مقامهای وزارت انرژی و آب افغانستان از نصب نخستین توربین تولید انرژی در این کشور خبر میدهند. به گفتهی این مقامها، این توربین در ولایت هرات و با هزینه سه و نیم میلیون دالر آمریکایی از سوی جاپان ساخته شده است.
آصف غفوری، کارشناس رسانهای وزارت انرژی و آب افغانستان به خبرنامه گفت که این پروژه دستکم، 2 میگاوات برق تولید خواهد کرد. آقای غفوری گفت که این توربین تولید برق از نیروی باد، برای نخستین بار است که در افغانستان ساخته میشود.
به گفتهی مقامهای وزارت انرژی وآب افغانستان، این پروژه شامل بخش تولید برق از نور خورشید و تولید برق از باد است که از این میان 1700 کیلووات ( 1.7 میگاوات) آن از نور خورشید به کمک 5320 تخته سولر و 300 کیلووات ( 0.3 میگاوات) دیگر آن توسط سه توربین تولید برق از نیروی باد تولید میشود.
مقامهای وزارت انرژ ی و آب افغانستان تاکید میکنند که تختههای سولر این پروژه، به وسعت 40 جریب زمین در شهرک صنعتی ولایت هرات، قبلا نصب شده که از آن 400 کیلووات برق در ساعت تولید میشود. به گفتهی این مقامها، در حال حاضر این پروژه به شبکه برق ولایت هرات وصل شده است.
پروژه 400 کیلووات برق تولیدی توسط سولر، ماه گذشتهی خورشیدی توسط علی احمد عثمانی، وزیر وزارت انرژی وآب افغانستان افتتاح شد.

این پروژه شامل سه برج بادی میباشد که هر کدام، 100 کیلووات برق تولید میکند. قرارداد آن در ماه اپریل 2016 میلادی میان وزارت انرژی و آب افغانستان و مقامهای جاپان به امضا رسید و کار آن در ماه سپتامبر این سال به گونهی رسمی در هرات آغاز شد. مقامهای وزارت انرژی و آب افغانستان تاکید میکنند که قرار است در آخر ماه جاری میلادی کار آن تکمیل شود.
گسترش انرژی بدیل
وزارت انرژی و آب افغانستان روی انرژی بدیل حدود 800 میلیون دالر امریکایی تنها در بخش خصوصی سرمایهگذاری کرده است که بیشتر این سرمایهگذاریها، روی بندهای برق و تولید انرژی از نور خورشید و باد میباشد.
این سرمایهگذاریها شامل ۲۵۲ میلیون دالر سرمایهگذاری شرکت گروپ برق بیات روی گاز شبرغان، ۲۰۰ میلیون دالر سرمایهگذاری شرکت «هفتاد وهفت» بالای بند کجکی، ۳۰۰ میلیون دالر سرمایهگذاری «الکوزی گروپ» روی سروبی دوم و ۷۵ میلیون دالر سرمایهگذاری «غضنفر گروپ» بالای گاز شبرغان میشود.
مقامهای وزارت انرژی و آب افغانستان میگویند که آنان با تکمیل ۷ پروژه زیربنایی تا پنج سال آینده، ظرفیت تولیدی برق افغانستان را به ۲ هزار میگاوات خواهند رساند.

در حال حاضر افغانستان ۱۴۰۰میگاوات برق در اختیار دارد که از این مجموع، ۷۰ درصد آن برق وارداتی بوده و ۳۰ درصد دیگر آن برق تولیدی است. مجموع برق تولیدی افغانستان، شامل ۳۵۰ میگاوات میشود که حکومت افغانستان تلاش دارد که تا پنج سال آینده این رقم را به 2 هزار میگاوات برق افزایش دهد.
طرح خودکفایی انرژی
طرح خودکفایی انرژی افغانستان سال گذشتهی میلادی از سوی وزارت انرژی و آب افغانستان ترتیب شده و از سوی حکومت این کشور تایید شد. به گفتهی مقامهای این وزارت، پیاده کردن این طرح در حدود ۶ میلیارد دالر نیاز دارد که از این جمله حکومت افغانستان تنها ۱٫۵ میلیارد دالر را در اختیار دارند.
مقامهای وزارت انرژی تاکید میکنند که آنان در تلاشاند تا توجه بیشتر شرکتهای خصوصی داخلی و خارجی را در حوزه سرمایهگذاری تولید انرژی در افغانستان جلب کنند. به گفتهی مقامهای وزارت انرژی و آب افغانستان بر اساس این طرح پنج ساله انرژی تا پنج سال آینده، تولید داخلی انرژی در این کشور به بیش از ۸۲ درصد افزایش خواهد یافت.

مقامهای حکومت افغانستان میگویند که آنان با طرح پنجساله خودکفایی انرژی، خطوط انتقال برق سراسری در افغانستان را تکمیل می کنند. به باور مسوولان حوزه انرژی افغانستان با اجرایی شدن این طرحف خطوط سراسری ملی این کشور نیز ساخته خواهد شد.
مقامهای وزارت انرژی و آب افغانستان میگویند که در حال حاضر این کشور خطوط منظم سرتاسری انتقال برق ندارد. به گفته این مقامات، منابع انرژی هر بخش به صورت مستقلانه تامین می شود. آنان میگویند در برنامه پنج ساله جدید، طرح خطوط انتقال انرژی برق افغانستان به صورت حلقهای ریخته شده است.
این وزارت در طرح خودکفایی انرژی در افغانستان در پنج سال ابتدایی تلاش دارد که خطوط سراسری انتقال برق را که دارای فشار قوی ۵۰۰ کیلوولت میباشد ایجاد کند. پس از آن از این خطوط، لین ۲۲۰ کیلوولت به تمام مراکز ولایات افغانستان انتقال داده خواهد شد و از مراکز ولایات نیز، لین ۱۱۰ کیلوولت برق به ولسوالیهای مختلف منتقل میگردد.