

استقبال نهادهای حامی خبرنگاران از محاکمه متهمان قتل خبرنگار بیبیسی / برای یک تن از متهمان حکم اعدام صادر شد
مرکز خبرنگاران افغانستان در یک اعلامیهای از برگزاری نخستین محکمه متهمان به قتل خبرنگار بی بی سی در ولایت خوست، خبر داده است.
این مرکز به نقل از دادستانی کل افغانستان گفته است که محکمه ابتدایی ضد تروریزم، سه تن به جرم قتل خبرنگار ولایتی بی بی سی در کابل برگزار شده است.
جمشید رسولی سخنگوی دادستانی کل به مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که «بخاطراهمیت موضوع و بررسی جدی آن، دادستانی کل قضیه را از خوست مطالبه کرده و در کابل مورد تحقیق قرار داده است.»

احمد شاه خبرنگار بی بی سی
به گفتهی مقامهای دادستانی کل افغانستان یکی از سه نفر که به ترور احمد شاه خبرنگار بی بی سی متهم بوده اند به اعدام محکوم شده است، یک تن دیگرش به ۳۰ سال زندان و همچنان فرد متهم سومی به شش سال زندان محکوم شده است.
سخنگوی دادستانی کل خاطر نشان کرد که پرونده افراد مزبور به محکمه استیناف ارسال شده است.
احمدشاه، یکی از خبرنگاران بی بی سی، در ۱۰ ثور سال جاری خورشیدی از سوی افراد مسلح ناشناس در شهرخوست هدف قرار گرفت و سپس به شفاخانه منتقل شد اما بر اثر شدت جراحات جان باخت.
مرکز خبرنگاران افغانستان با استقبال از پیگیری این قضیه توسط دادستانی کل افغانستان گفته است که “در سال ۱۳۹۷، شمار حمله های تروریستی که خبرنگاران و رسانه ها هدف بوده اند افزایش داشته است. در این سال در شش حمله تروریستی ۱۵ خبرنگار و یک کارمند رسانهای جان خود را از دست داده است و شماری نیز زخمی شده اند که متاسفانه بجز در قضیه احمدشاه، عوامل دخیل در دیگر جنایات همچنان از مجازات معاف بوده اند.”
نصیر احمد فقیری به عنوان رییس شورای ولایتی غزنی معرفی شد
شورای ولایتی غزنی امروز از معرفی نصیر احمد فقیری به عنوان رییس این شورا خبر داده است.
امروز پنجشنبه (۱۳ جدی) شورای ولایتی غزنی در یک اعلامیهای گفته است که «نصیر احمد فقیری کاندید دور چهارم انتخابات ریاست هیات اداری شورای ولایتی ولایت غزنی بر اساس مکتوب نمبر(۷۰۲/۳۵۳)مورخ ۱۳۹۷/۱۰/۹ اداره محترم مستقل ارگانهای محلی توسط دوکتور محمدامین مبلغ معاون محترم مقام ولایت غزنی باحضور تعداد از وکلای شورای ولایتی، روسای ادارات محلی، ولسوالان، علماء، فعالین مدنی و خبرنگاران به حیث رئیس شورای ولایتی ولایت غزنی معرفی گردیده است.»
لطیف پدرام نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد
لطیف پدرام، نماینده برحال مجلس نمایندگان با دو معاونش امروز پنجشنبه (۱۳جدی) رسما بهعنوان نامزد در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان ثبتنام کرد.
احسان الله حیدری و محمد صادق وردک به ترتیب معاون اول و دوم آقای پدرام هستند.
این نماینده مجلس دیروز چهارشنبه در صفحه رسمی فیسبوک خود از ثبت نام رسمی اش برای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان خبر داده بود.
سفر مشاور امنیت ملی افغانستان به هند
دفتر شورای امنیت ملی از سفر مشاور امنیت ملی کشور به هند خبر داده است.
این دفتر در امروز پنجشنبه ( ۱۳ جدی) یک خبرنامه گفته است که «داکتر حمدالله محب، مشاور امنیت ملی جمهوری اسلامی افغانستان به دعوت رسمی مشاور امنیت ملی هند به منظور گفتوگو در مورد همکاریهای دو جانبه عازم آن کشور شده است.»
بازداشت ولسوال خودخوانده طالبان برای ولسوالی نهرشاهی در ولایت بلخ
ریاست عمومی امنیت ملی از بازداشت ولسوال خودخوانده و یک فرد نفوذی گروه طالبان در ولایت بلخ خبر داده است.
این ریاست امروز در یک اعلامیه گفته که نیروهای قطعات خاص ریاست عمومی امنیت ملی در دو عملیات جداگانه غیبالله ولسوال خودخوانده طالبان برای ولسوالی نهرشاهی ولایت بلخ و غازی محمد یکتن از افراد نفوذی گروه طالبان در پولیس محلی را از مربوطات ولایت بلخ بازداشت نموده است.