

دیدار محقق و خلیلزاد در کابل/ حملات طالبان به هزارهجات کمکی به روند گفتگوهای صلح نمیکند
پس از کنایه معاون دوم ریاست اجرایی حکومت افغانستان که گفته بود زلمی خلیلزاد فرصت دارد به پاکستان برود، با تمام بزرگان ببیند و به شهرستان خاک افغان ولایت زابل برود، اما به او میگوید که ملاقاتهایش فشرده است، ظهر امروز یکشنبه(۲۷ عقرب) در کاخ شورای وزیران، با نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان دیدار کرد.
در یک خبرنامه دفتر مطبوعاتی معاونت دوم ریاست اجرایی حکومت آمده است: “داکتر زلمی خلیلزاد ضمن ابراز خرسندی از دیدار با استاد محقق گفت؛ مسئولیتم این است که روی روند گفتگوهای صلح در افغانستان کار نموده و برای تحقق مذاکرات مستقیم صلح بین طالبان با دولت افغانستان و همه طرفهاى مؤثر افغانى زمینهسازی کنم”.
وی افزوده که در همین راستا با تمام طرفها و شخصیتهای موثر در پروسه صلح دیدار و گفتگو خواهد کرد.
بر اساس این خبرنامه، محمد محقق نیز در این دیدار گفته که صلح از ضرورتهای مردم افغانستان بوده و از این پروسه حمایت میکند.
اما وی افزوده که در این پروسه باید دو چیز را مد نظر داشت؛ دستآوردهای ۱۸ سال گذشته و ارزشهای مندرج در قانون اساسی و دوم؛ فراگیر بودن صلح و آتشبس و هیئت مذاکرهکننده با گروه طالبان.
معاون دوم ریاست اجرایی در عین حال از اینکه همزمان با آغاز گفتگوهای صلح، حملات طالبان بر مناطق هزاره جات آغاز گردیده، ابراز تاسف نموده و تاکید کرده که باید به طالبان تفهیم شود در این حملات کامیاب نخواهند شد و اینگونه حملات غیرانسانى به مناطقى که آنها بیدفاع فکر میکنند، کمکی به روند گفتگوهای صلح نخواهد کرد.
آقای محقق علاوه کرده که متاسفانه در نتیجه این حملات که در سه شهرستان ارزگان خاص، جاغورى و مالستان انجام شد، و قطعات ویژه و سرخ طالبان در این جنگ اشتراک داشتند، صدها تن شهید و زخمى و هزاران تن از خانه و کاشانهشان آواره شدهاند که در این آستانه زمستان، نیاز جدی به کمکرسانى دارند.
تضاد منافع در قراردادهای معادن طلای بدخشان و مس سرپل، پای سرپرست وزارت معادن را به مجلس سنا کشاند
مجلس سنای افغاستان در نشست امروز یکشنبه(۲۷ عقرب) خود، سرپرست وزارت معادن و پترولیم را پیرامون سوالبرانگیز بودن قراردادهای معادن طلای بدخشان و مس سرپل استجواب کرد.
در یک خبرنامه مجلس سنا آمده است، در این نشست سناتوران قرارداد استخراج معادن طلای بدخشان و مس سرپُل در سفارت افغانستان در امریکا، با سهم ۵۰ درصدی سید سعادت منصور نادری، وزیر پیشین شهرسازی و مسکن را به خاطر تضاد منافع، سوالبرانگیز خواندند.
اما خانم نرگس نهان، سرپرست وزارت معادن و پترولیم در پاسخ گفت که کمپنی انگلیسی به نام “سنتر” که به شمول سید سعادت منصور نادری، سهمهایی در قرارداد طلای بدخشان و مس بلخاب دارد و طی مراحل آن پنج سال پیش، قبل از عضویت آقای نادری در کابینه، به اساس قانون نافذه ۱۳۸۷ معادن صورت گرفته که بعد از استعفایش، قبل از اینکه عقد قرارداد شود؛ شورای اقتصادی، کمیته تدارکات، شورای وزیران، شورای قوانین و سایر نهادهای ذیربط بر آن صحه گذاشتهاند که تضاد منافع نظر به قوانین موجود در آن مرفوع شده، ورنه وزارت معادن هیچگاه این صلاحیت را ندارد که چنین قراردادهای بزرگ را با نواقص عقد نماید.
ولی بر اساس خبرنامه مجلس سنا، نماینده دیدبان شفافیت افغانستان در سخنانی گفت که حکومت قبلی در جریان طی مراحل و عقد قراردادها، با توسل به فساد و جورآمدهای سیاسی عمل کرده که حین عضویت سید سعادت منصور نادری در کابینه و بعد از آن، اقدامات خلاف قانون در دو معدن طلای بدخشان و مس سرپل انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد که در این قراردادها تضاد منافع رفع نگردیده و با وجود اینکه شورای عالی اقتصادی سه بار قرارداد را رد کرده و نیز مشاورین خارجی برای رد قراردادها ابراز نظر نموده، با آنهم به اساس فشارها و ارتباطات سیاسی، قراردادهای مهم برای طویلالمدت به امضا رسید.
در پایان این نشست، فضل هادی مسلمیار، رییس مجلس سنای افغانستان به کمیسیون اقتصاد ملی و سناتورانی که در این زمینه معلومات دارند، وظیفه سپرد تا درهمکاری با نهادهای ذیدخل، این مورد را جدا پیگیری کرده و طرحی را ارایه نمایند تا با رییسجمهور شریک ساخته شود.
وزارت داخله افغانستان: مالستان کاملا از وجود تروریستان پاکسازی شد
وزارت داخله افغانستان از پاکسازی کامل شهرستان مالستان ولایت غزنی از وجود تروریستان خبر میدهد، اما عمیاتهای زمینی و هوایی در شهرستان جاغوری ادامه دارد.
نجیب دانش، سخنگوی وزارت امورداخله با بیان این خبر به طلوعنیوز گفته است که در جریان این عملیاتها، دهها تن از تروریستان هلاک و چندین تن دیگرشان جراحت برداشتهاند.
وی افزوده است: «دو تولی اردوی منطقوی برای تأمین امنیت بهتر ایجاد و بیشتر از ۶۰۰ تن از مردم محل در همین دو ولسوالی غزنی در چوکات خیزشهای مردمی، تنظیم گردیده که بعد از آموزشهای نظامی، تجهیز و برای تأمین امنیت ساحاتشان توظیف میگردند».
عملیاتهای نظامی در سه روز گذشته با رسیدن نیروهای کمکی با تجهیزات کافی به شهرستانهای مالستان و جاغوری، زیر رهبری رییس ستاد ارتش افغانستان آغاز شده و توانسته با پشتیبانی نیروهای هوایی، با دستآوردهایی همراه باشد.
خوشبینی محتاطانه خلیلزاد به نتیجه گفتگوهای صلح با طالبان تا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان که پس از دیدارهای دو روزه با طالبان دوباره به کابل برگشته، از احتمال رسیدن به توافق صلح با طالبان پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۳۱ حمل خبر میدهد.
به گزارش طلوعنیوز، آقای خلیلزاد که در یک نشست خبری با خبرنگاران سخن میگفت، تأکید کرد، طالبان به این باور اند که نمیتوانند از راه جنگ به پیروزی برسند.
او خاطرنشان کرد که نسبت به گفتگوهای صلح با طالبان «محتاطانه خوشبین» و «امیدوار» است.
زلمی خلیلزاد با بیان اینکه احتمال دارد طالبان در ترکیب هیئت مذاکرهکنندهشان تغییراتی بیاورند، از این گروه خواست که از این شرایط به عنوان یک فرصت استفاده کنند.
این در حالی است که بر بنیاد گزارش آسوشتیدپرس، زلمی خلیلزاد در دور دوم سفرش به کشورهای منطقه، برای سه روز با نمایندگان طالبان در قطر گفتوگو کردهاست. در این گفتگوها خیرالله خیرخواه، والی پیشین گروه طالبان برای ولایت هرات و محمد فضل، یک فرمانده پیشین گروه طالبان نیز حضور داشتهاند. این دو، در میان پنج عضو گروه طالبان بودند که در سال ۲۰۱۴ از زندان گوانتانامو در بدل یک سرباز امریکایی آزاد شدند.
یک منبع به آسوشتیدپرس گفته است که طالبان خواستار تعلیق برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سال آینده و ایجاد یک حکومت موقت شدهاند. بربنیاد این گزارش، عبدالستار سیرت، یک پژوهشگر علوم اسلامی و از نامزدان پیشین انتخابات ریاست جمهوری، به عنوان رییسجمهور موقت پیشنهاد شده است.
در عین حال، در شرایطی که رییسجمهور امریکا ۶ ماه به زلمی خلیلزاد برای به سرانجام رساندن مذاکرات صلح افغانستان فرصت داده، طالبان این فرصت را بسیار کوتاه خواندهاند.
این منبع به اسوشتیدپرس گفته که خلیلزاد خواستار آتشبس از سوی طالبان شده، اما این گروه این درخواست را به دلیل عدم توافق روی رهایی زندانیان طالبان، باز نشدن دفتر برای این گروه و ملغا نشدن محدودیت سفر برای این گروه، نپذیرفتهاند.
دیدار اشرف غنی با جنرال دوستم؛ بررسی وضعیت امنیتی برخی لایات و گفتوگو در مورد بورد مشورتی صلح
ارگ ریاست جمهوری از ملاقات محمد اشرف غنی با جنرال دوستم معاون اول ریاست جمهوری خبرداده است.
در یک اعلامیه امروز یکشنبه(۲۷ عقرب) ارگ ریاست جمهوری آمده است، رئیس جمهور غنی بعد ظهر امروز به دوام نشستهای مشورتی در رابطه به صلح، با سترجنرال عبدالرشید دوستم، معاون اول ریاست جمهوری دیدار کرده است.
رئیسجمهور در این دیدار گفته که در خصوص ایجاد بورد مشورتی صلح، سلسله دیدارهایی با شخصیتهای سیاسی و جهادی و اقشار مختلف مردم، طی هفته گذشته و هفته جاری انجام داده است.
وی تاکید کرد که صلح یک پروسۀ ملی بوده و ضرورت است تا دیدگاههای همه اقشار و جریانها در این خصوص گرفته شود.
در این دیدار در رابطه به وضعیت امنیتی شماری از ولایات کشور نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفته است.