نی، حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان می گوید، هیچ سازمانی حق برداشتن و حذف دیدگاه های شهروندان را از صفحات اجتماعی خود به بهانه اهانت ندارد.
پس از اعتراضات شماری از کاربران فضای مجازی در پیوند به حذف دیدگاه های شان از صفحه های “توییتر و فیس بوک” هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، نی از این وضع پیشآمده در صفحات اجتماعی ابراز نگرانی کرده است.
نی افزوده است: “براساس شکایتهایی که نی در جریان آنها قرار گرفته است، گزارشی که از موقف یوناما در برابر یکی از کمیشنران کمیسیون مستقل انتخابات معلومات میداد، سبب بحثهای چند جانبه، میان شهروندان شده و این بحثها با دیدگاههای ارائه شده از سوی کاربران شبکههای اجتماعی داغ و داغتر شده و در واکنش، دفتر نمایندگی سیاسی ملل متحد در افغانستان، دهها تبصره و دیدگاه شهروندان را حذف کرده و از پای گزارش برداشته است.”
دیدبان رسانه های آزاد افغانستان اضافه کرده است که یوناما در صفحه فیسبوک خود برای توجیه برداشتن نظرها و تبصرههای شهروندان، آن را مطالب توهینآمیز، تهدیدآمیز و مبتذل خوانده است.
نی از ایجاد محدودیت در ابراز نظر کاربران شبکههای اجتماعی از سوی نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما، که کارویژه آن رشد ارزشهای بشری از جمله آزادی بیان است، ابراز نگرانی کرده است.
این نهاد تاکید کرده که یوناما نقضکننده آزادی بیان به صورت آشکارا شده است و هم در صورتی که شهروندان و کاربران شبکههای اجتماعی تبصرههایی با درونمایه اهانتآمیز پای گزارش یوناما داشتهاند، خلاف قوانین عمل کردهاند.
نی همچنان از مجموع دفاتر ملی و بینالمللی در افغانستان خواسته است که به ارزشها حقوق بشری، به گونه ویژه به ارزش آزادی بیان احترام بگذارند و نگذارند با عدول از احترام به این ارزش ها، وجهه سازمانهایشان صدمه ببیند.
این در حالی است که پس از تنش میان یک کمیشنر کمیسیون انتخابات و هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان، شماری از کاربران صفحات اجتماعی از حذف نظریات شان در ذیل گزارش یوناما انتقاد کردند.