بروز اختلافات جاری بین جناب داکتر غنی و داکتر عبدالله شاهد ادامه سیاستهای یکجانبه دولت آمریکا و قربانی کردن مصالح ملی مردم افغانستان برای تامین اهداف تبلیغاتی رئیس جمهور آن کشور بوده است.
وزارت خارجه ایران ابراز امیداواری کرده که رهبران سیاسی افغانستان و همچنین کشورهای منطقه تمام ظرفیت های خود را برای یافتن راه برون رفت از اختلافات پیش آمده بین دو رهبر در ارتباط با نتایج انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آن کشور به کار گیرند.
در این اعلامیه افزوده شده: “ایران امیدوار است با ایجاد دولتی فراگیر با مشارکت همه جناح ها و گروه های سیاسی افغانستان هر چه زودتر زمینه آغاز گفتگوهای بین الافغانی با مشارکت تمام گروه های سیاسی آن کشور به شمول طالبان فراهم گردد. ”
جمهوری اسلامی افغانستان روابط رو به توسعه با جمهوری اسلامی ایران دارد.
هردو کشور مشترکات زیاد تاریخی، دینی و فرهنگی دارند. با این وصف توقع نمیرفت که جمهوری اسلامی ایران چنین دید سطحی نسبت به قضایا و مسایل افغانستان داشته باشد.— Ministry of Foreign Affairs – Afghanistan 🇦🇫 (@mfa_afghanistan) March 22, 2020
اما وزارت خارجه افغانستان در واکنش به این اعلامیه ایران در توییتی نگاشته است: “جمهوری اسلامی افغانستان روابط رو به توسعه با جمهوری اسلامی ایران دارد. هر دو کشور مشترکات زیاد تاریخی، دینی و فرهنگی دارند. با این وصف توقع نمیرفت که جمهوری اسلامی ایران چنین دید سطحی نسبت به قضایا و مسایل افغانستان داشته باشد.”