

سفیر آمریکا: آزادی خلیلالله فیروزی تعهد حکومت برای مبارزه با فساد را زیر سوال میبرد
سفیر امریکا در کابل در واکنش به آزادی خلیلالله فیروزی، از محکومین پرونده فساد در کابل بانک میگوید که آزادی قبل از میعاد تعیینشده فیروزی تعهد حکومت برای مبارزه علیه فساد را زیر سوال میبرد.
جان بس امروز پنجشنبه(۲۴اسد) در توییتر اش گفته است که آزادی قبل از میعاد تعیینشده خلیل فیروزی، تعهد حکومت را مبنی بر مبارزه علیه فساد و استفاده خوب از حمایت حامیان مالی، زیر سوال قرار میدهد.
وی افزوده است که افغانهای بی شمار در یک دهه گذشته به دلیل دزدیده شدن کمکهای بینالمللی از سوی افراد برای مقاصد شخصی، رنج بردهاند.
این در حالی است که حکومت آزادی فیروزی را بیماری و وضعیت صحی او عنوان کرده و گفته که فیروزی فعلا در خانهاش تحت مراقبتهای شدید امنیتی قرار دارد.
اما رحمتالله نبیل، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در اینباره گفته که رییسجمهور غنی در بدل رهایی فیروزی، ۳۰ میلیون دالر مصارف کمپاین انتخاباتی خود را از او گرفته است؛ ادعایی که ارگ ریاست جمهوری آن را رد کرده است.
تأیید کشته شدن غیرنظامیان در یک عملیات نظامی در ولایت پکتیا
شورای امنیت ملی کشور درگذشت غیرنظامیان در یک عملیات نظامی در ولسوالی زرمت ولایت پکتیا را تأیید کرده است.
کبیر حقمل سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی امروز پنجشنبه(۲۴ اسد) به رادیو آزادی گفته است: “در نتیجه عملیات نیروهای امنیتی افغان در این ولسوالی به شمول طالبان، شماری از غیرنظامیان کشته و زخمی شدند”.
وی افزود: “رئیس جمهور به شورای امنیت ملی و تمام ارگانهای امنیتی هدایت داده تا این رویداد را بررسی جدی کنند، ریاست امنیت ملی مؤظف شد تا از تمام منسوبین دخیل این قضیه تحقیق کند و هر کسیکه در این زمینه بی توجهی کرده بازداشت و مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.”
بر اساس گزارشها، در عملیات شب یکشنبه، روز اول عید قربان نیروهای امنیتی در ولسوالی زرمت پکتیا ۱۱ طالب به شمول دو فرمانده این گروه کشته شدند، اما بعد اعلام شد که ۱۱ غیرنظامی در این عملیات جان باختهاند.
دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) روز گذشته اعلام کرد که تیم حقوق بشر این نهاد در حال بررسی کشته شدن ۱۱ غیرنظامی در ولایت پکتیا است.
مودی: لغو امتیازهای ویژه کشمیر، سبب بازگشت شکوه و عظمت گذشته در این منطقه خواهد شد
همزمان با فرا رسیدن سالروز استقلال هند، نخستوزیر این کشور تأکید میکند که لغو امتیازهای ویژه کشمیر، سبب بازگشت شکوه و عظمت گذشته در این منطقه خواهد شد.
نرندرا مودی امروز پنجشنبه(۲۴ اسد) در مراسم سالروز استقلال هند در دهلی نو، بار دیگر با دفاع از تصمیمش برای لغو امتیازهای ویژه کشمیر، میگوید که در هفتاد سال گذشته، وضعیت ویژه خودمختاری در جامو و کشمیر، سبب تقویت هراسافگنی و فساد در این منطقه شده و قشرهای آسیب پذیر جامعه را از داشتن حقوق برابر محروم کرده است.
وی خاطرنشان کرده است: “هند به مبارزه با هراسافگنی و افشای آنانی که از هراسافگنی پشتیبانی و یا آن را صادر میکنند؛ ادامه خواهد داد. هراسافگنی مغایر با بشریت است”.
این در حالی است که روز استقلال هند یک روز پس از روز استقلال پاکستان است. روز گذشته عمران خان، نخست وزیر پاکستان در مراسم روز استقلال این کشور به شدت از اقدام هند درباره کشمیر انتقاد کرد و تاکید نمود که تمام مردم پاکستان برای دفاع از کشمیر آمادهاند.
قرار است فردا جمعه(۲۵ اسد)، شورای امنیت سازمان ملل متحد، به درخواست رسمی پاکستان، در مورد تنش میان دهلی نو و اسلامآباد بر سر کشمیر، بحث و گفتوگو کند.
همزمان با امضای توافق با طالبان، امریکا توافقنامهای جدید با حکومت افغانستان امضا میکند
ریاست اجرایی حکومت میگوید که به دنبال امضای توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان، واشنگتن یک توافقنامه تازه را با حکومت افغانستان امضا میکند.
به گفته مجیبالرحمان رحیمی با آریانا نیوز، سخنگوی ریاست اجرایی حکومت، پس از امضای این دو توافقنامه، گفتوگوهای بینالافغانی برای توافق سیاسی و آتشبس آغاز خواهد شد.
وی خاطرنشان کرده است: “تأکیدی است بر تعهدات دو جانبه که میان امریکا و افغانستان وجود دارد و تاکید روی اینکه دولت افغانستان به عنوان دولت مستقل و نماینده حکومت و مردم افغانستان از توافقنامهای که امریکا با طالبان امضا میکند، مطلع است و این توافقنامه در هماهنگی با حکومت افغانستان صورت میگیرد”.
منابع آگاه از متن این توافقنامه جدید با حکومت، میگویند که خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان، لغو تمامی قراردادهای امریکا با حکومت افغانستان، آزادی ۳۵۰۰۰ زندانی طالب و از بین رفتن تمامی پایگاههای نظامی نیروهای خارجی در افغانستان از درشتترین موارد این توافقنامه است.
وحید مژده، آگاه سیاسی، در این زمینه به آریانا نیوز گفته است: “موضوع خروج کامل نیروها در قرارداد آمده، شامل نیروهای جنگی، استخباراتی، قراردادیها و مشاوران. هیچ پایگاه نظامی در افغانستان نخواهد ماند و تمام قراردادهای امریکا لغو خواهد شد”.
به گفته منابع آگاه، قرار است توافقنامه صلح میان امریکا و گروه طالبان در ماه اگست سال روان میلادی امضاء شود و واشنگتن هم پذیرفته است که طالبان زیر نام امارت اسلامی در پای این توافقنامه امضاء کنند.
این در حالی است که بر اساس این گزارش، به دنبال این توافقها هیچ خبری از آتشبس نخواهد بود، بلکه به گفته منابع نزدیک به طالبان، پس از آغاز گفتوگوهای بینالافغانی نخست در مورد نوعیت آینده نظام سیاسی و شکلگیری کمیسیون تسوید قانون اساسی و پس از آن، آتشبس محور مذاکرات خواهد بود.
صدیقی: هیچ نوع شک و تردیدی درباره برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد
سخنگوی رییسجمهور میگوید که حکومت افغانستان برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تعهد کامل دارد و نباید هیچ نوع شک و تردیدی درباره برگزاری این انتخابات وجود داشته باشد.
صدیق صدیقی امروز پنجشنبه(۲۴ اسد) در یک نشست خبری در کابل گفت: “تقویم انتخاباتی وجود دارد و افغانستان اکنون در یک مرحله مهم کمپاینهای انتخاباتی قرار دارد”.
او تاکید کرد که مشروعیت ملی و بینالمللی افغانستان هیچ وقت نمیتواند زیر سوال برود؛ تاهنوز هیچ تغییری در تعهدات بینالمللی افغانستان ایجاد نشده و این تعهدات برای یک افغانستان باثبات است و بر بنیاد تعهدات مشترک به میان آمده است.
صدیقی خاطرنشان ساخت: “موقف جامعه جهانی در قبال انتخابات افغانستان روشن است، امروز اتحادیه اروپا اعلام کرد که از انتخابات افغانستان حمایت میکند و ایالات متحده امریکا نیز بارها حمایتش را از پروسه انتخابات اعلام کرده است”.
سخنگوی رییسجمهور در مورد روند صلح نیز گفت که هدف اساسی حکومت این است که جنگ کنونی پایان یابد و صلح باعزت و دوامدار به میان بیاید تا در آن منافع اساسی مردم تأمین شود.
او تصریح کرد: “هنوز کاپی و یا محتوای توافق صلح میان امریکا و گروه طالبان در دسترس حکومت افغانستان قرار نگرفته است”.
اما به گفته صدیقی، قبل از آغاز دور هشتم گفتگوها میان امریکا و طالبان، زلمی خلیلزاد از پیشرفتهایی که در گفتگوها با طالبان داشته، حکومت افغانستان را آگاه ساخته بود.
وی افزود، حضور نیروهای خارجی در افغانستان بر اساس خواست مردم و بر بنیاد تعهداتی است که جامعه جهانی در قبال افغانستان با ثبات دارد.