
پیام عیدی سفیر امریکا: پیشرفتهای واقعی برای صلح در افغانستان به وجود آمده است
سفیر امریکا در کابل میگوید که پیشرفتهای واقعی برای تأمین صلح در افغانستان به وجود آمده است.
جان بس در یک پیام عیدی به مناسبت فرا رسیدن عید قربان که در صفحه فیسبوک سفارت امریکا در کابل منتشر شده، خاطرنشان کرده که ایالات متحده در تلاش مساعد کردن شرایط برای دستیابی برای یک “توافق جامع صلح” در افغانستان است.
وی افزوده که پس از سالها جنگ، در حال حاضر پیشرفتهای واقعی در راستای تامین صلح در افغانستان به وجود آمده است.
بس گفته است: “ما اکنون شاهد چشمانداز پیشرفتهای واقعی در راستای دستیبابی به توافق جامع که صلح را برای این کشور(افغانستان) به ارمغان خواهد آورد، هستیم.”
سفیر امریکا در کابل اطمینان داده که کشورش برای دستیابی مردم افغانستان به یک توافق جامع صلح تلاش خواهد کرد و از شهروندان کشور خواسته که “همه برای یک افغانستان صلحآمیز” تلاش کنند.
این در حالی است که به دنبال هشتمین دور مذاکرات صلح میان ایالات متحده و طالبان، زلمی خلیلزاد و نمایندگان طالبان از پیشرفتهای خوب در گفتوگوها و رسیدن به توافق خبر دادهاند. بر اساس گزارشها، پس از امضای تفاهمنامه صلح میان امریکا و طالبان، در روزهای نزدیک مذاکرات بینالافغانی میان هیات دولت افغانستان و طالبان در اسلو، پایتخت ناروی و یا سمرقند در ازبکستان برگزار میشود.
پیش از این منابعی به صدای امریکا گفته بودند که متن توافقنامه صلح امریکا و طالبان با رهبران حکومت وحدت ملی شریک ساخته شده؛ اما ریاست جمهوری این گفتهها را رد کرده است.
تجارت افغانستان بار دیگر تحت تأثیر روابط هند و پاکستان؛ بندر واگه مسدود شده است
تنشهای جدید بر سر لغو خودمختاری ایالت جامو و کشمیر زیر کنترول هند میان این کشور و پاکستان، نه تنها موجب قطع روابط اقتصادی و تجاری این دو کشور شده، بلکه بار دیگر بر روابط اقتصادی افغانستان ـ پاکستان و افغانستان ـ هند تأثیر منفی گذاشته است.
گزارشها حاکی از آن است که با بالا گرفتن تنشها میان پاکستان و هند، اسلامآباد بندر واگه را به روی کالاهای بازرگانی افغانستان بسته است.
به گزارش تلویزیون یک، بر اساس این تصمیم، از سه روز به اینسو بندر واگه به روی کالاهای ترانزیتی افغانستان بسته شده؛ در حالی که از طریق این بندر میوههای خشک و تازه افغانستان به دهلی نو انتقال داده میشد.
خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع کشور گفته است که بسته شدن بندر واگه، آنهم در اوج فصل میوهجات تازه، بر صادرات کشور اثر منفی میگذارد و کشاورزان کم درآمد و بازرگانان زیانمند خواهند شد.
آمارهای رسمی اتاق تجارت نشان میدهد که افغانستان سالانه از طریق بندر واگه پاکستان، ۴۰ هزار تن میوه صادر میکند.
این در حالی است که در تنش چندی پیش میان هند و پاکستان که موجب بسته شدن حریم فضایی پاکستان به روی هواپیماهای افغانستان شد، نیز شرکتهای هواپیمایی کشور میلیونها دالر زیان دیدند. بر اساس گزارشها، شرکتهای هواپیمایی در نتیجه بسته شدن حریم هوایی پاکستان برای عبور به سمت هند، ۳۰ میلیون دالر آسیب دیدند.
طالبان: 76 زندانی را به مناسبت عید قربان از زندان رها کردیم
در یک خبرنامه امروز یکشنبه(۲۰ اسد) طالبان در این مورد آمده است که این زندانیان در ولایتهای ارزگان، قندز، خوست و سرپل آزاد شدهاند.
این خبرنامه افزوده که در آینده نزدیک یک تعداد زندانیان دیگر نیز در سایر ولایات از زندانهای طالبان آزاد خواهند شد.
بر اساس خبرنامه طالبان، ۱۸ زندانی از ولایت ارزگان، ۳۵ زندانی از ولایت قندز، ۱۵ زندانی از ولایت خوست و ۸ زندانی از ولایت سرپل آزاد شدهاند.
این در حالی است که حکومت افغانستان در عید فطر گذشته، نزدیک به ۹۰۰ زندانی طالب را از زندانهای کشور آزاد کرده بود. در هفتههای گذشته، برخی زندانیان نیز در عملیاتهای شبانه نیروهای امنیتی از زندانهای طالبان در مناطق مختلف رها شده بودند. این زندانیان معمولا غیرنظامیان و نیروهای امنیتی اند.
اشرف غنی: ما روند صلح را ممکن ساختیم/ برگزاری انتخابات ضرورت حیاتی است
رییسجمهور غنی در سخنانی پس از ادای نماز عید قربان در ارگ ریاست جمهوری، با اشاره به روند کنونی صلح، تأکید کرد: “روند صلح را ما ممکن ساختیم”.
وی در میان جمعی از مقامهای ارشد و شخصیتهای جهادی و سیاسی سخن میگفت، خاطرنشان کرد: “در صلح باید مساوات هر افغان با افغان دیگر تأمین شود”.
اشرف غنی در عین حال تأکید کرد که انتخابات ضرورت حیاتی است و ملت اکنون برای انتخابات آماده است.
وی گفت: “ملت یک دولت کارا و مسوول میخواهد که با شهروند مسوول بتواند افغانستان را آباد کند که این بدون انتخابات صورت نمیگیرد”.
رییسجمهور در ادامه با اشاره به نزدیک شدن صدمین سالگرد استرداد استقلال کشور خاطرنشان کرد: “افغانستان هدیهی کسی به افغانها نیست. افغانستان خانهی همه است”.
وی تأکید نمود که جشن استقلال مربوط به امانالله خان نیست؛ بلکه نماد هویت ملی مردم افغانستان است.