

عبدالله: نیروهای امنیتی افغانستان ضربه محکمی به القاعده وارد کردند
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی می گوید که نیروهای امنیتی افغانستان با هدف قراردادن رهبران و فرماندهان گروههای تروریستی از جمله رهبر القاعده در جنوب آسیا و رهبران کلیدی داعش، ضربه محکمی به این گروههای تبهکار وارد کردهاند.
عبدالله عبدالله امروز چهارشنبه(۱۷میزان) در واکنش به کشته شدن عاصم عمر، رهبر القاعده برای شبه قاره هند گفته است، نیروهای امنیتی افغانستان با راهاندازی عملیاتهای هدفمند و موفقانه، قابلیتها و ظرفیتهایشان را در مبارزه با تروریستان منطقهای و جهانی به نمایش گذاشته اند.
ریاست اجرایی حکومت افزوده است که نیروهای امنیتی ثابت کردهاند که از پس دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور بر میآیند.
وی ضمن قدردانی از نیروهای امنیتی خاطرنشان کرده است که در نتیجه قربانیها و زحمات نیروهای امنیتی، مردم افغانستان شاهد تامین صلح و ثبات سرتاسری خواهند بود.
این در حالی است که روز گذشته ریاست امنیت ملی اعلام کرد که عاصم عمر، رهبر شبکه القاعده برای شبه قاره هند در جریان عملیات مشترک نیروهای امنیتی و دفاعی، به تاریخ اول میزان بر یک قرارگاه مشترک طالبان و القاعده در ولسوالی موسی قلعه ولایت هلمند کشته شده است.
ریاست جمهوری نیز امروز گفته است که دولت افغانستان اقدام نیروهای امنیتی و دفاعی کشور را در از بین بردن عاصم عمر، شهروند پاکستانی و رهبر شبکه القاعده برای شبه قاره هند در موسی قلعه هلمند، ستایش میکند.
مشاور امنیت ملی: طالبان در رابطه به صلح و جنگ دیدگاه مشترک ندارند
مشاور امنیت ملی رییس جمهور می گوید که در رابطه به نیت طالبان برای صلح به چشم شک می نگرد و این گروه متفرق و در خصوص جنگ و صلح فاقد یک دیدگاه مشترک است.
دفتر شورای امنیت ملی امروز چهارشنبه(۱۷میزان) در یک خبرنامه گفته است که حمدالله محب این اظهارات را در دیدار با نماینده غیرنظامی ناتو در افغانستان بیان کرده است.
محب در این دیدار افزوده است که حکومت افغانستان نسبت به هر کس دیگر برای آوردن صلح تلاش می کند.
مشاور امنیت ملی رییس جمهور تاکید کرده است: “رهبری، نمایندگان سیاسی و جنگجویان میدان نبرد طالبان در فکر و عمل شان با هم اختلاف دارند و همین موضوع باعث شده که گفتگوها و مباحث در ارتباط به صلح با طالبان نتایج خوب نداشته باشد.”
او خاطرنشان کرده است که نیاز است تا به منظور صلح، نخست آتش بس و بعد گفتگوهای بین الافغانی صورت گیرد، تا معلوم گردد طالبان در گفتگوها به چه اندازه صادق هستند و تصامیم شان به کدام سطح و در کدام مناطق عملی میگردد.
نماینده غیرنظامی ناتو نیز در این دیدار راه حل هر بحران را گفتگو و تفاهم خوانده و تاکید کرده است که تمام اعضای این سازمان طرفدار تفاهم بین الافغانی بوده و بر همه تعهدات و حمایت خویش از دولت افغانستان پابند هستند.
او همچنان اضافه کرده است که نیروهای افغانستان پیشرفت های خوبی کرده و دستاوردهای شان قابل ملاحظه است و ناتو تلاش های خویش را در راستای حمایت، تجهیز و آموزش این نیروها ادامه می دهند.
حکومت داری خوب بدون دسترسی به اطلاعات ناممکن است
عین الدین بهادری، رییس کمیسیون دسترسی به اطلاعات میگوید، حاکمیت قانون، حکومت داری خوب و مبارزه علیه فساد اداری بدون تقویت و ترویج فرهنگ دسترسی به اطلاعات ناممکن است.
کمیسیون دسترسی به اطلاعات به همکاری سازمان یونسکو، امروز چهارشنبه(۱۷میزان) از روز جهانی دسترسی به اطلاعات، با حضور مقام های حکومتی، مسوولان رسانه ها و نهادهای جامعه مدنی، در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت در کابل تجلیل کرد.
بهادری در سخنانی در این نشست، از انکشاف تشکیل کمیسیون دسترسی به اطلاعات، راه اندازی چندین برنامه آگاهی دهی در زمینه چگونگی دسترسی مردم به اطلاعات و تدوین هشت طرزالعمل کاری به عنوان کارکردهای عمده این کمیسیون یاد کرد و افزود، تلاش برای ایجاد استراتژی ۵ ساله دسترسی به اطلاعات، جریان دارد.
در همین حال سید آقاحسین فاضل سانچارکی، معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که حکومت در پنج سال گذشته قدم های اساسی در زمینه دسترسی به اطلاعات برداشته و در راستای دفاع از حقوق خبرنگاران و رسیدگی به پرونده های خشونت علیه خبرنگاران، سهولت هایی را ایجاد کرده است.
او گفت، کمیته مشترک حکومت و رسانه ها، در کنار کمیسیون دسترسی به اطلاعات توانسته است در طول دو سال گذشته تمام پرونده های خشونت علیه خبرنگاران را که از ۱۶ سال به این سو باقی مانده بود، نهایی سازد.
از سوی هم محمد نعیم نظری، معاون کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان بر اهمیت دسترسی مردم به اطلاعات تاکید کرد و گفت، مردم باید اطلاعات کافی از فعالیت های ادارات و مسوولان داشته باشند تا با استفاده از حقوق شهروندی شان در عرصه های مشارکت سیاسی، تصمیم های آگاهانه بگیرند.
ناصر تیموری، معاون سازمان دیدبان شفافیت افغانستان نیز از دستاوردها در زمینه دسترسی به اطلاعات ابراز خوشبینی کرد.
او افزود، بررسی آنان نشان می دهد که میزان دسترسی به اطلاعات به خصوص در زمینه نظارت از پروژه های ساختمانی، اکنون به ۹۹ درصد رسیده است.
توبی لنزر، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان نیز در این مراسم تعهد سپرد که دفتر یوناما به فراهم سازی همکاری های تخنیکی اش در زمینه دسترسی به اطلاعات، ادامه می دهد.
کشته و زخمی شدن 6 غیرنظامی در فاریاب
مقامهای امنیتی میگویند ۶ غیرنظامی در ولایت فاریاب کشته و زخمی شدهاند.
دفتر مطبوعاتی فرماندهی پولیس فاریاب با بیان این خبر گفته است: “حوالی ساعت ۱۲ ظهر امروز چهارشنبه(۱۷میزان) یک عراده موتر نوع فولدر از شهر میمنه به طرف ولسوالی المار در حرکت بود که با ماین کنار جادهای برخورد کرده است”.
پولیس فاریاب افزوده است، این ماین از سوی طالبان کارگذاری شده بوده که در نتیجه انفجار آن، سه تن از سرنشینان این موتر کشته و ۳ تن دیگر زخمی شدهاند.
به گفته فرماندهی پولیس فاریاب، در میان کشته و زخمیشدگان، زنان و کودکان نیز حضور دارند.
کمیسیون انتخابات: دو کارمند تخنیکی شرکت دارملوک به کابل میرسند
کمیسیون مستقل انتخابات میگوید که برای سرعت بخشیدن به روند انتقال دیتا از دستگاههای بایومتریک به سرور این کمیسیون، امروز دو تن از کارمندان تخنیکی شرکت دارملوک به کابل میرسند.
اورنگ زیب، کمیشنر کمیسیون مستقل انتخابات امروز چهارشنبه(۱۷میزان) در یک نشست خبری در کابل گفت: “تا اکنون در حدود ۲۲ هزار و ۴۴۵ فورم نتایج دیجیتلی جهت پروسس به سرور مرکزی انتقال شده است. همچنان تمام اطلاعات بایومتریکی رأیدهندگان از ۲ هزار و ۸۰۰ دستگاه به این مرکز انتقال شده که شامل عکس چهره، تذکره و شصت رأی دهنده و سایر مشخصات آن میباشد.”
او افزود، از سویی هم فورم نتایج فیزیکی ۳۲ ولایت که در حدود ۲۳ هزار و ۴۷۱ فورم میشود، به مرکز ملی جمعبندی نتایج انتقال و از این میان، ۲۲ هزار و ۴۵۱ فورم اسکن، ۲۲ هزار و ۳۶۴ فورم تصفیه و ۱۸ هزار و ۷۴۰ فورم آماده درج در سیستم است.
این کمیشنر کمیسیون انتخابات خاطرنشان ساخت، کارها جریان دارد تا کمیسیون بتواند امروز و یاهم فردا تمام نتایج دیجیتلی را در وبسایتی که کمیسیون و نامزدان انتخابات ریاست جمهوری به آن دسترسی دارند، و از طریق کمپنی درملوک ایجاد شده، شامل بسازد.
اورنگ زیب تاکید کرد، کوششها جریان دارد تا در جریان این هفته و یا هم اوایل هفته آینده، آرای بایومتریک شده و بدون بایومتریک از هم جدا و به مردم اعلان شود.
به گفته او، در هر محل و مرکز، لیست رای دهندگان وجود دارد و این لیست مطابق اوراق رایدهی فرستاده شده و در محلاتی که تعداد رای استفاده شده بیش از لیست رای دهندگان باشد، آرای اضافی باطل میشود.