
کشته شدن دو ماینگذار در ولایت غزنی
مقامات محلی از کشته شدن دو ماینگذار هراسافگن در ولایت غزنی خبر دادهاند.
دفتر مطبوعاتی ولایت غزنی در یک اعلامیه گفته است، شب گذشته در منطقه سینی ولسوالی اندر، دو ماینگذار که قصد جاسازی یک ماین کنار جادهای را در مسیر شاهراه غزنی – پکتیکا داشتند، در اثر انفجار ماین خود، کشته شدند.
جنرال کنسول ایران در هرات: ایران خواهان صلح و ثبات پایدار در افغانستان است
جنرال کنسول ایران در هرات از اراده دولت این کشور به خاطر کمک به استقرار صلح در افغانستان با محوریت دولت این کشور اطمینان داده و تاکید کرده که ایران خواهان صلح و ثبات پایدار در افغانستان است.
عبدالقیوم رحیمی، والی هرات در دیدار تعارفی با محمود افخمی رشیدی، جنرال کنسول ایران در هرات، نیاز به توسعه و تقویت روابط دوستی بین دو کشور را جدی خوانده و از اراده قوی مقام این ولایت به خاطر تحقق این امر یادآوری کرده است.
دفتر مقام ولایت هرات در یک اعلامیه در این مورد گفته است، ه جنرال کنسول ایران نیز از اراده قوی ملت و دولت این کشور به خاطر کمک به استقرارصلح در افغانستان با محوریت دولت این کشور اطمینان داده و گفته است که ایران خواهان صلح و ثبات پایدار در افغانستان است.
بازداشت سه تن به اتهام خرید و فروش یک خانم در فاریاب
مقامات امنیتی در ولایت فاریاب از بازداشت سه تن به اتهام قاچاق انسان و خرید و فروش یک خانم خبر دادهاند.
فرماندهی پولیس فاریاب در یک اعلامیه گفته است، سه تن در ارتباط به خرید و فروش یک خانم ۳۵ ساله، باشنده اصلی ولسوالی اندخوی و فعلی شهر شبرغان ولایت جوزجان، که در شهر میمنه به فروش میرسید، توسط مدیریت مبارزه با جرایم جنایی این فرماندهی بازداشت شدند.
پولیس فاریاب افزوده که از نزد بازداشتشدگان یک میل سلاح تفنگچه، یک قبضه برچه، مقداری مهمات و یک پایه ضبط صوت نیز دریافت شده و تحقیات بیشتر روی این موضوع جریان دارد.
سازمان ملل: 7.7 میلیون دالر برای کمک به خانوادههای بیجاشده در افغانستان نیاز است
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در یک گزارش تاکید کرده است که برای کمکرسانی به خانوادههایی که از کمکهای زمستانی در افغانستان مستفید نشدند، مبلغ ۷.۷ میلیون دالر نیاز است.
در یک خبرنامه ریاست اجرایی حکومت افغانستان در این مورد آمده است، دوکتور عبدالله عبدالله در نشست کمیته اجرایی بیجاشدگان و عودت کنندگان که روز چهارشنبه(۱۰ دلو) برگزار شد، تاکید کرده که اتهاماتی درباره سوءاستفاده از کمکهای غذایی و غیرغذایی برای مهاجرین و بیجاشدگان وجود دارد.
وی بیان کرده که به زودی یک هیئت به حوزه غرب افغانستان میرود تا روی این اتهامات تحقیق کند.
این در حالی است که کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) درباره کمکهای زمستانی در افغانستان گزارش داده است که تا حالا برای ۶۲ هزار و ۷۰۰ خانواده کمکهای زمستانی توزیع شده و هر خانواده مبلغ ۱۰۰-۲۰۰ دالر و یا ۱۵ هزار افغانی دریافت کرده است.
این نهاد بینالمللی در ادامه گزارش خود تاکید کرده که برای خانوادههایی که از کمکهای زمستانی مستفید نشدند، مبلغ ۷.۷ میلیون دالر ضرورت است.
اما وزارت امورمهاجرین و عودت کنندگان در نشست کمیته اجرایی بیجاشدگان و عودتکنندگان گفته است که برای ۸۳ هزار خانواده کمکهای زمستانی در نظر گرفته شده بود؛ اما این تعداد به ۹۶ هزار و ۴۴۹ خانواده افزایش یافت؛ به این خاطر خلأیی پیش آمد. اکنون ۳۳ هزار خانواده نیاز به کمکهای فوری دارند.
این در حالی است که رییس اجرایی حکومت افغانستان در این نشست بیان داشته که باید در توزیع کمکها دقت صورت بگیرد تا افراد نیازمند از آن مستفید شوند.
تأیید طرح ایجاد صندوق وجهی برای خانوادههای شهدای نیروهای امنیتی و بیجاشدگان داخلی
ریاست اجرایی حکومت افغانستان از تأیید طرح ایجاد صندوق وجهی پول برای خانوادههای شهدای نیروهای امنیتی و بیجاشدگان داخلی در نشست کمیته اجرایی بیجاشدگان و عودتکنندگان این کشور خبر داده است.
در یک خبرنامه این ریاست آمده است، روز گذشته(چهارشنبه، ۱۰ دلو) در نشست کمیته اجرایی بیجاشدگان و عودتکنندگان به ریاست دوکتور عبدالله عبدالله، وزارت مالیه طرح ایجاد صندوق وجهی پول برای خانوادههای شهدای نیروهای امنیتی و بیجاشدگان داخلی را به جلسه ارائه کرده است.
بر اساس این خبرنامه، پس از ایجاد این صندوق، به خانوادههای شهدای نیروهای امنیتی و بیجاشدههای داخلی در خرید زمین و ساختن خانه کمک صورت میگیرد.
این طرح از سوی جلسه تأیید شده است.
شبکه زنان افغان: زنان نمیگذارند قربانی معاملات پس پرده در مورد صلح شوند
شبکه زنان افغان با تاکید بر صلح عادلانه و پایدار در افغانستان میگوید که زنان افغان نمیخواهند و نمیگذارند که قربانی معاملات پس پرده حکومت، جامعه بینالمللی، احزاب سیاسی و جناحهای مخالف برای صلح شوند.
مسئولین این شبکه امروز پنجشنبه(۱۱ دلو) در یک نشست خبری در کابل گفتند، زنان افغان خواهان صلح عادلانه و پایدار میباشند و صلح پایدار مستلزم مشارکت وسیع زنان است.
مسئولین این شبکه در ادامه تصریح کردند: “زنان افغان قربانیهای بیشماری را در چهار دهه گذشته متحمل شدهاند. منازعات و جنگهای دوامدار، زنان و دختران را از پیشرفت و ترقی باز نگهداشت و در نتیجه کشور ما نیز از ترقی و تعالی عقب ماند؛ چون از تواناییهای نیمی از نفوس برای پیشرفت جامعه کار گرفته نشد”.
به باور این شبکه، زنان افغان از هر کوشش و روندی که برای آوردن صلح دایمی و پایدار در افغانستان صورت میگیرد، استقبال میکنند، اما میخواهند صلح اجتماعمحور بوده و با سهیم ساختن زنان، قربانیان و متضررین جنگ افغانستان در سطوح محلی و ملی عملی گردد.
شبکه زنان افغان افزوده است: “استفاده از حضور سمبولیک زنان در شورای عالی صلح و دخیل ننمودن این زنان در بحث های مهم سیاسی و ملی در مورد صلح، دیگر برای زنان افغان قابل قبول نیست”.
مسئولین این شبکه تأکید کردند که زنان افغان به هیچ گروهی حق نمیدهند که دستآوردها، مشارکت و حقوق زنان را به معامله بگیرد.