9 روز تا برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان باقی مانده و مردم این کشور در انتظار انتخاباتی شفاف و فراگیر هستند. با وجود این‌که از 34 ولایت، مردم 33 ولایت می‌توانند شاهد برگزاری انتخابات باشند، اما غزنی ولایتی است که تاکنون شامل انتخابات 97 مجلس نمایندگان نشده، با آن‌هم در ولایات دیگر کشور می‌توان شاهد شور و شوق انتخاباتی بود.

چند روزی است که مبارزات انتخاباتی جریان دارد و هر کاندید در تلاش جلب اعتماد مردم در ساحات مختلف هستند، اما چیزی که این روزها پررنگ‌تر است، وضعیت وخیم امنیتی است که باعث می‌شود شک و نگرانی در وجود همه مردم این سرزمین ایجاد شود.

میدان وردک یکی از ولایات مرکزی در افغانستان است که بعد از شروع آمادگی‌های انتخاباتی و روند ثبت‌نام رأی‌دهندگان، مردم آن تلاش کرده‌اند نقش خود را در انتخاب نمایندگان خود بازی نمایند. اما وضعیت امنیتی این ولایت نشان‌دهنده این است که برگزاری انتخابات در این شرایط، یکی از سخت‌ترین کارهای ممکن خواهد بود.

روز سه‌شنبه (17 میزان) منابع محلی به خبرنامه گفتند که طالبان دوباره بر شهرستان سیدآباد ولایت میدان وردک حمله نموده‌اند. این در حالی است که چند روز قبل نیز این شهرستان به دست طالبان سقوط کرده بود، اما نیروهای امنیتی دوباره کنترول آن را به دست گرفتند.

اما با چنین وضعیت امنیتی مسئولین این ولایت از اشتراک مردم در انتخابات راضی بوده و حضور آنان را خوب عنوان کرده‌اند.

انتخابات در میدان وردک

در مبارزات انتخابات پارلمانی در ولایت میدان وردک 40 کاندیدا به شمول 9 زن حضور دارند. از این ولایت 800 هزار نفری، 5 نفر به شمول 2 زن و 3 است به عنوان نمایندگان مردم وارد ولسی جرگه افغانستان می‌شوند.

میدان وردک یکی از ولایات مرکزی در افغانستان است که بعد از شروع آمادگی‌های انتخاباتی و روند ثبت‌نام رأی‌دهندگان، مردم آن تلاش کرده‌اند نقش خود را در انتخاب نمایندگان خود بازی نمایند
میدان وردک یکی از ولایات مرکزی در افغانستان است که بعد از شروع آمادگی‌های انتخاباتی و روند ثبت‌نام رأی‌دهندگان، مردم آن تلاش کرده‌اند نقش خود را در انتخاب نمایندگان خود بازی نمایند

مطابق به گزارش کمیسیون انتخابات، در این ولایت 142 هزار و 95 نفر به عنوان رأی‌دهنده ثبت‌نام کرده‌اند که 100 هزار و 391 نفر آنان مرد و 41 هزار و 90 نفر دیگر را زنان تشکیل می‌دهد. در این بین 614 نفر نیز کوچی هستند.

اما سخنگوی والی میدان وردک به خبرنامه می‌گوید: “روند انتخابات با علاقه مردم در این ولایت انجام شده و تعداد افراد سهیم در این روند 162 هزار و 932 نفر ثبت شده است. این مجموعه شامل 615 نفر کوچی، 114 هزار و 573 مرد و 47 هزار و 775 نفر زن می‌باشند.”

دکتر نعمت‌الله وردک، سرپرست قبلی ولایت میدان وردک نیز به خبرنامه گفت: “نظر به تشویق سران اقوام، آمار ثبت‌نام‌کنندگان تقریبا به 163 هزار نفر می‌رسد، اما در این روند، سهم زنان به استثناء سه ناحیه؛ بهسود اول، مرکز بهسود و یک قسمت جلریز، در دیگر مناطق کم‌رنگ بوده است”.

در ولایت میدان وردک از سوی کمیسیون مستقل انتخابات، 157 مرکز رأی‌دهی تعیین شده، اما با وضعیت امنیتی این ولایت، تنها زمینه بازگشایی 107 مرکز امکان‌پذیر بوده است.

57 مرکز بدون ثبت‌نام رأی‌دهندگان

محمد سردار بختیاری، عضو شورای ولایتی میدان وردک به خبرنامه می‌گوید: “با این‌که مردم شور و شوق زیادی برای ثبت‌نام داشتند، اما در بعضی از ولسوالی‌هایی که با چالش‌های امنیتی روبه‌رو بود، روند ثبت‌نام صورت نگرفته و تعداد زیادی از مردم نتوانستند در این روند شرکت کنند”.

سرپرست پیشین کمیسیون انتخابات این ولایت هم به خبرنامه گفت: “ثبت‌نام در سه دوره به سطح ولایت، ولسوالی‌ها و مناطق دوردست انجام شد و در کل حضور مردم نسبت به وضعیت امنیتی این ولایت، خوب بوده است.”

در ولایت میدان وردک از سوی کمیسیون مستقل انتخابات، 157 مرکز رأی‌دهی تعیین شده، اما با وضعیت امنیتی این ولایت، تنها زمینه بازگشایی 107 مرکز امکان‌پذیر بوده است
در ولایت میدان وردک از سوی کمیسیون مستقل انتخابات، 157 مرکز رأی‌دهی تعیین شده، اما با وضعیت امنیتی این ولایت، تنها زمینه بازگشایی 107 مرکز امکان‌پذیر بوده است

او گفت: “157 مرکز رأی‌دهی در میدان وردک از سوی کمیسیون مرکزی انتخابات تعیین شده که 50 مرکز با ارزیابی کمیسیون انتخابات میدان وردک از ابتدای روند ثبت‌نام مسدود بوده و اکنون از 107 مرکزی که برای رأی‌دهی باز بوده و ثبت‌نام در آن انجام شده نیز چند مرکز بسته شده است”. این مراکز در مناطق دایمیرداد با یک مرکز بسته، در ساحه نرخ نیز یک مرکز رأی‌دهی و 2 مرکز نیز در شهرستان سید‌آباد، می‌باشد.

امنیت انتخابات در میدان وردک

محمد سردار بختیاری، عضو شورای ولایتی میدان وردک در ادامه صحبت‌های خود به خبرنامه گفت: “میدان وردک متشکل از 9 واحد اداری است؛ مناطق امن این ولایت مرکز بهسود است؛ یعنی حصه اول و حصه دوم بهسود. یک بخشی از این منطقه امن نیز دایمیرداد است، همچنان وضعیت امنیتی میدان شهر نیز خوب بوده، اما وضعیت امنیتی ولسوالی نرخ که در سه الی چهار کیلومتری مرکز قرار دارد، وخیم است، جغتو و چک هم وضعیت امنیتی خوبی ندارند.”

البته در این ولایت شاهراه‌ها نیز با مشکلات امنیتی روبه‌رو است.

عبدالقیوم راست‌مل، فعال جامعه مدنی میدان وردک به خبرنامه می‌گوید: “با این‌که مردم مشتاق هستند تا در روز انتخابات نقش خود را در انتخاب نماینده مورد نظرشان ایفا کنند، اما امنیت این شوق را سرکوب کرده، باعث نگرانی آنان شده است، که این نگرانی‌ها با جنگ و سقوط دایمیرداد به دست طالبان و تهدید بلند امنیتی ولسوالی جغتو تشدید شده است، همچنان ولسوالی جغتو توسط راه هوایی اکمال می‌شود”.

به گفته وی، اکنون مرکز این ولایت، میدان شهر و قسمتی از بهسودین به دست نیروهای امنیتی است.

اما با توجه به گفته‌های مقام‌های محلی و فعالین مدنی این ولایت، عبدالرحمان منگل، سخنگوی والی میدان وردک می‌گوید: “در مورد وضعیت امنیتی؛ میدان شهر، دو ولسوالی جغتو و دایمرداد از تهدیدات بلند برخوردار هستند، اما سید آباد، چک، نرخ و جلریز از جمله ولسوالی‌هایی هستند که مشکلات امنیتی کمتری دارند و دو ولسوالی دیگر هیچ مشکل ندارد که عبارت است از مرکز بهسود و حصه اول آن است”.

عبدالرحمان منگل، سخنگوی والی میدان وردک می‌گوید: "در مورد وضعیت امنیتی؛ میدان شهر، دو ولسوالی جغتو و دایمرداد از تهدیدات بلند برخوردار هستند، اما سید آباد، چک، نرخ و جلریز از جمله ولسوالی‌هایی هستند که مشکلات امنیتی کمتری دارند و دو ولسوالی دیگر هیچ مشکل ندارد که عبارت است از مرکز بهسود و حصه اول آن است"
عبدالرحمان منگل، سخنگوی والی میدان وردک می‌گوید: “در مورد وضعیت امنیتی؛ میدان شهر، دو ولسوالی جغتو و دایمرداد از تهدیدات بلند برخوردار هستند، اما سید آباد، چک، نرخ و جلریز از جمله ولسوالی‌هایی هستند که مشکلات امنیتی کمتری دارند و دو ولسوالی دیگر هیچ مشکل ندارد که عبارت است از مرکز بهسود و حصه اول آن است”

او افزود: “موضوعات حمله دشمن که به صورت پراکنده و بعضی اوقات اتفاق می‌افتد، مشکلاتی است که همیشه در وضعیت امنیتی فعلی وجود دارد و تهدید جدی برای ما، مناطقی هستند که هیچ دسترسی به آن نداریم و به دست نیروهای دشمن است.”

سخنگوی والی میدان وردک تصریح کرد که همه برنامه‌ها و تدابیر جهت برگزاری انتخابات شفاف و فراگیر در این ولایت گرفته شده است. وی خاطرنشان کرد:”از سوی والی این ولایت برنامه‌ها و تدابیری طرح‌ریزی شده و به دست نیروهای امنیتی قرار داده شده تا در روز انتخابات اجرایی گردد”.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *