
ثبت ۴۵ مورد خشونت در برابر خبرنگاران افغانستان در ۶ ماه نخست ۲۰۱۹
کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان میگوید که در شش ماه نخست سال جاری میلادی، ۴۵ مورد خشونت در برابر خبرنگاران کشور ثبت شده که این آمار نسبت به شش ماه نخست سال ۲۰۱۸، ۵۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
کمیته مصونیت خبرنگاران امروز پنجشنبه(۲۷سرطان) در یک گزارش تازه گفته است، در شش ماه نخست سال روان میلادی، ۴۵ مورد خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده که از این میان، ۳ مورد قتل، ۶ مورد جراحت، ۵ مورد لتوکوب، ۱۹ مورد توهین و تحقیر، ۱۰ مورد تهدید، یک مورد بازداشت غیرقانونی و یک مورد اخراج اجباری بوده است.
در گزارش این کمیته آمده است، عاملان ۲۰ مورد از این خشونتها کارمندان حکومت، ۸ مورد دیگر گروههای طالبان و داعش، ۸ مورد دیگر افراد ناشناس و ۶ مورد نیز زورمندان بودهاند. در این میان، مسوولان رسانهها نیز عامل سه مورد از این خشونتها بودهاند.
بر اساس این گزارش، زون جنوب شرق کشور با داشتن ۱۵ قضیه خشونت علیه خبرنگاران، نامساعدترین بخش در سطح افغانستان برای خبرنگاران و کار رسانهای شناخته شده است.
به گفته کمیته مصونیت خبرنگاران، این کاهش ۵۰ درصدی آمار خشونتهای علیه خبرنگاران به معنای کاهش کلی خشونت در برابر آنها نیست، بلکه آمار فعلی نیز بیانگر رقم درشت واقعات خشونتبار در برابر خبرنگاران افغانستان است.
این کمیته عامل کاهش این خشونتها را اتخاذ اقدامات مصونیتی توسط رسانهها و خبرنگاران، تهیه واسکتها و کلاههای ایمنی برای خبرنگاران توسط این کمیته و محدود شدن فعالیتهای تخریبی گروه داعش دانسته است.
کمیته مصونیت خبرنگاران از خبرنگاران خواسته تا در رفتوآمد به دفاتر کاریشان و جریان فعالیتهای رسانه ای در بیرون و حتی در خانههایشان، محتاط باشند.
این کمیته همچنان از مقامات محلی به ویژه سخنگویان حکومت خواسته است تا در هماهنگی لازم با خبرنگاران و رسانهها قرار داشته باشند.
مسئولین کمیته مصونیت خبرنگاران خاطرنشان کردهاند که “نگرانی شدید خود را در قبال تهدید تازه طالبان، که خطرات علیه رسانهها و کارمندان رسانهای را افزایش داده و باعث خودسانسوری رسانهها و خبرنگارن گردیده، ابراز میداریم.”
تکمیلی/ پایان حمله طالبان در شهر قندهار؛ مهاجمین نتوانستند وارد فرماندهی پولیس قندهار شوند
مقامهای محلی در ولایت قندهار از پایان درگیریها به دنبال حمله طالبان بر فرماندهی پولیس این ولایت خبر میدهند.
احمد بهیر احمدی، سخنگوی والی قندهار با بیان این خبر، در مورد جزئیات انفجار امروز در شهر قندهار به رسانهها گفته است: “حوالی ساعت ۴:۳۰ دقیقه بعد از ظهر امروز پنجشنبه(۲۷ سرطان) تروریستان نخست یک موتر بمب را در مقابل دروازه شمالی فرماندهی پولیس قندهار انفجار دادند و بعد از انفجار، مهاجمان کوشش کردند وارد ساختمان فرماندهی پولیس شوند که با مقاومت نیروهای امنیتی روبرو شدند”.
وی افزود که بعد از آغاز مقاومت نیروهای امنیتی، مهاجمان بار دیگر دست به دو انفجار زدند که تا حال نوعیت این دو انفجار معلوم نیست.
احمدی افزود که طالبان موفق به داخل شدن به فرماندهی پولیس نشده، درگیری خاتمه یافته و انتحاریها که تا حال تعدادشان دقیق نیست، کشته شدهاند.
سخنگوی والی قندهار اظهار داشت که ۲۰ زخمی از این انفجار به شفاخانه میرویس شهر قندهار انتقال یافته است.
اما برخی منابع میگویند که در این حمله، ۹ تن کشته شدند و ۶۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
طالبان مسلح مسئولیت این حمله را برعهده گرفتهاند.
سیما سمر: حامد کرزی و اشرف غنی هیچکدام حاضر نشدند گزارش عدالت انتقالی را نشر کنند
سیما سمر، رییس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر میگوید که از حامد کرزی، رییسجمهور پیشین و همچنین محمد اشرف غنی، رییسجمهور کنونی خواسته گزارش عدالت انتقالی این کمیسیون را نشر کنند، اما آنها حاضر به این کار نشدهاند.
خانم سمر امروز پنجشنبه(۲۷سرطان) یک روز پس از برکناریاش از ریاست کمیسون حقوق بشر، در نشست ارایه گزارش این کمیسیون درباره زنان، صلح و امنیت گفت: “پشیمان نیستم از اینکه گزارش را نشر نکردم؛ به خاطریکه نشر آن، مربوط میشود به دولتداران ما، به رییسجمهور قبلی و رییسجمهور کنونی، از هردویشان خواسته شده که نشر کنند، نخواستهاند که نشر کنند”.
اما وی افزود: “نیاز است به عنوان یک راپوری که تاریخ بیست و چند سالۀ افغانستان را مستند کرده، هر وقتی که زمینه مساعد باشد، در اختیار نسل آینده افغانستان قرار بگیرد. هدف ما این بوده جنایاتی که رخ داده در افغانستان، تکرار نشوند”.
سیما سمر افزود، در گزارش تازه این کمیسیون که با پنج هزار بانو مصاحبه شده که خواهان روی کار آمدن چه نوع نظامی پس از توافق احتمالی صلح هستند، بیش از ۹۵ درصد این بانوان از ساختار کنونی نظام و مردمسالاری دفاع کردهاند.
به گفته وی، در این گزارش تنها چهار درصد بانوان موافق برگشت امارت اسلامی بودهاند.
در این گزارش همچنان تأکید شده که نباید موضوع حقوق شهروندی و زنان در گفتوگوهای صلح با طالبان به رایزنی گرفته شود.
خانم سمر تاکید کرد، نقش دادن به قربانیان جنگ در گفتوگوها، حفظ حقوق اقلیتهای مذهبی و حفظ دستآوردهای ۱۸ سال پسین بخش دیگری از خواستهای این بانوان در روند گفتوگوها بوده است.
تکمیلی/ طالبان مسوولیت حمله بر فرماندهی پولیس قندهار را به عهده گرفت
گروه طالبان اعلام کرده که بر فرماندهی پولیس ولایت قندهار حمله انتحاری انجام داده است.
این گروه با نشر یک خبرنامه گفته است، ابتدا یک موتر بمب در برابر فرماندهی پولیس ولایت قندهار منفجر شده و سپس شماری از مهاجمین که با واسکتهای انتحاری مجهز بودند، به درگیری با نیروهای امنیتی پرداختند.
در همین حال عطاءالله عطا، یک عضو شورای ولایتی قندهار به خبرنامه گفت: “چند دقیقه بعد از انفجار اول در شهر قندهار، انفجار دوم به وقوع پیوسته است”.
به گفته او، پس از این انفجارها صدای تیراندازی نیز شنیده میشود که احتمال میرود شماری از مهاجمین با نیروهای امنیتی درگیر شدهاند.
جزییات بیشتر در خبر تکمیلی.
تکمیلی/ وقوع انفجار دوم در نزدیکی دروازه فرماندهی پولیس قندهار
مقامهای محلی از وقوع انفجار دوم در نزدیکی دروازه فرماندهی پولیس قندهار خبر دادهاند.
عطاءالله عطا، یک عضو شورای ولایتی قندهار به خبرنامه گفت: “چند دقیقه بعد از انفجار اول در شهر قندهار، انفجار دوم به وقوع پیوسته است”.
به گفته او، پس از این انفجارها صدای تیراندازی نیز شنیده میشود که احتمال میرود شماری از مهاجمین با نیروهای امنیتی درگیر شدهاند.
جزییات بیشتر در خبر تکمیلی.