

وزارت کار: بیرون کردن کلیه یک کودک در پرورشگاه تهیه مسکن کابل شایعه است
به دنبال پخش تصاویر کودکی در صفحات اجتماعی که میگوید مدیر پروشگاه تهیه مسکن شهر کابل کلیه او را در تبانی با یک داکتر بیرون کرده و به یکی از بستگان خود پیوند زده، معین اجتماعی وزارت کار و امور اجتماعی میگوید که نتایج هیأت بررسی مینشان میدهد که این گزارش شایعه است.
غلام حیدر جیلانی امروز چهارشنبه(۳۰ اسد) به خبرنامه گفت: “هیأت سه نفری حقیقتیاب متشکل از مسوولین وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت داخله این کودک را در شفاخانه بلاسم در شهر نو کابل مورد معاینه قرار دادند”.
جیلانی افزود، بعد از معاینات مشخص شد که هر دو کلیه این کودک موجود است و بیرون کردن آن توسط مسوولین پرورشگاه در حد تبلیغ و شایعه بوده است.
این در حالی است که از شب گذشته به اینسو گزارشهایی مبنی بر بیرون کردن یک کلیه این کودک توسط رییس پرورشگاه تهیه مسکن شهر کابل در فضای مجازی دست به دست میشود و کاربران خواهان رسیدگی به این قضیه شده بودند.
پیش از این نیز وزارت کار و امور اجتماعی با نشر خبرنامهای گفته بود که این شایعات را تایید نمیکند، اما یک هیأت را برای بررسی این قضیه موظف کرده است.
انتظار ریاست جمهوری: دور جدید مذاکرات امریکا و طالبان به آتشبس و مذاکره مستقیم با حکومت بیانجامد
ریاست جمهوری میگوید که انتظار دارد دور جدید مذاکرات نمایندگان امریکا و طالبان به برقراری آتشبس و مذاکره مستقیم میان طالبان و حکومت بیانجامد.
صدیق صدیقی به دنبال آغاز دور تازه سفرهای زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان به دوحه و کابل، صدیق صدیقی خاطرنشان کرده که وضعیت را از نزدیک دنبال میکند.
وی امروز چهارشنبه(۳۰ اسد) به رادیو آزادی گفته است: “دیده شود که گفتوگوها چگونه آغاز میشود و چه نتایج در پی خواهد داشت؟ ما امیدوار هستیم که نتیجه گفتوگوهای هیأت امریکایی و طالبان منتج به آتشبس و گفتوگوهای مستقیم حکومت و طالبان شود.”
این در حالی است که خلیلزاد نیز در تازهترین توییت خود خاطرنشان کرده که امریکا برای توافق آماده است و دیده شود که طالبان هم آمادهاند یا نه؟!
با این وجود، سخنگوی رئیسجمهور انجام توافق میان امریکا و طالبان را پیش از وقت خوانده و میگوید: “نه توافقنامه نهایی شده و نه هم با حکومت افغانستان شریک شدهاست”.
در این بین، سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز به رادیو آزادی گفته که امکان دارد مذاکرات با جانب امریکایی در چند روز آینده آغاز شود و امیدواریهایی برای نهایی شدن یک توافق وجود دارد.
همزمان با این تلاشهای صلح، دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا در سخنانی تازه در مورد افغانستان گفته که این کشور “دانشگاه تروریزم” است و نقش ارتش امریکا در افغانستان، به یک نیروی پولیس مبدل شده است. او تأکید کرده که افغانستان جای خطرناکی است و امریکا باید حضور شماری از نیروهایش را در این کشور حفظ کند.
آمادگی مسوولان محلی ولایت هرات برای برگزاری انتخابات شفاف
مسوولین محلی در ولایت هرات از برگزاری انتخابات شفاف ریاست جمهوری در این ولایت خبر میدهند.
عبدالقیوم رحیمی، والی هرات امروز چهارشنبه(۳۰ اسد) در یک نشست مشترک خبری مشترک با فرمانده پولیس، روسای دفاتر نمایندگی کمیسیونهای انتخابات، اطلاعات و فرهنگ و امور زنان این ولایت گفت: “مردم باید به خاطر آینده افغانستان شرکت گسترده در انتخابات داشته باشند، زیرا مشارکت و حضور گسترده شهروندان در پای صندوقهای رای، آینده نظام را تضمین میکند”.
وی همچنان از طالبان خواست با انتخابات مخالفت نکنند. به باور والی هرات، مخالفت امروز با انتخابات، پشیمانی آینده را در پی خواهد داشت.
در همین حال داود صدیقزاده، رییس دفتر ولایتی کمیسیون انتخابات در هرات گفت، در دوره تقویتی ثبتنام، بیش از ۳۰ هزار تن در هرات ثبتنام مجدد کرده است. همچنین در این ولایت بیشتر از ۱۱ هزار کارمند ساحوی انتخابات استخدام شدهاند.
از سوی دیگر، امینالله امرخیل، فرمانده پولیس ولایت هرات از آمادگی کامل پولیس برای تامین امنیت این ولایت خبر داده و تاکید کرده که پولیس وظیفه خود میداند تا امنیت این روند ملی را تامین کند.
این در حالی است که پیشرفتها در گفتگوهای صلح میان نمایندگان امریکا و گروه طالبان بر برگزاری این دور از انتخابات ریاست جمهوری سایه افکنده است. ۳۸ روز باقی مانده به برگزاری انتخابات، تاکنون شماری از کاندیدان ریاست جمهوری کارزارهای انتخاباتیشان را در کابل و ولایات آغاز نکردهاند.
قراراست انتخابات ریاست جمهوری در ششم میزان سال روان برگزار شود.
جنرال ولترز: تمامی تعهدات ناتو برای حمایت دوامدار از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان پابرجاست
جنرال تود ولترز، فرمانده ارشد نیروهای متحد ناتو و فرماندهی عمومی امریکا در اروپا که به کابل سفر کرده، میگوید ناتو به حیث یک همکار استراتژیک در کنار نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان باقی خواهد ماند و تمامی تعهدات این سازمان برای حمایت دوامدار از این نیروها دفاعی پابرجاست.
در یک خبرنامه امروز چهارشنبه(۳۰ اسد) ارگ ریاست جمهوری آمده است که جنرال ولترز این اظهارات را قبل از ظهر امروز در دیدار با رییسجمهور غنی بیان کرده است.
در این دیدار ولترز ضمن اعلام تعهد سازمان ناتو برای حمایت دوامدار از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان افزوده است: ناتو با نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان به خاطر اهداف مشترک مبارزه میکند.
او ضمن قدردانی از قربانیهای نیروهای افغانستان تاکید کرده که نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و ناتو نه تنها به خاطر امنیت افغانستان، بلکه بخاطر تامین امنیت منطقه و جهان، مشترکا به مبارزه خود ادامه میدهند.
رییسجمهور غنی نیز در این دیدار خاطرنشان کرده است: “مشارکت ما با ناتو استراتژیک و دوامدار میباشد و هرگونه افزایش و یا کاهش در شمار نیروهای بینالمللی، به شرایط بستگی خواهد داشت.”
وی با اشاره به روند صلح افغانستان تصریح کرده که صلح اولویت دارد و حکومت نقشه راه صلح را ترتیب و آنرا با تدبیر و با توجه به تهدیدات و پیامدهای آن به پیش میبرد.
غنی تاکید کرده که هر گونه راهکار نادرست به خاطر رسیدن به صلح، میتواند عواقب ناگواری در پی داشته باشد، زیرا صلح و امنیت افغانستان با تهدیدات دشمن روبرو است و نیاز است این پروسه با دقت و تدبیر لازم به پیش برود.
وی همچنان افزوده است که حکومت افغانستان به روند صلح متعهد است؛ صلحی که منتج به ختم جنگ گردد و به هیچ گوشهای از پیکر نظام جمهوری آسیب نرساند.
رییس جمهور یک بار دیگر طالبان را به بیارادگی برای اتشبس و صلح متهم کرده، گفت که طالبان باید برای در مورد رابطهشان با پاکستان، مواد مخدر، القاعده، داعش و دهها گروه هراس افگن دیگر، به مردم افغانستان وضاحت بدهد.
او همچنان خاطرنشان کرده که گروه طالبان بدون پناهگاه در خاک پاکستان، نمیتواند به موجودیت خود ادامه داده و ادعای آنان مبنی بر اینکه اکثر خاک افغانستان را تحت کنترول دارند، کاملا بیاساس است.
غنی تاکید کرده که بدون انتخابات، صلح نمیتواند تامین شود و طالبان دشمنی خود را با روندهای ملی از جمله انتخابات نشان داده است
انتقاد طالبان از مخفی بودن لیست هیأت مذاکرهکننده حکومت
سخنگوی دفتر سیاسی قطر طالبان از مخفی بودن لیست هیأت مذاکرهکننده حکومت افغانستان در نشست بینالافغانی انتقاد کرده است.
سهیل شاهین امروز چهارشنبه(۳۰ اسد) در توییتر اش نگاشته است: “پنهانکردن نام اعضای جهتهای سیاسی برای مذاکرات بینالافغانی یا به دلیل اختلاف است و یا هم در اختیار حلقه خاص قدرت قرار دارد.”
او افزوده است: “این حلقه نه تیم مشترک از اعضای جهتهای سیاسی را میپذیرد و نه اختیار تصمیمگیری و حمایت احزاب سیاسی را دارد، جهتهای سیاسی پیش از این موقفشان را در این زمینه مشخص کردهاند”.
این در حالی است که به تاریخ ۹ اسد وزارت دولت در امور صلح اعلام کرده که به دنبال رایزنیهای مستمر و همهجانبه با طرفهای ذیدخل داخلی، هیأت ۱۵ نفری مذاکرهکننده دولت افغانستان با طالبان تشکیل شده و در تشکیل این هیأت، تنوع سیاسی، اجتماعی و قومی در نظر گرفته شده است.
وزارت دولت در امور صلح تاکنون لیست این هیأت ۱۵ نفری مذاکرهکننده را نشر نکرده است.
تاکنون حکومت افغانستان در مورد این اظهارات سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر چیزی نگفته است.
قرار است پس از توافق احتمالی امریکا و طالبان، مذاکرات بینالافغانی نیز به شکل جدیتر و رسمی میان نمایندگان طالبان و حکومت افغانستان برگزار شود.