
آخرین تحولات صلح افغانستان(۲)؛ از لغو سفر طالبان به پاکستان تا اعلام تاریخ برگزاری جرگه مشورتی صلح
۱ / حوت ۱۳۹۷ | ۰ دیدگاه
محمد عمرداوودزی، رییس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان میگوید که جرگه مشورتی صلح تا سه هفته دیگر در کابل برگزار میشود.
آقای داوودزی که امروز چهارشنبه(۱ حوت) در یک نشست خبری در کابل سخن میگفت، تاکید کرد که این جرگه سه روزه خواهد بود و از تاریخ ۲۷ حوت، آغاز خواهد شد.
رییس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان در مورد چگونگی برگزار این گردهمایی بزرگ تاکید کرد که این برنامه برخلاف دورههای قبل، توسط کمیسیون غیردولتی برگزار خواهد شد.
او تصریح کرد: «برای تدویر برگزاری لویجرگه برای اولینبار، ما یک کمیسیون غیردولتی ایجاد کرده ایم،.. در گذشته کمیسیونهای که مسوولیت برگزاری لویجرگه را داشتند، دولتی بودند.»
داوودزی همچنان بیان داشت که از آدرس شورای عالی صلح افغانستان از گفتوگوهای سیاسیون افغانستان با طالبان پشتیبانی میکند؛ در صورتی که این گفتوگوها نتیجهبخش باشد.
رئیسجمهور غنی هفته گذشته به شورای عالی صلح دستور داد، جرگه مشورتی صلح افغانستان را تا پایان ماه حوت برگزار کند و مردم نیز نمایندگانشان را برای اشتراک در این جرگه انتخاب کنند.

عمر داوودزی، رییس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان و نماینده ویژه رییسجمهور در امور اجماع منطقهای صلح
تازههای مصالحه افغانستان در یک هفته اخیر:
لغو سفر طالبان به پاکستان
گروه طالبان اعلام کرد که سفر نمایندگان این گروه به پاکستان و دیدار آنها با عمران خان، نخستوزیر پاکستان که قرار بود روز دوشنبه (۲۹ دلو) انجام شود، لغو شده است.
این گروه دلیل لغو این سفر را قرار داشتن برخی از اعضای هیأت مذاکرهکننده آنها در فهرست تحریمهای آمریکا و سازمان ملل عنوان کرده است.
طالبان روز دوشنبه این هفته در اعلامیهای تاکید کرد که آماده سفر به پاکستان و دیدار با هیأت آمریکایی در آنجا بودند، ولی “متاسفانه به دلیل قرار داشتن بیشترین اعضای هیأت در فهرست سیاه آمریکا و سازمان ملل زمینه سفر به این کشور مساعد نشد”.
این در حالی است که روز یکشنبه این هفته دولت افغانستان به خاطر برنامه سفر اعضای تحریمشده گروه طالبان به پاکستان، رسما به سازمان ملل متحد شکایت کرد.
نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل در نامهای به کمیته تحریمهای شورای امنیت گفته که پاکستان درباره قصد خود برای میزبانی از نمایندگان طالبان با دولت افغانستان مشورت نکرده است.
توافق کابل و واشنگتن روی کار شیوه جدید
روز دوشنبه این هفته(۲۹ دلو) دفتر ارگ ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که محمد اشرف غنی، رئیسجمهور و زلمی خلیلزد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان، روی “شیوه کار جدید و واضح” برای پیشبرد روند صلح با هم به توافق رسیدند.
ارگ خبر این توافق را در اعلامیهای پس از دیدار خلیلزاد و اشرف غنی در حضور اعضای بورد مشورتی صلح، شماری از چهرههای سیاسی، نمایندگان احزاب و نهادهای مدنی، نمایندگان مجلس و شماری از مقامهای دولتی منتشر کرده است.

روز دوشنبه این هفته(۲۹ دلو) دفتر ارگ ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که محمد اشرف غنی، رئیسجمهور و زلمی خلیلزد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان، روی “شیوه کار جدید و واضح” برای پیشبرد روند صلح با هم به توافق رسیدند
در خبرنامه ارگ، به نقل از رییس جمهوری افغانستان آمده که او و خلیلزاد روی یک شیوه کار جدید برای پیشبرد روند صلح به موافقه رسیدند که در چارچوب آن اقدام خواهد شد.
در این اعلامیه همچنین به نقل از آقای خلیلزاد آمده که به اساس این شیوه کار جدید، روند صلح را پیش خواهد برد.
تلاش برای ایجاد هیأت ملی و همهشمول
ریاست جمهوری افغانستان میگوید که کار برای ایجاد یک هیأت ملی و همهشمول برای گفتوگو با طالبان ادامه دارد، اما ارگ مشخص نکرده که این هیأت چه زمانی ایجاد خواهد شد.
واشنگتن از کابل خواسته که یک هیأت ملی و همه شمول را ایجاد کند و آنگونه که زلمی خلیلزاد گفته است، برای ایجاد این هیأت فرصت زیادی در دست نیست.
اما یک منبع در ریاستجمهوری گفته است که حکومت افغانستان برای ایجاد این هیأت بسیار عجله ندارد و بر کارایی آن تمرکز خواهد شد.
تأثیرپذیری صلح افغانستان از تنش میان کشورهای منطقه
زاهد نصرالله، سفیر پاکستان در کابل هشدار داده که اگر هند در واکنش به حمله هفته پیش در کشمیر، علیه این کشور دست به خشونت بزند، مذاکرات آمریکا و گروه طالبان تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت.
آقای نصرالله روز سهشنبه(۳۰ دلو) به خبرنگاران در کابل گفت: «هر نوع حمله هند ثبات همه منطقه را متأثر میسازد و ظرفیت صلح را از بین میبرد.»
پنجشنبه گذشته برخورد یک خودروی بمبگذاری شده با اتوبوس حامل ماموران پلیس در نزدیکی سرینگر، مرکز کشمیر تحت کنترل هند، ۴۰ کشته برجای گذاشت.
گروه جیش محمد که در پاکستان مستقر است، مسوولیت این حمله را بر عهده گرفته است.
تنشها میان دو همسایه هستهای پس از این رویداد، به شدت بالا گرفته و از درگیریهای در مناطق مرزی دو کشور گزارش شده است.

زاهد نصرالله، سفیر پاکستان در کابل
هند، پاکستان را متهم کرده که از نیروهای جداییطلب در کشمیر تحت کنترل هند، از جمله جیش محمد حمایت میکند. این گروهها خواهان الحاق منطقه کشمیر به پاکستان هستند.
دولت پاکستان تأکید دارد که نقش عمده در تسهیل گفتوگوهای صلح میان نمایندگان آمریکا و گروه طالبان داشته و قرار است پنجمین دور این گفتوگوهای دوشنبه هفته آینده(۲۵ فبروری) در دوحه پایتخت قطر برگزار شود.
دیدگاه خودرا بنویسید