

ویروس کرونا؛ فعالیت موترهای بیش از چهار مسافر در شهر کابل متوقف شد
وزارت ترانسپورت بر اساس طرح کمیته اضطرار مبارزه با ویروس کرونا در رابطه به محدودیت گردش در شهر کابل، اعلام کرده، موترهایی که بیش از ۴ نفر مسافر را انتقال میدهند، تا تصمیم مجدد، اجازه فعالیت و رفت و آمد را ندارند.
وزارت ترانسپورت امروز شنبه(۹حمل) در یک اطلاعیه گفته است، به اساس طرح کمیته اضطرار مبارزه با ویروس کرونا و فیصله کابینه دولت در رابطه به محدودیت گشت و گذار در شهر کابل، از امروز شنبه(۹حمل) تمام شرکتهای مسافربری در مرکز و ولایات، اتوبوسهای مسافربری از ولایات به کابل و برعکس به شمول اتوبوسهای مسافربری شهری دولتی و خصوصی و سایر وسایطی که بیشتر از ۴ مسافر را در شهر کابل انتقال میدهند، تا تصمیم مجدد، اجازه فعالیت و رفت و آمد را ندارند.
همچنان وزارت ترانسپورت از تمام شرکتهای ترانسپورتی خصوصی و عمومی خواسته تا مطابق این طرح فعالیت نمایند، در غیر آن، وسایط شان از طریق مامورین موظف وزارت ترانسپورت و ادارت زیربط، متوقف و با متخلفین برخورد قانونی صورت میگیرد.
ثبت 6 واقعه جدید؛ شمار مبتلایان ویروس کرونا در کشور به 116 تن رسید
وزارت صحت عامه کشور ثبت ۶ واقعه جدید مثبت ویروس کرونا، در ولایت هرات را تایید کرده است.
وحیدالله مایار، سخنگوی وزارت صحت، امروز شنبه(۹حمل) گفته است که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۶۷ نمونه مشکوک ابتلا به کرونا در لابراتوار ولایت هرات آزمایش شده که از این میان ۶۱ واقعه منفی و ۶ واقعه مثبت تشخیص شده است.
قابل یادآوریست که با ثبت این ۶ واقعه جدید مثبت، شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در کشور به ۱۱۶ تن به شمول چهار نظامی ناتو و دو دیپلمات خارجی میرسد.
طالبان: تیم گفتگوکننده حکومت خلاف توافقنامه با امریکا است
گروه طالبان می گوید که هیئت تشکیل شده از سوی حکومت خلاف موقف اصولی این گروه و توافقنامه با امریکا است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان امروز شنبه(۹حمل) در یک اعلامیه گفته است که حکومت تیم همه شمول تشکیل نداده؛ موقف گروه طالبان این است که حکومت در مذاکرات بین الافغانی در کنار سایر جهت ها، به عنوان یک جهت اشتراک کند.
وی تاکید کرده است: “برای اینکه به صلح دایمی و واقعی برسیم، این تیم باید به موافقه تمام جهت ها تشکیل شود، تا از تمام جهت ها نمایندگی بتواند، اما اکنون دیده می شود که دیگر جهت ها از تیم اعلام شده رضایت ندارند.”
در اعلامیه طالبان آمده است که نباید در برابر مذاکرات بین الافغانی موانع ایجاد شود و نه قضیه تمام کشور را یک گروه به دست بگیرد.
طالبان خاطرنشان کرده ما با تیم مذاکراتی به گفتگو می نشیند که بر اساس توافقات انجام شده و معیارهای وضع شده تشکیل یابد.
این در حالی است که حکومت روز گذشته(جمعه، ۸ حمل) تیم ۲۱ نفری مذاکرات بین الافغانی را به ریاست معصوم استانکزی معرفی کرد.
قصر دارالامان برای تجرید بیماران کرونا اختصاص داده شده است
وزیر صحت عامه می گوید، قصر دارالامان از سوی ریاست جمهوری برای تجرید بیماران کرونا اختصاص داده شده است.
فیروزالدین فیروز این اظهارت را امروز شنبه(۹حمل) در یک نشست اضطراری با شماری از مسوولان ادارات صحی، برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و رسیدگی بهتر برای بیماران کرونا مطرح کرده است.
فیروز افزوده: “مسوولان بخشهای مربوط از قصر دارالامان که از سوی ریاست جمهوری برای تجرید بیماران کرونا اختصاص داده شده است، از نزدیک دیدن نموده و تجهیزات مورد نیاز را در آنجا فراهم نمایند و نیز شفاخانه استقلال را برای بیماران کرونا که نیاز به جراحی دارند و خانم های بادار، آماده نمایند.”
وزیر صحت خاطرنشان کرده که این وزارت برای رسیدگی بیشتر به بیماران کرونا(کوید-۱۹) شفاخانههای محمد علی جناح، شیخ زاید و حاجی کمپ را در مرحله نخست اختصاص داده است.
این در حالی است که شمار واقعات مثبت کرونا در افغانستان به ۱۰۶ مورد رسیده است.
نی: در فراگرد گفتوگوهای صلح، آزادی بیان به حاشیه رانده شده است
حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان(نی) در واکنش به هیئت تعیین شده گفتگوهای صلح از سوی حکومت می گوید، در فراگرد گفتگوهای صلح، آزادی بیان به نحوی به حاشیه رانده شده و حتا در مواردی از آن صحبت نمیشود.
نی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت آزادی بیان و حفظ این ارزش، با توجه به هیئت تعیین شده برای گفتوگو با طالبان، امروز شنبه(۹حمل) با نشر یک اعلامیه گفته است که آزادی بیان یکی از ارزشهای اساسی حقوق بشری است که در ۱۸ سال پسین در افغانستان به درجهای از شکوفایی رسیده است.
نی افزوده، در هژده سال گذشته آزادی بیان برای شهروندان و همکاران بین المللی افغانستان مهم ترین و باارزشترین این دستآوردها است و در فراگرد گفتگوهای صلح، این ارزش به نحوی به حاشیه رانده شده و حتا در مواردی از آن صحبت نمیشود.
حمایت کننده رسانه های آزاد تاکید کرده است: “نی، نگران این است که مبادا با توجه به آنچه در گفتگوهای میان طالبان و آمریکایی ها اتفاق افتاد، و از دستآوردهای ۱۸ سال پسین و در راس آن از آزادی بیان، گپی به گونهی جدی رانده نشد، در گفتگوهای میان افغانها نیز، تکرار همان گفتوگوها باشد.”
نی از حکومت خواسته تا کم از کم یک تن از نمایندگان جامعه رسانهای را که مستقلانه و بهگونه آزاد بتواند از ارزش آزادی بیان دفاع کند، شامل هیئت گفتوگو کند.
این نهاد خاطرنشان کرده که نبود نماینده جامعه رسانهای در هیئت مذاکرهکننده، صدمه کلانی به ارزش آزادی بیان است.
این اظهارات در حالی مطرح شده که حکومت روز گذشته هیئت ۲۱ نفری گفتگوکننده صلح بین الافغانی را به ریاست معصوم استانکزی، رییس پیشین امنیت ملی معرفی کرد.